MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραδιά Warren Ellis στο Bios

Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ Warren Ellis: Captured Ghosts στις 9 Σεπτεμβρίου για το έργο του σημαντικού συγγραφέα comics, οι Arte Fiasco σε συνεργασία με την Comicdom Press και την υποστήριξη του Bios και του κινηματογραφικού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, διοργανώνουν μια θεματική βραδιά στο χώρο του Bios.

Monopoli Team

Η βραδιά περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας στο χώρο του cinematheque, έκθεση έργων Ελλήνων illustrators εμπνευσμένα από τη δουλειά του Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary, Red, Gravel κ.α) καθώς και live μουσική με κομμάτια επίσης εμπνευσμένα από τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα των comics του.

Δημιουργός του ντοκυμαντέρ είναι ο Patrick Meaney, γνωστός στους φίλους των comics για το ντοκυμαντέρ του Grant Morrison: Talking with Gods, που προβλήθηκε στο φετινό Comicdom Con Athens. Αυτή τη φορά, η πρεμιέρα του νέου του ντοκυμαντέρ θα πάρει τη μορφή μια μεγάλης γιορτής, με την ταινία να προβάλεται σε περισσότερες από 20 πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα, ενώ οι συμμετέχοντες στο ντοκυμαντέρ κυμαίνονται από σταρ του κόσμου των comics όπως ο Matt Fraction και ο Darrick Robertson, μέχρι και τη χολιγουντιανή παρουσία της Helen Mirren.

Στην Ελλάδα το χώρο της προβολής έχουν αναλάβει να ντύσουν με δουλειά τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς αντιπροσώπους της νέας γενιάς illustrators. Αναλυτικά, θα εκτεθούν έργα των Μιχάλη Διαλυνά, Τασο Παπαΐωάννου, Χρήστο Μαρτίνη, Βασίλη Γκογτζίλα, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου κ.α

Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβουν οι Larry Gus, Pan Pan, ION, MicrOOndaS, Egg Hell και άλλοι. Με κοινό τους τον ηλεκτρονικό και πειραματικό ήχο, οι μουσικοί ανέλαβαν να εξερευνήσουν τα θέματα και τους διαλόγους των comics του Ellis, και να μας δώσουν πρωτότυπες δουλειές οι οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά.

Ταυτόχρονα, ένα multimedia project θα στηθεί γύρω απ’ όλο το event, με κομμάτια της δουλειάς του Warren Ellis να αποδομούνται από τους συμμετέχοντες, (οπτικά, σχεδιαστικά και νοηματικά), live painting και live scripting.


Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει ως εξής:

18:30 – Άνοιγμα έκθεσης

20:00 – Έναρξη προβολής Captured Ghosts

21:45 – Έναρξη μουσικών σετ

 

Οι θέσεις για την προβολή είναι περιορισμένες στα 80 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους είναι ανοιχτή καθ’όλη τη διάρκεια του event.

 

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b