MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τρεις θεατρικοί μονόλογοι στον Πύργο Μπαζαίου

Αφιέρωμα στη τέχνη και τεχνική του θεατρικού μονολόγου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Νάξου με τίτλο Less is more.

Monopoli Team

Ο μονόλογος για τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Στέλιο Κρασανάκη «αποτελεί το εντελέστερο θεατρικό είδος. Είναι η περιοχή όπου δοκιμάζεται το κείμενο, η υποκριτική και η σκηνοθεσία στην πιο ακραία τους μορφή».

 

Στον πρώτο μονόλογο «Το Παρτάλι» (7 & 8/8) του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, με τον Χρήστο Στέργιογλου σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη, καταργείται ο τέταρτος τοίχος, ηθοποιός και κοινό γίνονται ένα και κυριαρχεί μια καακτμένη αμεσότητα της θεατρικής αφήγησης.

 

Στο «Μαράν Αθά» (16/8) κεντρικό άξονα αποτελεί το ίδιο το κείμενο «ποταμός» του Θωμά Ψύρρα, ενώ ο Δήμος Αβδελιώδης καθοδηγεί τη Γιασεμί Κηλαηδόνη επιχειρώντας μια σκηνοθεσία του λόφου και της πεποιημένης εκφοράς του.

 

Τέλος στην «Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας» (19/8) ο Στέλιος Κρασανάκης με τη Λυδία Φωτοπούλου αναζητούν τρόπους σκηνικής αναπαράστασης της επιστολογραφίας ενός ιδιαίτερου θεατρικού είδους. Ένα παιχνίδι λόγου, σώματος, σκηνικού χώρου και βίντεο-εικόνων.

 

Τρεις διαφορετικές εκδοχές της θεατρικής σχέσης ηθοποιού και θεατή με τη διαμεσολάβηση του λόγου.

 


Διάθεση εισιτηρίων Φεστιβάλ Νάξου

-Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Χώρα Νάξου-Αγιασσός. Τηλ. 22850 31402

-Naxos Tourist Information, λιμάνι Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 25480

-Cafe Citron, παραλία Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 22227

-Αποστακτήριο Βαλληνδρά, Χαλκί. Τηλ. 22850 31220

 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.naxosfestival.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b