MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Romeo & Juliet” για εφήβους

Η εφηβική παράσταση Romeo & Juliet του William Shakespeare θα παρουσιάζεται στο θέατρο Χώρα από 30 Οκτωβρίου 2011.

Monopoli Team

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ τον Ιανουάριο του 2009 εισήγαγε στην Ελλάδα για πρώτη φορά έναν θεατρικό θεσμό που απευθύνεται σε εφήβους, κατά τα πρότυπα του Youth Theater.

Για τέταρτη θεατρική σεζόν και μετά από δύο πολύ επιτυχημένες παραστάσεις, το Chatroom του Έντα Γουόλς σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου και το Ρισπέκτ του Τζακ Θορν σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, συνεχίζει αυτόν τον σημαντικό θεσμό σε όλη την Ευρώπη, το θέατρο αποκλειστικά για εφήβους, με ένα κλασικό κείμενο, το Romeo & Juliet του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου 2011, σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, ιδωμένο με τη ματιά των εφήβων, ροκ, νεανικό, σύγχρονο με όπλο την σπουδαία γλώσσα του μεγαλύτερου των κλασικών και τη διαχρονική θεματική του.

 

Το Ρωμαίος και Ιουλιέττα με κέντρο τον πρώτο έρωτα μεταξύ δυο εφήβων, θίγει σημαντικά θέματα του ανθρώπου: την αγάπη και το μίσος, τον πόλεμο και τη συναδέλφωση, τον έρωτα και την πλήρη αυταπάρνηση. Παράλληλα, θίγει θέματα που αφορούν άμεσα τον έφηβο. Τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα, τη φιλία, τη σχέση με τους γονείς, τη στάση απέναντι στην κοινωνία, την αρχή της ωρίμανσης με όλα τα δικαιώματα και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται.

Στο εν λόγω έργο ο Σαίξπηρ αιχμαλωτίζει τον απόλυτο έρωτα πάνω στη γέννησή του, πριν την άμβλυνση που προκαλεί η πάροδός του.

 

Με όχημα τον σύνθετο σαιξπηρικό λόγο, αλλά και με την συνδρομή τολμηρών αισθητικών μέσων, τα οποία «μιλούν» στην καρδιά των εφήβων σήμερα (όπως οι προβολές, η ροκ μουσική, ο σύγχρονος χορός), η παράσταση θα επιχειρήσει να παρακολουθήσει από κοντά τους ήρωες της ιστορίας-ύμνου στον εφηβικό έρωτα και να αναδείξει τα ζωντανά ερωτήματα που θέτει το έργο, τα οποία στρέφονται γύρω από έννοιες όπως η πίστη -ερωτική και άλλη-, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η βία, η ανθρώπινη επικοινωνία, και ο χρόνος.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Διασκευή–Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου

Κοστούμια: Χάρης Σουλιώτης

Χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παίζουν: Νίκος Μαυράκης, Μαρία Μπαγανά, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Βασίλης Σαμπράκος, Στράτος Σωπύλης, Ένκε Φεζολλάρι

 

Στα πλαίσια της παράστασης, η εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ θα διοργανώσει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για εφήβους.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή / Δευτέρα- Παρασκευή: πρωινές παραστάσεις για σχολεία


Πληροφορίες:

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ. ταμείου: 210 8673945

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b