MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η agenda του monopoli.gr: τα καλύτερα της εβδομάδας!

Οι καλύτερες προτάσεις για το weekend 27-29 Μαΐου.

Monopoli Team

Παρασκευή 27 Μαΐου

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

  • Όπως ορθά γράφει ο Θοδωρής Τσιάτσικας στην κριτική του για το monopoli.gr, τα αληθινά έργα τέχνης δεν απαιτούν από το θεατή να τα καταλάβει, αλλά να τα αισθανθεί. Όποιος κατάλαβε άλλωστε το «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», « πρώτος τον λίθον βαλέτω». Οι κριτικοί διχάστηκαν στις Κάννες για το οπτικό ποίημα του ακριβοθώρητου Τέρενς Μάλικ, “Το δέντρο της Ζωής”. Ευκαιρία λοιπόν να σχηματίσουμε τη δική μας άποψη για την ταινία που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις φετινές Κάννες.
  • Να προσθέσουμε επίσης ότι συνεχίζονται τα αφιερώματα στον «καλό άνθρωπο» Θανάση Βέγγο στο Τριανόν και στον ασυμβίβαστο Νίκο Νικολαΐδη στην Ταινιοθήκη.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα συγκρότημα του περκασιονίστα Βασίλη Βασιλάτου διηγείται στην Αυλαία «Ιστορίες για Κρουστά» με ethnic περιεχόμενο, μαζί με τις γνωστές σε όλους μας «Ρόδες» .
  • Συνεχίζεται απόψε το 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, με μία βραδιά με ξεχωριστό ενδιαφέρον για διάφορους λόγους: Ο τρομπετίστας Παντελής Στόικος και το Trio Balkano ανοίγουν τη βραδιά, τη σκυτάλη παραλαμβάνει το «οράνιε» κουαρτέτο του κιθαρίστα Marzio Scholten ενώ το κλείσιμο της βραδιάς έχει αναλάβει το τρίο του 20χρονου ταλαντούχου πιανίστα Νίκου Αναδολή, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο φεστιβάλ.

 

Σάββατο 28 Μαΐου

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Ο Σταυρός του Νότου μας εύχεται “καλό καλοκαίρι” με τη Ζωή Τηγανούρια, το “ομορφότερο ακορντεόν” της Ελλάδας.
  • Άλλο ένα «πουλέν» του Jumping Fish, ο πολυσπούδαστος μουσικά George Gaudi ( Γιώργος Γουδής) μας έχει δώσει εξαιρετικά alternative δείγματα γραφής, μέσα από τραγούδια όπως το “Come Again”. Τον συναντάμε στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του Blender Festival.
  • Οι “τριπαριστοί” The Orb (φωτο) με τον χαρακτηρισμό «σύγχρονοι Pink Floyd» να τους ακολουθεί, συναντήθηκαν με τον κιθαρίστα (ποιων άλλων;) των Pink Floyd και μας χάρισαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς το τελευταίο τους άλμπουμ Metallic Spheres. Επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας για ένα live «από άλλο πλανήτη». (Ανακοίνωση: Σοβαρό προσωπικό πρόβλημα θα κρατήσει τους The Orb μακριά από την Αθήνα, η προγραμματισμένη για το Σάββατο 28 Μαΐου συναυλία δε θα πραγματοποιηθεί.)

DJ SET

 

  • “Ειν’ ωραίος, ειν’ ωραίος, ο Ερνάν ο Κατανέος». Ο Αργεντινός μάγιστρος της house Hernan Cattaneo επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό house set. Αν σας είναι  δύσκολο να κατέβετε παραλία,  ένας από τους παραγωγικότερους Έλληνες παραγωγούς, ο Cayetano της Klik Records καταλαμβάνει τα decks του Loop.

 

Κυριακή 29 Μαΐου

 

ΘΕΑΤΡΟ

 

DJ SET

  • Το δίδυμο των Gus & Bonso συναντά τον CJ Jeff, για το πρώτο All Star Sunset party της φετινής χρονιάς στην παραλία του Αγίου Ανδρέα.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  • Οι “Οδοιπόροι”, δώδεκα χρόνια τώρα μας παρουσιάζουν ολοκληρωμένα έργα και επιλογές τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Ανεβαίνουν στη σκηνή της Αυλαίας για μια μοναδική περιπλάνηση στη μουσική κληρονομιά του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Weekend