MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ατζέντα του monopoli.gr για το weekend: πού να πάτε, τι να δείτε

Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο 20 – 22 Μαΐου

Monopoli Team

Παρασκευή 20 Μαΐου

 

ΣΙΝΕΜΑ

  • Σινεφιλικά, θα σας προτείνω να αποφύγετε τις «σειρήνες» (με την υπέροχη μορφή της Πενέλοπε Κρουζ) που θα σας καλούν σε πειρατικές περιπέτειες σε «άγνωστα νερά» της Καραϊβικής και να χαρίσετε στους εαυτούς σας ένα καλό κινηματογραφικό μάθημα: αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε επιλέγοντας να βρείτε το –κατά Μόντι Πάιθον- «Νόημα της Ζωής», είτε παρακολουθώντας κάποιο από τα αφιερώματα του Ταινιοράματος (ένα φεστιβάλ – σωστή κινηματογραφική σπουδή) . Υπενθυμίζουμε το αποψινό αφιέρωμα στις καλύτερες κωμικές κινηματογραφικές στιγμές, με την κορυφαία στιγμή στην ιταλική κωμωδία « Ο κλέψας του κλέψαντος», την κατά American Film Institute καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και το «Φρανκεσταιν Τζούνιορ», με τον γουρλομάτη Μάρτι Φελντμαν στα καλύτερα του.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Ο χαρισματικός βιολονίστας Τζούλιαν Ράχλιν ερμηνεύει έργα Μότσαρτ, Μπραμς και Μπετόβεν με το «πολύτιμο» του Στραντιβάριους του 1704.. Τον συνοδεύει στο πιάνο ο τακτικός του συνεργάτης Ιταμάρ Γκολάν.
  • Για τους Deep Purple περαιτέρω συστάσεις είναι περιττές. Για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου επίσης. Οπότε αρκούμαστε να υπενθυμίσουμε ότι η μεταξύ τους πολυανάμενομενη ροκ «συνάντηση»στο Κλειστο Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνικού είναι απόψε.

 

Σάββατο 21 Μαΐου

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Και μόνο από το όνομα του “Djangofest” που περιποιεί τιμή στο θρύλο της gypsy jazz Django Reinhardt, καταλαβαίνετε ότι η αφρόκρεμα του είδους θα είναι εκεί. Καλεσμένος για τη φετινή χρονιά ο Ολλανδός Lollo Meier.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Αυθεντική βραζιλιάνικη samba από το τρίο των Azymuth.Στα τριανταπέντε έτη της ύπαρξης τους έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 20 άλμπουμ, με το «φρέσκο» Aurora μάλιστα να έχει λάβει τη θερμή υποδοχή του τύπου.
  • O Lumiere Brother επισκέπτεται τον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στα πλαίσια του Blender Festival για να επιβεβαιώσει ότι το hype που τον ακολουθεί δεν είναι τυχαίο.
  • Τα μελαγχολικά τους τραγούδια σας είναι σίγουρα γνώριμα καθώς ταίριαξαν γάντι με τις «σκοτεινές» ιστορίες της «Δέκατης Εντολής». Οι Black Heart Procession ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εν Ελλάδι εμφάνιση παρουσιάζοντας το πρόσφατο «Six» καθώς και ένα ανθολόγιο από τις καλύτερες στιγμές τους..

 

PARTY

  • Ένα μοναδικό party στήνει για τα όγδοα γενέθλια της η Klik Records στην Αίγλη Ζαππείου. Τα κεράκια θα σβήσουν επί σκηνής με live acts οι Cayetano, Serafim Tsotsonis, Blue Pilots Project, Smokey Bandits και Baby Guru, ενώ θα ακούσουμε DJ sets από τους Νορβηγό Ralph Myerz και τους Nikos Diamantopoulos, Mikael Delta, Nikko Patrelakis, GPal, Amx, Chris Nemmo, Spyros Pagiatakis, George Kyriakou, Alex Dimou, Dousk, Ion, Lee Burton, Acropod και Aris Kokou. Dream Team δηλαδή..!

 

Κυριακή 22 Μαΐου

 

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL

  • Για έβδομη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων «Athens Video Art Festival» καταδεικνύει μέσα από 250 έργα σε επτά κατηγορίες (video art, video installations, installation art, animation, digital image, performance art, web art) τη διαρκώς αυξούμενη σύγκλιση τέχνης και τεχνολογίας. Φέτος εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο μουσικό inner stage, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  • Το Oticons Ensemble, που είχαμε απολαύσει στη συναυλία του Shigeru Umebayashi στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2010, ερμηνεύει μουσικά θέματα που σημάδεψαν την έβδομη τέχνη στη συναυλία «From Minimus to Maximus». Μελωδίες δημιουργών όπως οι Angelo Badalamenti, Philip Glass, Ennio Morricone, Hans Zimmer, Μάνος Χατζιδάκις και Βαγγέλης Παπαθανασίου αποδίδουν οι πολύπειροι Έλληνες σολίστες του Oticons Ensemble που αριθμούν περισσότερες από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Weekend