MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ατζέντα του monopoli.gr για το weekend: πού να πάτε, τι να δείτε

Nέες ταινίες, φεστιβάλ Tango, Art Athina και πολλά live για όλα τα γούστα! Επιλέξαμε και προτείνουμε ό,τι καλύτερο παίζει στην Αθήνα για το τριήμερο 13-15 Μαΐου.

Monopoli Team

Παρασκευή 13 Μαΐου


TANGO

  • Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Tango 365 υποδέχονται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα το Τάνγκο. Το φεστιβάλ φιλοξενεί σε παγκόσμια πρώτη την ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Tanguero» του Emanuele Persico, θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα το ντοκυμαντέρ «Με κλειστά τα μάτια» της Simonetta Rossi ενώ παράλληλα, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους από την Αργεντινή και άλλες 10 χώρες. Όσοι θελήσουν να βιώσουν από κοντά τη μαγεία του περίφημου «τάγνκο αρζεντίνο», θα έχουν την ευκαιρία σήμερα και αύριο να απολαύσουν στο θέατρο Badminton πέντε διεθνούς φήμης ζευγάρια Αργεντίνων χορευτών, τους Fabian Salas/Lola Diaz, Ruben/Sabrina Veliz, Matias Facio/Claudia Rogowski, Joe Corbata/Lucila Cionci και Mariano Otero/Alejandra Heredia, με την 9μελή ορχήστρα Sabor a Tango να συνοδεύει σε ρυθμούς 2/4.

 

ΣΙΝΕΜΑ

  • Μία πρωτότυπη σειρά σινεφιλικών καλτ βραδιών «ταρατσερί» ξεκινάει το Bios αυτή την Παρασκευή. Με είσοδο μόλις 2 ευρώ, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σουρεαλιστικό πόνημα γοτθικού τρόμου «Morgiana» του Juraj Herz. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ακούν είτε τη μουσική των DJ που θα έχουν τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς, είτε να ακούν τον ήχο της ταινίας μέσω ακουστικών.


ART-ATHINA

 

  • Η κρίση παράγει τέχνη. Το παραπάνω «αξίωμα», καλούνται να αποδείξουν 300 καλλιτέχνες από εννέα χώρες και 58 γκαλερί που θα δώσουν το παρών στην αθηναϊκή γιορτή της τέχνης ART-ATHINA, που αναμένεται φέτος λαμπρότερη από ποτέ…


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

 

  • «Η τελευταία οργισμένη μπάντα της Βρετανίας» μιλάει μέσα από τον τελευταίο δίσκο της για την «ιστορία του σήμερα» (“History of Now”). Μυαλωμένο χιπχοπ και κοινωνικοπολιτικό μήνυμα από τους Asian Dub Foundation στο Gagarin.
  • Οι αποκαλούμενοι και «survivors» της βρετανικής rock, γιατί στην εικοσαετή τους πορεία έχουν περάσει από “φωτιά και ατσάλι” , The Charlatans ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz για ένα live με ιστορική αξία.


Σάββατο 14 Μαΐου

 

ΧΟΡΟΣ

  • Ο καταξιωμένος Ισπανός χορογράφος Νάτσο Ντουάτο απογειώνει τις εκφραστικές δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος μέσα από τρία μοναδικά έργα για μπαλέτο; τα Gnawa, O Domina Nostra και White Darkness. Με παραστάσεις από τα πιο φημισμένα μπαλέτα και διεθνή βραβεία για την προσφορά του στο μπαλέτο, ο Ντουάτο, που διετέλεσε επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου, προσεγγίζει το θέμα της ατέλειας και της αδυναμίας της ανθρώπινης ύπαρξης

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  •  “Μία νύχτα στο μουσείο” θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αθηναίοι απόψε, αφού στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων”, όλα τα μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά, προσφέροντας ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.) στο κοινό.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Οι «μερακλήδες» και οι Ιταλοί διατείνονται ότι το άρωμα του καφέ αναδεικνύεται όταν είναι σκέτος. Οι N.O.H.A πάλι, στη μεγαλύτερη τους επιτυχία “Tu café” – την οποία σίγουρα έχετε ακούσει- διαφωνούν. Όπως και να έχει, η μοναδική ethnic- electronic κολεκτίβα μας περιμένει απόψε στο Κύτταρο.
  • Στην πρώτη του προσπάθεια να ενταχθεί ως ντράμερ στο κολέγιο Rutgers , «κόπηκε». Τόσα ξέρανε. Ο εξαιρετικός Ralph Peterson, με μέντορα τον «κυρίαρχο των ντραμς» Art Blakey εξελίχθηκε σε έναν από τους διασημότερους ντραμερ παγκοσμίως και εμφανίζεται στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας σε μία μοναδική συναυλία.
  • Η Ελένη Πέτα μας σύστησε την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τον εξαιρετικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη «Duende» , μέσα από μία απολαυστική συνέντευξη (διαβάστε τη εδώ).. Απόψε μας δίνεται η ευκαιρία να τους απολαύσουμε σε μία παράσταση γεμάτη «duende» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.. Μην τη χάσετε.

 

DJ SET

  • Ο ναπολιτάνος Marco Carola, μέλος του δυναμικού της συνώνυμης με τη minimal techno Minus Records, εγκαινιάζει μία καλοκαιρινή σεζόν με πολλά bpm στο Animal της παραλιακής..

Δημήτρης Κώτσος

 

[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”394″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xhvznt?theme=none&wmode=transparent” ]
LOS MAESTROS DEL TANGO [13&14/5/2011 BADMINTON… by Ticketnet

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b