MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Μέσα

Η νέα, εξάωρη αυτή τη φορά, δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου, παρουσιάζεται στο Παλλάς από τις 13 Απριλίου και για 20 παραστάσεις.

Monopoli Team

Έξι ώρες παράσταση χωρίς αρχή, μέση, τέλος. Μπορείς να δεις όσο θέλεις, να καθίσεις όπου θέλεις, να βγεις και να επιστρέψεις όσες φορές θέλεις.

“Μέσα” είναι ο τίτλος της νέας δημιουργίας του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Πρόκειται για ένα έργο που θα γεννηθεί από την συνάντηση δύο συνθηκών: μίας παράστασης που συμβαίνει αδιάλειπτα, και μίας κατάστασης θεατών που έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν θέση μέσα στο θέατρο όποτε επιθυμούν.

Επί σκηνής το έργο ανακυκλώνεται μέσα στον εαυτό του, και ενώ χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς υλικά, τα συνθέτει με τρόπους που δεν επαναλαμβάνονται ποτέ.

Ένα υπνοδωμάτιο στο κέντρο του Παλλάς μετατρέπει τον ιδιωτικό χώρο σε δημόσιο.

Ένα θέατρο στο κέντρο της πόλης ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προτείνει στο θεατή να δει τη σχέση του με το θέαμα σαν ενατένιση τοπίου.

Ένα τοπίο απλών, καθημερινών, ιδιωτικών κινήσεων σε αυτό το εκτεθειμένο σε κοινή θέα δωμάτιο. Οι κινήσεις ξεδιπλώνονται, επαναλαμβάνονται, αραιώνουν και συσσωρεύονται σε μία φαντασία αμέτρητων δυνατοτήτων.

Μία ανοιχτή σύνθεση που βρίσκεται εκεί και προτείνει στο θεατή να φτιάξει τη δική του σύνθεση παίρνοντας όποτε θέλει, όσο θέλει.

Το Μέσα αντιμετωπίζει το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο, το έργο σαν έκθεμα, και προτείνει στο θεατή τον ρόλο του επισκέπτη.

Στην σκηνή 30 ερμηνευτές επί έξι ώρες ζωντανεύουν τις συνθέσεις του Μέσα, ενώ υπάρχει ανοιχτή μία θέση στο έργο καθημερινά για όποιον από τους θεατές γοητευτεί από την κατάσταση και θέλει να επιστρέψει παίρνοντας μέρος.

Οι πόρτες του Παλλάς θα ανοίγουν στις 17:30 και θα κλείνουν στις 23:30, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Το έργο θα λειτουργεί με τριών ειδών εισιτήρια:

– Το ημέρας (32 ευρώ) με το οποίο κανείς μπορεί να μπει, να βγει και να επιστρέψει όσες φορές θέλει μέσα σε μια μέρα.
– Το ημέρας/ μισή τιμή (15 ευρώ), το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που η είσοδος στο θέατρο πρέπει να γίνει νωρίς, από τις 17:30 έως τις 19:00 (Τετάρτη με Κυριακή), και αργά από τις 22:30 και μετά (Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή).

– Και η κάρτα πολλαπλής εισόδου (45 ευρώ) με την οποία μπορεί κανείς να μοιράσει έξι ώρες παρακολούθησης σε οποιεσδήποτε μέρες και ώρες μίας εβδομάδας θέλει.

Η σύλληψη και σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παπαϊωάννου, και ο Κ.Βήτα συνθέτει τα μουσικά τοπία.

Σκηνικός σχεδιασμός: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Σοφία Ντώνα

Ηχητικός σχεδιασμός: Κ.Βήτα, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος

Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου

Βίντεο: η ομάδα

Βοηθός σκηνοθέτη, διεύθυνση καλλιτεχνικής παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου

Τεχνικός διευθυντής, εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Κεφαλάς

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100. Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων: Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00-20.00

Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81

Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr

Public, Παπασωτηρίου, Metropolis, IANOS

Στην Τράπεζα Πειραιώς με την υπηρεσία easyticketing σε επιλεγμένα καταστήματα

www.tickethour.com

Πληροφορίες και τηλεφωνικά στο 210 32 13 100 (θέατρο Παλλάς)

[iframe title=”YouTube video player” width=”500″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/Ed9-x7l3pmg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου


Παίζουν: Πάνος Αθανασόπουλος, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Αρέθα, Νίκος Δραγώνας, Βαγγέλης Ζαρκάδας, Μανόλης Θεοδωράκης, Μιχάλης Θεοφάνους, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Αμαλία Κοσμά, Ελευθερία Λαγουδάκη, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Γιώργος Μάτσκαρης, Σάββας Μπαλτζής, Γιάννης Νικολαϊδης, Ίλια Ντετσάβες-Πόγκα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπακαμμένος, Σίμος Πατιερίδης, Ηλίας Ραφαηλίδης, Καλλιόπη Σίμου, Διογένης Σκαλτσάς, Δρόσος Σκώτης, Συμεών Τσακίρης, Σοφία Τσιαούση, Altin Huta, Tadeu Liesenfeld

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b