MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Σκουλήκια

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του στο θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη στην Αθήνα, το πολιτικό και βαθιά ανθρώπινο έργο του εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα Χιλέλ Μίτελπουνκτ, παρουσιάζεται στο θέατρο Σοφούλη, από 18-29 Μαΐου.

Monopoli Team

Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων του Θεάτρου Σοφούλη.

Οι ήρωες του αντιπροσωπεύουν όλη αυτή την τραγική κατάσταση της διαιρεμένης γης στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ και με αφορμή αυτό μιλάει για όλα τα κράτη που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Επεκτείνεται, όμως, και στις απλές ανθρώπινες σχέσεις ξεδιπλώνοντας όλη την ανθρώπινη παθολογία.

Το έργο πραγματεύεται τις ζωές 2 ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους, του Άαρον και της Μίρα.

Ο Άαρον, πρώην οδηγός φορτηγών, ζει και εργάζεται στη φάρμα του Άλεξ, αδερφού της Μίρα. Ένα ατύχημα σημάδεψε τη ζωή του. Χάνει τη μνήμη του και η μοίρα θέλησε να γνωρίσει τον Άλεξ. Μαζί του αρχίζει να μαθαίνει τη ζωή από τη αρχή.

Η Μίρα μια γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της μέσα στον πλούτο και την πολυτέλεια, εγκατέλειψε το πατρικό της πριν 25 χρόνια. Στα παιδικά της χρόνια ο Μιχαήλ Άγγελος σημάδεψε τη ζωή της και από τότε το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ζωγράφος.

Ο Άλεξ πεθαίνει και η Μίρα επιστρέφει στο πατρικό της τέσσερις μήνες μετά την κηδεία. Εκεί καταλαβαίνει ότι το σπίτι της έχει περάσει στα χεριά του Άαρον, φίλου και συνεταίρου του αδελφού της. Αυτό το σπίτι θα γίνει η αιτία μιας λυσσαλέας διεκδίκησης και για τους δύο. Η Μίρα χτυπημένη από μια βαριά αρρώστια επιστρέφει στο πατρικό της για να τελειώσει τη ζωή της… «όχι… για να ζωγραφίσει… όχι …για να πεθάνει…».

Η μάχη για το τι είναι δικό μου, τι δεν είναι, τι μου ανήκει, τι όχι, τι είναι δίκαιο, τι άδικο, αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Μπορούν αυτοί οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι να «συνυπάρξουν»;

Μετάφραση, Μουσική, Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καγιάννης

Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Μπότσος

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης 

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γάλλης

Κρατήσεις: 2310423925.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Hillel Mittelpunkt
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης


Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Μαρλένε Καμίνσκι

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b