MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ρισπέκτ

Το θέατρο Χώρα, για τρίτη χρονιά, και μετά το πολύ επιτυχημένο Chatroom, συνεχίζει έναν σημαντικό θεσμό σε όλη την Ευρώπη, το θέατρο αποκλειστικά για εφήβους (και για άλλους περίεργους…).

Monopoli Team

Το «Ρισπέκτ» (Θάβοντας τον αδελφό σου στο πεζοδρόμιο) του Jack Thorne, που παρουσιάζεται τη φετινή σεζόν, γράφτηκε στα πλαίσια του προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας “Connections 2008”, στο οποίο συμμετέχουν κατά καιρούς διάσημοι συγγραφείς. Απευθύνεται κυριώς σε εφήβους, επειδή η εφηβεία είναι ένα ζόρι που περνάμε όλοι και μέχρι πρόσφατα το θέατρο το είχε… ξεχάσει.

Θέλετε να γίνετε αυτόπτες μάρτυρες της ζωής του 16χρονου Τόμι; Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ζήσετε 3 ξεκαρδιστικές-δραματικές μέρες από τη ζωή του…

Απομονωμένος ως τότε στην ασφάλεια του δωματίου του και του υπολογιστή του, αποφασίζει να βγει στην πραγματική ζωή για να κάνει μια ηρωική πράξη, να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο, στο σημείο που τον βρήκαν νεκρό. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο, η απόφαση με το δισταγμό, το παρόν με τις αναμνήσεις, οι συζητήσεις με τα τραγούδια σε ένα καταιγισμό απίστευτων συναντήσεων με ανθρώπους που θέλουν να τον αποτρέψουν από το να θάψει τον αδελφό του στο πεζοδρόμιο για να μην χαλάσει την αισθητική και την υγιεινή των κατοίκων ή πολύ απλά γιατί πρέπει να πάρει άδεια από… τον Δήμο.
Όταν ο Τόμι, με την επιμονή του, αρχίζει να γνωρίζει έστω και αργά τον αδελφό του, μέσα από απανωτές ανατροπές, για το ποιος ήταν πραγματικά και πώς σκοτώθηκε, βρίσκει και τη δική του ταυτότητα, και έτσι εφόσον έχει συμφιλιωθεί μαζί του, δεν χρειάζεται πια να τον θάψει στο πεζοδρόμιο.

6 ηθοποιοί, λίγο μετά την εφηβεία, με τις ίδιες ανησυχίες, το ίδιο ντύσιμο, τραγουδούν τα τραγούδια, χορεύουν τη μοναξιά, ονειρεύονται τα όνειρα, φοβούνται με τους φόβους, γελούν με τα αστεία και «καίγονται» από την ενέργεια των ηρώων του έργου, του κάθε σύγχρονου έφηβου, δηλαδή.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Διασκευή: Αντώνης Γαλέος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Κατερίνα Μπερδέκα
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κίνηση: Πατρίτσια Απέργη
Μουσική: Σταύρος Γιαννουλάδης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Δευτέρα-Παρασκευή πρωινές παραστάσεις (κατόπιν συνεννόησης υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης παραστάσεων το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο)
Δυνατότητα εκπαιδευτικής συνάντησης, μετά την παράσταση, των μαθητών και καθηγητών με την θεατροπαιδαγωγό Ηρώ Ποταμούση (Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση) και τους ηθοποιούς της παράστασης. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3222831 (ώρες: 10:00 – 13:00)
[email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Jack Thorne
Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη


Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Γιώργος Ματαράγκας, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αθηνά Μπερδέκα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b