MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Lebenswelt

Με το νέο της έργο Lebenswelt, η ομάδα Yelp Dance Company της Μαριέλας Νέστορα εγκαινιάζει το χορευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Monopoli Team

Το Lebenswelt, που ανεβαίνει από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου, αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας S και εμπνέεται από το χώρο της φιλοσοφίας. Ο όρος Lebenswelt στα γερμανικά σημαίνει ζωή-κόσμος, σε απόλυτη μετάφραση, και τον εισήγαγε ο Έντμουντ Χούσσερλ, ιδρυτής της φαινομενολογίας, για να περιγράψει τον τρόπο που ο καθένας μας ως υποκείμενο, αλλά και όλοι μαζί ως «συλλογικό ένα», προτείνουμε, επιτυχώς ή όχι, τη δική μας ερμηνεία του κόσμου.

 

Η παράσταση παρακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού σε ένα τοπίο όπου παντρεύεται η χορογραφία των δύο σωμάτων με τη χορογραφία στις βίντεο προβολές. Στο έργο συνυπάρχουν τρεις κόσμοι ταυτόχρονα: δύο κόσμοι σύμφωνα με την προσωπική αντίληψη του κάθε χορευτή και ένας τρίτος, αυτός που το κοινό αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα.

Μεταξύ των δύο πρωταγωνιστικών μορφών δε λείπουν οι συγκρούσεις, οι παρεξηγήσεις, αλλά και η σύμπνοια, η τρυφερότητα, η ελπίδα. Η σωματική και ψυχολογική συμπεριφορά τους καθορίζεται τελικά από την ανάγκη τους για μια κοινή πραγματικότητα. Μοιάζουν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν συχνά τις προσωπικές τους ελευθερίες, προκειμένου να νιώσουν πιο ασφαλείς, πιο πλήρεις, γιατί, όπως προτείνει και η ίδια η χορογράφος, ίσως το εμείς είναι πιο αδιαμφισβήτητο από το εγώ.

 

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τη χορογράφο/δημιουργό Μαριέλα Νέστορα. Τη συζήτηση θα συντονίζει η χορολόγος Κάτια Σαβράμη.

 

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: ILIOS, François Couperin
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σκηνογραφία: Αντώνης Δαγκλίδης
Βίντεο: Λουίζος Ασλανίδης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κείμενα: Γιώργος Κ. Ψάλτης
Φωνή: Μαριλένα Ρασιδάκι
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Συμπαραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και YELP Dance Company

 

Πληροφορίες και τηλεφωνική πώληση: 210 9005800 ( Δε – Κυ: 9:00-21:00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Yelp Dance Company


Παίζουν: Ιωάννα Τουμπακάρη, Κοσμάς Κοσμόπουλος, Νικολέττα Καρμίρη, Ίρις Καραγιάν, Ράνια Γλυμίτσα, Πάρις Ερωτοκρίτου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Νίκος Καμόντος, Κυριάκος Χατζηιωάννου, Νίκος Σπανάτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b