MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγάλη “πράσινη” Βρεταννία

Οικολογικές πρακτικές σε δωμάτια του γνωστού ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της “πράσινης” πολιτικής του.

Monopoli Team

Σε μια πράσινη εποχή που το περιβάλλον τείνει να γίνει είδος πολυτελείας, η οικολογική συνείδηση δε μπορούν να λείπουν από ένα πολυτελές ξενοδοχείο σαν τη «Μεγάλη Βρεταννία». Το ξενοδοχείο ανήκει στην Luxury Collection και έχει δεσμευτεί να προστατεύει το περιβάλλον και να ενσωματώνει περιβαλλοντικές και βιώσιμες πρακτικές στην επιχειρηματική στρατηγική του (σύμφωνα με την περιβαλλοντική πολιτική της Starwood Hotels & Resorts). Στο οικολογικό αυτό πλαίσιο λοιπόν, από τις 2 Νοεμβρίου, η Μεγάλη Βρεταννία έχει ορίσει όλα τα δωμάτια στον 3ο όροφο ως «Green Rooms». Τι είναι όμως τα πράσινα δωμάτια;

 

Κάθε πράσινο δωμάτιο περιλαμβάνει:

  • BeeKind είδη προσωπικής φροντίδας, της Gilchrist & Soames. Αυτά τα μοναδικά προϊόντα συνδυάζουν την περιβαλλοντική ευθύνη και την προσωπική πολυτέλεια με το χάρτινο μπουκάλι τους, που μειώνει το βάρος της συσκευασίας κατά 59% και τον όγκο των απορριμμάτων κατά 92%. Η συλλογή BeeKind δεν περιέχει τα χημικά parabens και φθαλικούς εστέρες, παράγωγα πετρελαίου, ορυκτέλαιο, ουρία, DEA, TEA ή προπυλενογλυκόλη. Αντ ‘αυτού, περιέχει ‘food-grade’, φυσικά παραγόμενη γλυκερίνη USP, και φυσικά συστατικά όπως μέλι, φυτό brassica, σόγια και βαμβακέλαιο. Η συλλογή δεν περιέχει επίσης τεχνητές χρωστικές ουσίες και βαφές. Τα είδη προσωπικής φροντίδας BeeKind υποστηρίζουν τις μη βίαιες παρασκευαστικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Επίσης ένα μέρος των καθαρών κερδών των εν λόγω προϊόντων στηρίζουν την έρευνα του μελιού και της βιώσιμης επικονίασης.

  • Δύο κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε δωμάτιο, για γυαλί/αλουμίνιο και χαρτί. Αυτό προστίθεται στο ισχύον πρόγραμμα ανακύκλωσης του ξενοδοχείου, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αθήνα και ανακυκλώνει ήδη μαγειρικό λάδι, κερί, toner, μπαταρίες, πλαστικό και λαμπτήρες. 

4 PURE rooms:

Εκτός από τα πράσινα όμως, στον 3ο όροφο του ξενοδοχείου προσφέρονται επίσης τέσσερα ‘PURE rooms’ (με αριθμούς δωματίων 306, 328, 330 και 332). Τα δωμάτια αυτά καθαρίζονται με μια διαδικασία τελευταίας τεχνολογίας που καθαρίζει τον αέρα και τις επιφάνειες, προσφέροντας ένα μοναδικό περιβάλλον. Η διαδικασία περιλαμβάνει την απολύμανση των μονάδων αέρος, καθαρισμό των μαλακών επιφανειών με ένα ειδικό διάλυμα που απομακρύνει βρωμιά, βακτήρια, μύκητες και άλλες ουσίες που προκαλούν αλλεργία. Επιπλέον, με το ‘high ozone shock treatment’ αφαιρούνται μυρωδιές και ο αέρας μένει φρέσκος και καθαρός, ενώ εφαρμόζεται το ‘PURE Shield’ στο δωμάτιο καθιστώντας αδύνατο για τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Τέλος, αντιαλλεργικά καλύμματα κρεβατιών προστατεύουν από τα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Πράσινη πληροφορία: Τον Απρίλιο 2010, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έλαβε το βραβείο “Green Key”, ένα διεθνές οικολογικό πρόγραμμα ποιότητας για τον τουρισμό.

Και εις πρασινότερα!

[iframe title=”YouTube video player” width=”480″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/pcCZ_QggvhU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b