MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Δάφνες και πικροδάφνες

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Θ.Β.Ε. ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Βασιλικό Θέατρο, όπου παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, από τις 22 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ’ αυτή την συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.

 

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης σημειώνει για το έργο:

«1977… 2010. Τριάντα χρόνια μετά και το έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ…  Διαχρονικό και ευθύβολο λάμπει σαν χρυσό είδωλο της Ελληνικής πραγματικότητας. Τα μέσα στις εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να άλλαξαν, όμως η τακτική παραμένει η ίδια… μια τακτική που ευνοεί τους αρουραίους της πολιτικής και εξυπηρετεί κατά το δοκούν τα πολιτικά ήθη, πολιτικές τακτικές, ίντριγκες, συνωμοσίες, βερμπαλισμούς, αληθοφανή ψέματα και ψεύτικες αλήθειες. Ένα πραγματικά δυνατό θέατρο, μια θεατρική πράξη που γονιδιακά μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας…»

 

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιουρτσίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Άννα – Μαρία Βάσιακ

Φωτισμοί: Τάσος Δαηλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Κεχαΐδης, Ελένη Χαβιαρά
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης


Παίζουν: Θανάσης Κεραμίδας, Τάσος Πανταζής, Νίκος Μαγδαληνός, Σπύρος Σαραφιανός

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b