MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Dolphin watching στις ελληνικές θάλασσες!

Βοήθησε κι εσύ το πρόγραμμα «Ο δρόμος του δελφινιού», που καταγράφει δεκάδες παρατηρήσεις δελφινιών για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Monopoli Team

Ιστιοπλόοι και άνθρωποι που ταξιδεύουν ή κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες, είδαν δεκάδες δελφίνια για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και ήρθαν σε επικοινωνία με το πρόγραμμα «Ο δρόμος του δελφινιού» (www.spotadolphin.gr).

 

Ιδιαίτερα στα πλαίσια του 47ου Ράλλυ Αιγαίου, η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

 

Αναλυτικά: Ρινοδέλφινα παρατηρήθηκαν ανατολικά της Σίφνου, νότια από την Πάρο και βορειοανατολικά της Αστυπάλαιας ενώ το διάστημα 16-24 Ιουλίου, οι 500 περίπου συμμετέχοντες στο Ράλλυ Αιγαίου, στα σκέλη Πάρος-Νίσυρος και Νίσυρος-Κουφονήσι, παρατήρησαν πολλά μικρά ρινοδέλφινα σε αγέλες. Παράλληλα, εκτός του ιστιοπλοϊκού αγώνα, παρατηρήθηκαν στακτοδέλφινα στη Χαλκιδική. Επιπλέον, 2 ρινοδέλφινα και 1 ζωνοδέλφινο εντόπισε στις αρχές Αυγούστου στα νερά του Ιουνίου το πλήρωμα του Wind Zantino, και τα πρόσθεσε στη λίστα της ιστοσελίδας του προγράμματος.

 

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2010 έχουν παρατηρηθεί ζωνοδέλφινα στο Ακρωτήρι Χανίων, την Πρέβεζα, την Κύθνο και τον Σαρωνικό, ρινοδέλφινα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και στακτοδέλφινα στη Σιθωνία. Οι πρόσφατες δολοφονίες δελφινιών που βρέθηκαν σκοτωμένα στην Αντίπαρο (2/6/2010) και τη Σάμο (14/5/2010), αναδεικνύουν τη σημασία συμμετοχής όλων μας στην προστασία τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, επισκεφθείτε το www.spotadolphin.gr.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b