MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το YouTube στο σινεμά, με πρωταγωνιστή… εσένα!

Κατάγραψε την μέρα σου στις 24 Ιουλίου στο YouTube, και μπορεί να δεις το υλικό σου στο Sundance Film Festival το 2011!

Monopoli Team

Κάθε μέρα, 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μέσα από τον δικό τους «κινηματογραφικό φακό». Δε θα ήταν ενδιαφέρον αυτές οι στιγμές να ενώνονταν και να γίνονταν το “αποκλειστικά δικό σας” κινηματογραφικό έργο;

 

Σ’ αυτή την ερώτηση θέλουν να απαντήσουν καταφατικά οι διάσημοι κινηματογραφικοί παραγωγοί Ridley Scott και Kevin MacDonald, οι οποίοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν για την κοινότητα του YouTube το πρώτο ντοκυμαντέρ μεγάλης διάρκειας, βασισμένο σε προσωπικό περιεχόμενο, και καταγραμμένο μία μόνο μέρα: στις 24 Ιουλίου. Το «ιστορικό αυτό έργο», όπως έχει χαρακτηριστεί, θα έχει τίτλο «Life in a day» και ζητά απο τους ανθρώπους όλου του πλανήτη να απαθανατίσουν στιγμιότυπα της ζωής τους για την αυριανή μέρα και να ανεβάσουν το έργο τους στο www.youtube.com/lifeinaday.

 

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των ταινιών The Last King of Scotland, Touching the Void και One Day in September, Kevin MacDonald,  ο οποίος θα συγκετρώσει το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο και θα το ενσωματώσει σε ένα φιλμ μακράς διάρκειας. Η παραγωγή του έργου έχει ανατεθεί στον Ridley Scott, παραγωγό των ταινιών Robin Hood, Gladiator και Black Hawk Down, και θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία του Scott, Free Productions.

 

Οι χρήστες των οποίων τα βίντεο θα αξιοποιηθούν στην τελική μορφή του φίλμ από τον διάσημο παραγωγό, θα αναγνωριστούν ως συμπαραγωγοί της ταινίας, ενώ 20 τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στην παγκόσμια πρεμιέρα του φίλμ, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Sundance Film Festival το 2011.

 

Ο σκηνοθέτης Kevin Macdonald δήλωσε σχετικά: «Το Life in a day είναι μια χρονοκάψουλα που θα μεταφέρει στις μελλοντικές γενιές το πώς ήταν να ζεις την 24η Ιουλίου 2010. Είναι ένα μοναδικό πείραμα στη κοινωνική κινηματογραφία και ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρωθεί ένα απεριόριστο απόθεμα περιεχομένου από την παγκόσμια online κοινότητα».
 

Τραβήξτε τις δικές σας στιγμές αύριο, και ποιός ξέρει; Μπορεί να πρωταγωνιστήσετε στη ταινία!

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b