MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Monopoli Team

Στις 17 και 18 Ιουνίου, η ομάδα χορού YELP danceco παρουσιάζει το Lexicon, στα πλαίσια της βραδιάς «Σόλο Χ 3 για δύο» μαζί με τα δύο σόλι «10 με 15 λεπτά» της Νατάσας Αρέθα και το «Keep in a cool and dry place running down inside» της Δάφνης Στεφάνου.

Το Lexicon επιστρέφει το χορό στο κέντρο του, στις βασικές του συνιστώσες: Το κινούμενο σώμα, το χώρο και το χρόνο. Δημιουργεί ένα κινητικό λεξικό ποιοτήτων με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου.

Αρχικά, το σώμα λειτουργεί ως εργαλείο: η κίνηση αποστασιοποιημένη και εκτεθειμένη, πέρα από την αφηγηματικότητα αλλά και τις άλλες συμπράττουσες τέχνες που συνολικά δημιουργούν τη  σκηνική σύνθεση. Στο δεύτερο μέρος, ο χορευτής ως ερμηνευτής πια, εκτελεί το κινητικό αυτό λεξικό, απορροφώντας βιωματικά την κίνηση που πράττει. Εμβαθύνει στην τέχνη του χορού ως παραστατική τέχνη,  με συνεργούς  τη μουσική, το κοστούμι και το φως.

Το Lexicon εξελίσσεται από το 3ο Πανόραμα Χορού του Σ.Ε.Χ. «Συναντήσεις» (Μουσείο Μπενάκη- Απρίλιος 2009), το 8ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2009),  το 9ο Φεστιβάλ του Σ.Ε.Χ. (Μάιος 2010) και τον Ιούλιο 2010 θα παρουσιαστεί στα Χανιά.

Μουσική: ILIOS, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βίντεο: Λουίζος Ασλανίδης

Κρατήσεις: 210 3474312, 6944 182731

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαριέλα Νέστορα
Σκηνοθεσία: Μαριέλα Νέστορα


Παίζουν: Μαριλένα Πετρίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b