MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Η Σούτρα της Μεγάλης Σοφίας

Monopoli Team

Μια παράσταση του αρχαίου ιαπωνικού Θεάτρου Νο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 16 Ιουνίου στο Ηρώδειο. Το έργο «Η Σούτρα της Μεγάλης Σοφίας» ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο διευθυντής του θιάσου Ροκούρο Ουμεγουάκα, Ροκούρο Γκένσο Ουμεγουάκα, σε έναν ρόλο που είχε παίξει πριν από 45 ακριβώς χρόνια ο πατέρας του, στον ίδιο χώρο.

Με ασημένιο τάσι γεμάτο παγωμένο χιόνι είχε συγκρίνει την ακινησία των δραμάτων του Νο ο Ζεάμι (1363-1443), ο φημισμένος ηθοποιός, δραματουργός και θεωρητικός που το κωδικοποίησε. Στον δυτικό κόσμο, που επιζητά το νεωτερικό στοιχείο και την πρωτοτυπία, είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς την έννοια ενός τελετουργικού θεάτρου ακραίας σχηματοποίησης που, συνδυάζοντας μιμική, τραγούδι και χορό, «καλεί αλύτρωτες ψυχές του Κάτω Κόσμου».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Zeami
Σκηνοθεσία: Ροκούρο Γκένσο Ουμεγουάκα


Παίζουν: Ροκούρο Γκένσο Ουμεγουάκα, Γιουκινόρι Τακάο, Ναοτάκα Κακούτο, Τακαγιούκι Ματσουγιάμα, Κόχε Καγουαγκούτσι, Κενκίτσι Τονόντα, Νοριχίντε Γιαμαμότο, Χιρογιόσι Έντο. Μουσικοί: Μανάμπου Τακέσι νο-καν (φλάουτο), Τατσούσι Ναρίτα κο-τσουζούμι (τύμπανο), Χιροτάντα Κάμε ο-τσουζούμι (τύμπανο). Βοηθός διευθυντή σκηνής (υποβολέας): Σιντάρο Μπαν

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b