MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εικόνες και γεύσεις της Ιαπωνίας στο Μέγαρο Μουσικής

Ιαπωνική εβδομάδα από 22-28 Νοεμβρίου!

Εικόνες και γεύσεις της Ιαπωνίας στο Μέγαρο Μουσικής - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το Μέγαρο μουσικής παρουσιάζει από τις 22-28 Νοεμβρίου το σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας με μία σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων και παραστάσεων αφιερωμένων στην ιαπωνική κουλτούρα. Το ιαπωνικό πνεύμα αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική, τη μουσική και το θέατρο και μας καλεί να το εξερευνήσουμε! Μερικές από τις εκδηλώσεις της ιαπωνικής εβδομάδας είναι οι εξής:

Αρχιτεκτονική
Ατις 22 Νοεμβρίου παρουσιάζεται διάλεξη του διάσημου, βραβευμένου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, ο οποίος έχει επισκεφτεί ξανά τη χώρα μας. Είναι γνωστός για την προσπάθεια του να συγκεράσει την τέχνη της γενέτειρας του με τη σύγχρονη δυτική τέχνη και πάνω σ’ αυτόν τον άξονα θα δούμε έκθεση με έργα του.

Μουσική
Την ίδια μέρα οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία του Tokyo Ensemble που διασκευάζει διάσημα έργα των Τακεμίτσου, Ταίηλορ, Μότσαρτ και Ντβόρζακ.

Στις 23 Νοεμβρίου νέα ταλαντούχα πρόσωπα του Ergon Ensemble παρουσιάζουν το διεθνές ρεπερτόριο τους.

Από την ιαπωνική εβδομάδα δε λείπει και το ελληνικό στοιχείο αφού το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής παρουσιάζει στις 24 και 25 Νοεμβρίου έργα νέων Ελλήνων και ξένων συνθετών εμπνευσμένα από την Ανατολή.

Παραστατικές τέχνες
Το «Voyage» από το χοροθέατρο Dumb Type του Κιότο είναι ίσως το σημαντικότερο θέαμα της ιαπωνικής εβδομάδας. Οι θεατές ταξιδεύουν (voyageσημαίνει ταξίδι) σε μία πανδαισία φωτός, εικόνας, λόγου και σώματος όλα συνδυασμένα άψογα με τη σύγχρονη τεχνολογία. Εμπνευσμένο από την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και τις παραστατικές τέχνες, είναι παράλληλα σουρεαλιστική αλλά και ρεαλιστική. Γνωρίστε το «Voyage» στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Το παραδοσιακό κουκλοθέατρο “Shinnai Jooruri & Ηachioji Κuruma Νingyo” (Νingyo σημαίνει κούκλα) παρουσιάζεται στις 27 Νοεμβρίου. Ο καλλιτέχνης που παίζει με τις κούκλες αφηγείται ιστορίες από την ιαπωνική λογοτεχνίας καθώς και τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιαπωνικής ιστορίας.

Γεύση
Στις 27 του μήνα, προβάλλεται η τέχνη του σάκε για τους φανατικούς τις ιαπωνικής κουζίνας!

Παράλληλες εκδηλώσεις
Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να είναι το θέαμα εικονικής πραγματικότητας Toppan μέσω του οποίου ξεναγούμαστε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιαπωνίας «εικονικά».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.megaron.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 7282333

Περισσότερα από Εκδηλώσεις