MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βusiness trips: time is money!

Για πολλούς εργαζόμενους τα επαγγελματικά ταξίδια είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς απορροφώντας πολύτιμο χρόνο τόσο από την προσωπική όσο και από την επαγγελματική ζωή τους. Αν ανήκετε και εσείς στους “επαγγελματίες ταξιδιώτες” και θέλετε να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στη δουλειά σας και λιγότερο στο ταξίδι και την προετοιμασία του, ιδού 10 συμβουλές για να οργανωθείτε!

Βusiness trips: time is money! - Monopoli.gr
Monopoli Team

1) Να έχετε πάντα μια βαλίτσα έτοιμη!
Ακόμα κι όταν δε γνωρίζετε πότε θα κάνετε το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι, είναι καλό να αποκτήσετε την εξής καλή συνήθεια: μετά από κάθε ταξίδι σας ανανεώστε τη βαλίτσα σας με καινούρια ρούχα και άλλα απαραίτητα αντικείμενα σας! Μπορεί να φαίνεται κάπως κουραστικό αλλά είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για να γλιτώσετε σημαντικό χρόνο προετοιμασίας των αποσκευών σας την επόμενη φορά που θα πρέπει να ξυπνήσετε στις 4 το πρωί για να προλάβετε την πρωινή πτήση σας!

2) Επιλέξτε μικρές βαλίτσες!
Ποτέ μην πετάτε με βαλίτσες μεγάλες τις οποίες δε μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην πτήση σας. Αν έχετε μαζί σας μικρές αποσκευές γλιτώνετε και τον χρόνο του check-in αλλά και το χρόνο της παραλαβής τον αποσκευών σας από το αεροδρόμιο του προορισμού σας!

3) Πετάξτε από μικρότερα αεροδρόμια!
Μπορεί το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο να σας κατευθύνει προς τα μεγάλα πολύβουα αεροδρόμια, όπου οι πτήσεις και οι επιλογές είναι περισσότερες, αλλά τα πιο μικρά αεροδρόμια είναι η καλύτερη λύση: γλιτώνετε την κίνηση και το χρόνο μέχρι να παρκάρετε αλλά και τις μεγάλες ουρές του check-in!

4) Επιλέξτε απευθείας πτήσεις!
Ίσως σας φαίνεται αυτονόητο και απλό αλλά πολλές φορές το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο θα σας κλείσει την πιο φτηνή (και την πιο χρονοβόρα) πτήση. Πριν επικοινωνήσετε με το πρακτορείο ψάξτε από μόνοι σας απευθείας πτήσεις ώστε να έχετε να προσφέρετε εναλλακτικές προτάσεις στο πρακτορείο σας. Οι απευθείας πτήσεις γλιτώνουν και χρόνο και χρήμα, αφού δε χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο στο αεροδρόμιο ή να περάσετε τη νύχτα σας στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

5) Κάντε
check in από το internet!
Όσο οι αεροπορικές εταιρίες μειώνουν το προσωπικό τους τόσο οι ουρές στα ταμεία check in θα αυξάνονται. Το check in από το internet (online check in) σας επιτρέπει να παρακάμψετε τις ουρές και περάσετε απευθείας στο έλεγχο εισιτηρίων.

6) Επιλέξτε τη θέση σας
Ζητήστε από το ταξιδιωτικό σας πρακτορείο να σας κλείσει θέση όσο πιο μπροστά στο αεροπλάνο γίνεται για να γλιτώσετε την ουρά της αποβίβασης (αυτό είναι αυτονόητο όταν επιλέγετε business class). Όταν αυτό δεν είναι δυνατό ρωτήστε στο check in μήπως κάποια μπροστινή θέση είναι διαθέσιμη και ανταλλάξτε τη με τη δική σας! Η γρήγορη αποβίβαση σέβεται τον πολύτιμο χρόνο σας!

7) Εγγραφείτε σε πρόγραμμα συχνών πτήσεων
Τα μέλη του προγράμματος «frequent flier program» μπορούν να παρακάμπτουν μεγάλες ουρές και έχουν πρόσβαση σε ταμεία check in ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτούς!

8) Προγραμματίστε το
GPS σας!
Εξοπλίστε το GPS σας με σημαντικές για το ταξίδι σας διευθύνεις όπως το ξενοδοχείο σας, το αεροδρόμιο, ο τόπος των ραντεβού σας και άλλα και προσθέστε της στα «Αγαπημένα» της συσκευής GPS σας. Αυτό μειώνει το χρόνο που πρέπει να ψάξετε ή να ρωτήσετε για να βρείτε τον προορισμό σας!

9) Παρκάρετε έξυπνα!
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όταν ταξιδεύετε είναι το πάρκινγκ. Εγγραφείτε σε υπηρεσίες μηνιαίας στάθμευσης, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές των πάρκινγκ! Προσπαθήστε να παρκάρετε πάντα στην ίδια σειρά ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνετε ώρα για το αυτοκίνητο σας! Σε κάθε αεροδρόμιο υπάρχει υπηρεσία χώρου στάθμευσης που σας βοηθά να μη χάσετε ποτέ την πτήση σας!

10) Νοικιάστε αυτοκίνητο!
Όσοι νοικιάζουν αυτοκίνητο κατά τα επαγγελματικά τους ταξίδια είναι πολύ τυχεροί γιατί τα παραλαμβάνουν και τα επιστρέφουν σε μέρη βολικά και με μεγάλους χώρους στάθμευσης. Μάλιστα αν επιλέξετε  να πληρώσετε μέσω Internet η συναλλαγή σας γίνεται ακόμα γρηγορότερη!

Περισσότερα από Προορισμοί