MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ασφαλίστε τις αποσκευές σας

Πώς εσείς κι η βαλίτσα σας να μείνετε ενωμένοι ως το τέλος…

Ασφαλίστε τις αποσκευές σας - Monopoli.gr
Monopoli Team

Αν, όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, ένας από τους χειρότερους εφιάλτες σας είναι να χάσετε τις αποσκευές σας και να τριγυρίζετε στο ξένο τόπο με τα ίδια ρούχα για τα πρώτα εικοσιτετράωρα (ή αν απλά είστε ζηλότυποι άνθρωποι και δε σας διασκεδάζει η προοπτική να ξεπαγιάζετε στο Όσλο την ώρα που η βαλίτσα σας πίνει τα μοχίτο της στη Κούβα), τότε σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν λίγες συμβουλές για το πώς να μειώσετε το κίνδυνο και να μην τραβήξετε αλλού εσείς κι αλλού η βαλίτσα σας:

Πάρτε τη βαλίτσα σας μαζί σας
Ο καλύτερος τρόπος για να μη χάσετε τη βαλίτσα σας είναι να μην την αφήσετε στιγμή από τα μάτια σας, παίρνοντάς τη μαζί σας. Κάποτε ήταν ευκολότερο, αλλά τα τελευταία χρόνια οι κανονισμοί των αεροπορικών εταιρειών έχουν δυσκολέψει πολύ την κατάσταση. Τόσο εξαιτίας της απαγόρευσης μεταφοράς υγρών στις χειραποσκευές, όσο και των αυστηρών περιορισμών σε μέγεθος και βάρος. Οι περισσότερες εταιρείεςεπιτρέπουν να πάρετε μαζί σας σαν χειραποσκευές δύο τσάντες: μια μεγαλύτερη (με άθροισμα των 3 διαστάσεων όχι μεγαλύτερο από 115 εκ.) και μια μικρή, όπως μια γυναικεία τσάντα, μια κάμερα, ένα laptop. Προσέξτε, υπάρχουν επίσης περιορισμοί στο ανώτατο βάρος που μπορεί να έχει (συνήθως γύρω στα επτά με οκτώ κιλά). Αν λογαριάζετε να πάρετε μαζί σας μια αρκετά μεγάλη χειραποσκευή, καλύτερα να ρωτήσετε εκ των προτέρων τον αερομεταφορέα σας τι επιτρέπεται. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι πρέπει να κουβαλάτε μαζί σας τα ταξιδιωτικά ή άλλα σημαντικά έγγραφα, τα χρήματά σας, καθώς και τυχόν πολύτιμα αντικείμενα.

Βάλετε τα πλήρη στοιχεία σας σε εμφανές σημείο
Πριν παραδώσετε τη βαλίτσα σας, βεβαιωθείτε ότι βάλατε σε εμφανές σημείο τα πλήρη στοιχεία σας. Έτσι, σε περίπτωση που χαθεί, θα είναι ευκολότερο τόσο για την εταιρεία να την εντοπίσει, όσο και για σας να τους πείσετε ότι σας ανήκει. Αν η βαλίτσα σας δεν έχει δικό της ταμπελάκι, τότε συμπληρώστε ένα χάρτινο που μπορείτε να βρείτε στα ελεγκτήρια της αεροπορικής εταιρείας την ώρα του τσέκ-ιν και κρεμάστε το στη λαβή της βαλίτσας. Εννοείται πως κρατάτε τα αποκόμματα των αποσκευών που τσεκάρατε, μέχρι να τις ξαναβρείτε στο αεροδρόμιο του προορισμού σας. 

Βάλτε τα πλήρη στοιχεία σας και μέσα στη βαλίτσα
Επειδή τα εξωτερικά ταμπελάκια καμιά φορά καταστρέφονται ή χάνονται, κολλήστε μια κάρτα με το όνομα,τη διεύθυνση και τα τηλέφωνά σας, εσωτερικά, στο καπάκι της βαλίτσας. Επίσης μπορείτε ν’ αφήσετε και μια φωτοτυπία των εισιτηρίων σας, έτσι ώστε αν η βαλίτσα σας «ξεστρατίσει» και βρεθεί σε διαφορετικό προορισμό από σας, κάποιος καλός άνθρωπος να μπορέσει να δει πού ταξιδεύετε και να φροντίσει να σας «επανασυνδέσει».

Μαρκάρετε τη βαλίτσα σας με χρώμα
Πάρτε μια κορδέλα ή μια αυτοκόλλητη ταινία σε έντονο χρώμα και δέστε τη γύρω από τη λαβήτης βαλίτσας. Καθώς οι περισσότερες βαλίτσες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, αυτό το «κόλπο» θα βοηθήσει να εντοπίσετε τη βαλίτσα σας από μακριά, ακόμα και στα χέρια ενός συνταξιδιώτη που την έχει πάρει κατά λάθος. Βοηθά επίσης να αναφέρετε αυτή την ιδιαιτερότητα στους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, όταν συμπληρώνετε το σχετικό έντυπο απώλειας αποσκευών.

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις
Θα σας φανεί λίγο τραβηγμένο, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχετε μια φωτογραφία της βαλίτσας σας στο κινητό, ή στην ψηφιακή φωτογραφική σας μηχανή. Σε περίπτωση που χρειαστεί να φύγετε από το αεροδρόμιο άφιξής σας χωρίς τη βαλίτσα σας, θα βοηθήσει πολύ την αεροπορική εταιρεία στον εντοπισμό της χαμένης σας αποσκευής.

Αφαιρέστε όλα τα παλιά αυτοκόλλητα αερογραμμών
Πριν δώσετε τις βαλίτσες σας για τσεκάρισμα, βγάλτε από τις λαβές όλα τα παλιά αυτοκόλλητα με πληροφορίες πτήσης που έχει τύχει να μείνουν από προηγούμενα ταξίδια. Συνήθως το κάνουν οι υπάλληλοι του ελεγκτηρίου αλλά, αν δε το δουν, υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτούν οι υπάλληλοι που διανέμουν τις αποσκευές στα αεροπλάνα.

Κλειδώστε τη βαλίτσα
Όσο πιο δύσκολο φαίνεται σ’ έναν επίδοξο κλέφτη ν’ ανοίξει τη βαλίτσα, τόσο πιο πιθανό είναι να προτιμήσει μια πιο εύκολη λεία. Προτιμήστε τα λουκέτα

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b