MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα καλύτερα ταξιδιωτικά sites

Αν πρόκειται να φύγετε για ταξίδι, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι επαγγελματικό ή αναψυχής, περάστε πρώτα μια βόλτα από κάποιους διαδικτυακούς «προορισμούς» για να ενημερωθείτε γύρω από τη χώρα ή την πόλη στην οποία θα ταξιδέψετε. Μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα απολαύσετε περισσότερο το ταξίδι σας, αλλά και θα αποφύγετε τις κακοτοπιές που ίσως παραμονεύουν.

Τα καλύτερα ταξιδιωτικά sites - Monopoli.gr
Monopoli Team

Οι περισσότερες πόλεις έχουν πια επίσημες ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για ξενοδοχεία, μουσεία, εστιατόρια, αξιοθέατα και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Είτε σ’ αυτές τις ιστοσελίδες είτε σε διαδικτυακούς τόπους στους οποίους εκείνες θα σας παραπέμψουν, θα βρείτε εξειδικευμένες και πάντα ενημερωμένες πληροφορίες και λεπτομέρειες για θέματα όπως εκδηλώσεις, ώρες λειτουργίας, προμήθεια εισητηρίων, μέσα μαζικής μεταφοράς, αγορές.

Εκτός από αυτές τις επίσημες ιστοσελίδες, κάποιες άλλες που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε είναι οι ακόλουθες:

Craigslist.org
Δεν πρόκειται για ταξιδιωτική ιστοσελίδα, αλλά μάλλον σαν έναν «Πίνακα Ανακοινώσεων» των πιο σημαντικών πόλεων του κόσμου: τι πουλιέται ή ενοικιάζεται, σεμινάρια, αγώνες, συναυλίες, ανεύρεση εργασίας κλπ. Θα πάρετε από εκεί μια «γεύση» για την πόλη που σας ενδιαφέρει, ενώ θα σας φανεί πολύ χρήσιμη και για να κλείσετε εισιτήρια για κάποιο θέαμα ή για τον αγώνα της αγαπημένης σας ομάδας!

VirtualTourist.com
Αυτή και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες είναι καταπληκτικές γιατί, σε αντίθεση με τους συγγραφείς ταξιδιωτικών οδηγών, οι πραγματικοί τουρίστες που γράφουν τις εντυπώσεις τους στις σελίδες του μοιράζονται την πραγματική, αντικειμενική τους εμπειρία από ένα μέρος ή από ένα ξενοδοχείο. Υπάρχουν εδώ χιλιάδες σχόλια και βαθμολογίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις επιλογές σας, ή τουλάχιστον να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

TripAdvisor.com
Λειτουργεί όπως το VirtualTourist, βάσει των εμπειριών πραγματικών ταξιδιωτών που μπήκαν στον κόπο να γράψουν για το ταξίδι τους και να βαθμολογήσουν το κάθε ξενοδοχείο, ή ενδιαφέρον μέρος. Επιπλέον, δείχνει τις σχετικές τιμές των ξενοδοχείων τόσο στο τοπικό νόμισμα όσο και σε δολάρια, γλιτώνοντάς σας έτσι αρκετό χρόνο.

CIA World Factbook (www.cia.gov)
Μπορεί να μην είναι το πιο αυτονόητο μέρος που θα καταφύγετε για να πάρετε τουριστικές πληροφορίες, η αλήθεια όμως είναι ότι εδώ θα βρείτε χάρτες και πραγματικά στοιχεία για την κάθε χώρα, όπως το κλίμα, την οικονομία, τη θρησκεία, την κυβέρνηση, τις επικοινωνίες. Ιδανικό όταν φεύγετε για μακροχρόνιο επαγγελματικό ταξίδι, ή σκέφτεστε να αναλάβετε ένα πόστο σε μια άλλη χώρα.

LonelyPlanet.com
Με λίγα λόγια, εδώ θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε να ξέρετε για τον τόπο που θα επισκεφτείτε. Το πιο χρήσιμο εργαλείο που προσφέρει στον επισκέπτη είναι μια χρήσιμη ανάλυση των ημερήσιων εξόδων του, ανάλογα με το… μέγεθος του πορτοφολιού που διαθέτει.

Fodors.com
Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί Fodor είναι διάσημοι για την πληρότητά τους σε κάθε είδους χρήσιμη πληροφορία. Ο διαδικτυακός τόπος που έχουν στήσει καταφέρνει να ενσωματώσει την πληθώρα αυτών των πληροφοριών και να τις ομαδοποιήσει ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του επισκέπτη: ψώνια, φύση, τέχνη, κλπ.

Frommers.com
Όπως και στην περίπτωση του Fodor, πρόκειται για την ηλεκτρονική έκδοση των δημοφιλών ταξιδιωτικών οδηγών.

TimeOut.com
Περιέχει προφίλ για 140 πόλεις ανά τον κόσμο, με έμφαση στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, από πάρτι έως κινηματογράφο, θέατρο και νυχτερινή ζωή. Δυστυχώς, είναι κυρίως για συνδρομητές, αλλά έχει αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα που μπορεί να δει ο κάθε επισκέπτης και θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι έχει να προσφέρει η κάθε πόλη.

CDC.gov (Center for Disease Control)
Πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός του «δυτικού κόσμου». Δίνει πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με θέματα υγείας και υγιεινής, τοπικών ασθενειών, επιδημιών, εμβολιασμών κλπ.


Ενημερωθείτε, αλλά, μην το παρακάνετε! Αφήστε το ταξίδι να σας προσφέρει εκπλήξεις και απρόοπτα, γιατί αυτά είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι πιο έντονες απολαύσεις κι οι πιο επίμονες και γλυκές αναμνήσεις.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b