MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

World Airport Awards 2008

Tα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου!

World Airport Awards 2008 - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το 2008, για έβδομη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο του Κόσμου.
Η Skytrax, ένας οργανισμός με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξάγει έρευνες σχετικές με την αεροπορία, απονέμει κάθε χρόνο διεθνή βραβεία και διακρίσεις στα αεροδρόμια, βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι επιβάτες ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια των 10 προηγουμένων μηνών.
Ζητήθηκε η γνώμη 8,2 εκατομμυρίων επιβατών για 40 κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, από το check-in ως την αναχώρηση κι από τη άφιξη ως τη παραλαβή των αποσκευών. Συνεκτιμήθηκαν οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν τα αεροδρόμια σε κατηγορίες όπως η καθαριότητα, το service κι η ευγένεια του προσωπικού, οι διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας, ο έλεγχος διαβατηρίων και το τελωνείο, οι αποστάσεις, τα duty-free, οι χώροι εστίασης κλπ.
Τη δεύτερη θέση πήρε το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης και την τρίτη το Incheon της Σεούλ, ενώ η Ασιατική υπεροχή ολοκληρώνεται με την τέταρτη θέση που κέρδισε το αεροδρόμιο της KualaLumpur (Μαλαισία).
Ως καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, ψηφίστηκε ξανά αυτό του Μονάχου το οποίο κατατάχθηκε και 5ο παγκοσμίως ανάμεσα σε 190 αεροδρόμια.
Τα καλύτερα αεροδρόμια για να ψωνίσετε δώρα στην «καλή» σας είναι της Σιγκαπούρης, του Dubai και του Χονγκ Κονγκ ενώ, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στη Σιγκαπούρη, δε θα κάνετε μόνο ωραία ψώνια, αλλά θα φάτε και θα περάσετε την ώρα σας καλύτερα απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο του κόσμου.

Αναλυτικά, τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στο κόσμο για το 2008 είναι:

  1. Χονγκ Κονγκ
  2. Σιγκαπούρη Changi
  3. Σεούλ Incheon
  4. Κουάλα Λουμπούρ KLIA
  5. Μόναχο
  6. Κανσάι (Ιαπωνία)
  7. Κοπεγχάγη
  8. Ζυρίχη
  9. Ελσίνκι
  10. Κέιπ Τάουν

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b