MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς θ’ αποφύγετε το “Σύνδρομο της Οικονομικής Θέσης”;

Μικρά μυστικά για τις μεγάλες πτήσεις

Πώς θ’ αποφύγετε το “Σύνδρομο της Οικονομικής Θέσης”; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το καλύτερο μυστικό για τις μεγάλες πτήσεις είναι, φυσικά, να ταξιδεύετε πάντα στη πρώτη θέση με τα ωραία, άνετα καθίσματα και τις αεροσυνοδούς που δεν εξαφανίζονται πέντε λεπτά μετά την απογείωση. Δυστυχώς όμως, τώρα με τη κρίση, ακόμα και οι top executives ίσως αναγκαστούν να γνωρίσουν τις χαρές της οικονομικής θέσης.

Αν -Θεός φυλάξοι-  βρεθείτε κι εσείς να κάνετε υπερατλαντικό ταξίδι υπό τέτοιες αντίξοες συνθήκες, καλό είναι να γνωρίζετε μερικές μικρές, χρήσιμες συμβουλές:

·Βάλτε το μαξιλάρι που θα βρείτε στη θέση σας χαμηλά ανάμεσα στην πλάτη σας (κάτω ακριβώς από τα πλευρά) και στο κάθισμα, για να αποφύγετε τους πόνους στην πλάτη λόγω της πολύωρης καθιστικής στάσης.

·Πάρτε μαζί σας ένα ειδικό μαξιλάρι για τον αυχένα ή, αν δεν έχετε, διπλώστε ένα μαξιλάρι από αυτά που θα βρείτε στο αεροπλάνο, και στηρίξτε με αυτό τον αυχένα σας.

·Κάθε τόσο φροντίστε να ξεμουδιάζετε, στηρίζοντας τα χέρια σας στα μπράτσα του καθίσματός σας και στρέφοντας δεξιά κι αριστερά τον κορμό σας.

·Όταν δεν χρειάζεται να είστε προσδεμένοι, κάντε βόλτες πάνω-κάτω στο διάδρομο του αεροσκάφους, και καθώς βηματίζετε, σηκώστε και λυγίστε κάμποσες φορές τα γόνατα σας.

·Ανακουφίστε τα πρησμένα πόδια, περιστρέφοντας τους αστραγάλους κι επίσης τεντώνοντας και μαζεύοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας. Θα βοηθήσετε έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. 

·Έχετε πάντα ανοικτό τον αεραγωγό που βρίσκετε πάνω από το κάθισμά σας. Βρέξτε μια πετσέτα, τοποθετήστε τη πάνω στο πρόσωπο σας και στρέψτε το προς τη ροή του αέρα, ώστε να αποφύγετε την ξηρότητα στο δέρμα σας και να αισθανθείτε αναζωογονημένοι.

·Πάρτε μαζί σας τσίχλες για τις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης. Τα αυτιά δε βουλώνουν μόνο κατά την απογείωση και την προσγείωση, μα πολλές φορές και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επίσης, το μάσημα της τσίχλας καταπολεμά και τη νευρικότητα!

·Φορέστε άνετα, ευκολοφόρετα παπούτσια. Τα πόδια πρήζονται και, αν βγάλετε τα στενά παπούτσια σας κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορεί να αναγκαστείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στη χώρα του προορισμού σας φορώντας παντόφλες!

·Φορέστε επίσης άνετα ρούχα, ώστε να μη σας «περιορίζουν» μετά τα γεύματα και τα υγρά που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

·Προσπαθήστε να πίνετε όσα περισσότερα -μη αλκοολούχα- υγρά μπορείτε και πάρτε μαζί σας κι ένα μπουκάλι νερό –αφού περάσετε, βέβαια, τον έλεγχο ασφάλειας.

·Τέλος, αν ανησυχείτε μήπως πάθετε θρόμβωση -γνωστή και ως «Σύνδρομο της Οικονομικής Θέσης»-, ίσως θα πρέπει πριν την πτήση να πάρετε μια ασπιρίνη, γιατί έχει αντιπηκτικές ιδιότητες (αν, φυσικά, δεν ακολουθείτε κάποια άλλη αντιπηκτική αγωγή).

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b