MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Μαρξ στο Σόχο – στο θέατρο Ιλίσια

Για πέμπτη χρονιά, ο Αγγελος Αντωνόπουλος υποδύεται τον Γερμανό διανοούμενο Καρλ Μαρξ στον διαχρονικό μονόλογο του Χάουαρντ Ζιν σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Από τις 17 Οκτωβρίου 2011 η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτηστο Θέατρο Ιλίσια.

Monopoli Team

Κατά τον συγγραφέα Χάουαρντ Ζινν, ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του Αλλου Κόσμου μια άδεια γα να κατέβει στη γη, για να αποκαταστήσει την υπόληψη και το όνομά του, όπως λέει, και να ξεκαθαρίσει τις περίφημες γνώσεις του, που βλέπει τόσα χρόνια να παραποιούνται. Βρίσκεται λοιπόν, στη Νέα Υόρκη, όπου διαπιστώνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στα τελευταία εκατό χρόνια. Μιλάει για τη ζωή του με χιούμορ και σπαραγμό: νοσταλγεί τους συντρόφους της εποχής του (Ένγκελς-Μπακούνιν).

Με αυτό το εύρημα ο συγγραφέας σκιαγραφεί τον πληθωρικό αυτό στοχαστή της αριστεράς με πολλή έμπνευση, και έτσι δημιουργείται μια παράσταση η οποία περιέχει εκτός από την ιδεολογική κατάθεση, μια συγκινησιακή λειτουργία κι ένα συνεχές ανατρεπτικό χιούμορ, που έχουν κάνει το έργο να επιβιώνει για πέμπτο χρόνο.

Μετάφραση: Αρης Λασκαράτος, Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάουαρντ Ζινν
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου


Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b