MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  «Ο Άνθρωπος που έγινε Θεός» του Gerald Messadie από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

  «“Ισχυρίζεσαι ότι δεν πέθανε στον σταυρό. Τότε τι απέγινε;” θα με ρωτήσει κανείς αφού διαβάσει τις σελίδες αυτές. Και όμως, άφησε τα ίχνη του στον τόπο των παθών του λίγο καιρό αργότερα». (Gerald Messadie)

  Ο Άνθρωπος που έγινε Θεός είναι η μυθιστορηματική αφήγηση της περιπέτειας του Ιησού και του αντίκτυπού της στο πεπρωμένο του δυτικού κόσμου.

  Ο συγγραφέας Ζεράλντ Μεσαντιέ με θαυμαστή αφοσίωση και τόλμη μελετά την ιστορική πραγματικότητα της Παλαιστίνης του 1ου αιώνα και εξετάζει κατά πόσο ανταποκρίνονται σε αυτήν τα Κανονικά Ευαγγέλια.  Ανακαλύπτει ότι τα κείμενα τα Ευαγγελίων βρίθουν από αντιφάσεις, ιστορικές αναλήθειες και έννοιες που δεν στέκουν στη λογική. Αποφασίζει τότε να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες στα αποκαλούμενα Απόκρυφα Ευαγγέλια και σε καινούρια ιστορικά δεδομένα, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον Ιησού και που έχουν πληθύνει τα τελευταία πενήντα χρόνια και πλέον. Ανάμεσά τους τα περίφημα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, που τα πρώτα ειλητάριά τους βρέθηκαν το 1949 από έναν Παλαιστίνιο βοσκό σε κάποια σπηλιά, και το Ευαγγέλιο του Θωμά που έχει εμπνεύσει το παρόν βιβλίο, όπως ομολογεί ο συγγραφέας, και που βρέθηκε στην Άνω Αίγυπτο, το 1945, και «που το σκέπασε το πέπλο της σιωπής». Συνεχίζοντας τη μελέτη, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ένας τεράστιος όγκος σημειώσεων, όπως αναφέρει ο ίδιος στον κατατοπιστικό Επίλογό του, ανακαλύπτει την ιστορία του Ιησού όπως δεν είχε ποτέ γραφτεί πουθενά, και αποφασίζει να την παρουσιάσει ο ίδιος.

  Το ξεχωριστό αυτό ιστορικό μυθιστόρημα, που διεκδικεί επάξια τον τίτλο του κλασικού έργου, αποτυπώνει την εντατική και βαθιά έρευνα γύρω από τη σύντομη αλλά εντυπωσιακή ζωή του Ιησού, ο οποίος άλλαξε για πάντα την πορεία του κόσμου. Βασισμένος σε ιστορικά γεγονότα, ο συγγραφέας ανασυνθέτει τη χρονική ακολουθία της ζωής του Ιησού όπως θα πρέπει να ήταν στην πραγματικότητα. Το πολιτικό σκηνικό της Παλαιστίνης του 1ου αιώνα, οι μεγάλες θρησκείες της Ανατολής που είναι σχεδόν νεκρές, η καθημερινή ζωή του λαού, ο επαναστατικός αναβρασμός, οι συνωμοσίες που χωρίζουν τους Εβραίους σε φατρίες, τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Ιησού, αλλά κυρίως ο δρόμος που ο ίδιος χάραξε με τη δράση και τη διδασκαλία του ξεδιπλώνονται με γλαφυρότητα μπροστά στα μάτια του αναγνώστη.

  Μετάφραση: Ελένη Κεκροπούλου
  Σελίδες: 781, Τιμή: 18,90€

  Ο συγγραφέας

  Ο Gerald Messadie γεννήθηκε το 1931. Δημοσίευσε το πρώτο μυθιστόρημά του σε ηλικία είκοσι χρονών. Ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης ενός μηνιαίου επιστημονικού περιοδικού ασχολείται κυρίως με τη μελέτη κοινωνικών θεμάτων. Στα έργα του, που ξεπερνούν τα εξήντα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μυθιστορήματα, βιογραφίες, ιστορικά και θρησκειολογικά δοκίμια.

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
  Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής όπου στην ημερομηνία προτίμησης βάζετε την ημερομηνία κλήρωσης (15/1).

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 15/1.

  Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα / Τηλ: 210-3229620), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις.

  Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ