MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νέα 24ωρη απεργία στα θέατρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος προκηρύσσει νέα 24ωρη απεργία στο ελεύθερο θέατρο, διεκδικώντας ξανά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Credits: Paolo Chiabrando / Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος προκηρύσσει νέα 24ωρη απεργία στο ελεύθερο θέατρο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου, οι ηθοποιοί είχαν κηρύξει ξανά απεργία, κλείνοντας τα θέατρα με τα ίδια αιτήματα.

Η νέα κινητοποίηση αφορά όλους τους εργαζόμενους του ελεύθερου θεάτρου, από καλλιτέχνες και τεχνικούς έως υποδοχή κοινού, με εξαίρεση το προσωπικό ασφαλείας, ταμείων και επικοινωνίας, το οποίο θα εργάζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα βαρδιών που έχει καταχωρηθεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Χειρόφρενο» για τρεις ημέρες τραβούν οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους12.09.2018

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Επί δεκατρία χρόνια, οι εργαζόμενοι στον θεατρικό κλάδο – καλλιτέχνες, τεχνικοί και λοιπές ειδικότητες – διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τις ενώσεις θεατρικών παραγωγών, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2025 προκηρύχθηκε απεργιακή κινητοποίηση στις θεατρικές επιχειρήσεις, με στόχο την ακόμα εντονότερη διεκδίκηση του αυτονόητου αιτήματος για την υπογραφή ΣΣΕ, καθώς παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η εργοδοτική πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί έμπρακτα σε έναν ουσιαστικό και καλόπιστο διάλογο, προβάλλοντας επανειλημμένα προσκόμματα στη διαδικασία.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Η αντικατάσταση απεργών ή η πρόσληψη απεργοσπαστών κατά την ημέρα της κινητοποίησης απαγορεύεται και σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτη. Καλούνται όλοι οι ηθοποιοί, τεχνικοί και εργαζόμενοι στις θεατρικές παραστάσεις να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων του ελευθέρου θεάτρου (καλλιτέχνες, τεχνικούς, συντελεστές, υποδοχή κοινού κλπ.), με εξαίρεση το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή τον/την φύλακα, εφόσον υπάρχει για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, τον/την ταμία εισιτηρίων, καθώς και το τμήμα προβολής και επικοινωνίας του θεάτρου, για την ενημέρωση του κοινού, οι οποίοι θα είχαν βάρδια σύμφωνα με το αναρτημένο στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Πρόγραμμα Εργασίας.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Tο 57% της Gen Z περνά περισσότερο χρόνο online παρά offline
Επίκαιρα
Άνοδος στις τιμές ακινήτων στα νησιά: Πρωταθλήτρια η Κρήτη
ShowBiz
«Απανταχού γυναίκες, σε οποια ηλικία, μη μασάτε»: Η Ελένη Ράντου, το bikini body στα 62 και μια κοινωνία που ακόμα κρίνει το γυναικείο σώμα
Επίκαιρα
Δημογραφικό: 275 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν φέτος – “Καμπανάκι” για την περιφέρεια
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά
Αφιέρωμα
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Επίκαιρα
Δεκαπενταύγουστος: Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα
Επίκαιρα
Το «γερασμένο» ηλεκτρικό δίκτυο υπεύθυνο για δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην Ελλάδα;
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Τουλάχιστον 1.500 έλεγχοι σε 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000€ για αυθαίρετες καταλήψεις
Επίκαιρα
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους – Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν
Επίκαιρα
Λάκης Χαλκιάς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών