MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσικοθεατρική παράσταση

Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε: Μία παράσταση για τις δυο Μαρίκες του ρεμπέτικου τραγουδιού στο Embassy Theater

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε» με κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη έρχεται στο Embassy Theater.

| Φωτογραφίες: NPD Photo Agency/Elli Poupoulidou
Monopoli Team

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε» σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου, μουσική σύνθεση & ενορχήστρωση του Γιώργου Ανδρέου, και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέρη Πελτέκη, μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διαδρομή στη Μονή Λαζαριστών του Κρατικού Βορείου Ελλάδος τον περασμένο χειμώνα, θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, από τις 10 Νοεμβρίου στο Embassy Theater για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Οι δύο σημαντικές γυναικείες μορφές – οι δύο θρυλικές Μαρίκες του ρεμπέτικου τραγουδιού – η Μαρίκα Παπαγκίκα και η Μαρίκα Νίνου, θα συναντηθούν για λίγες παραστάσεις στο Embassy Theater στην Αθήνα, για να διηγηθούν, να ερμηνεύσουν και να δώσουν ζωή σε γεγονότα που έζησαν και σε άλλα, που δεν έζησαν αλλά που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί εκείνες τις αγρίως ρομαντικές εποχές, που όλα ήταν πιθανά.

Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε: Μία παράσταση για τις δυο Μαρίκες του ρεμπέτικου τραγουδιού στο Embassy Theater

Όλα συνέβησαν τότε, στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, όταν ο κόσμος άλλαξε ξαφνικά και έγινε – από ασπρόμαυρος – έγχρωμος, όταν οι κοινωνίες «άνοιξαν» τα παράθυρα σε νέες ιδέες και σε νέα καλλιτεχνικά πρότυπα, ενώ παράλληλα, γεννούσαν νέες συναρπαστικές συνθήκες και προοπτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές. Οι Ελληνίδες ερμηνεύτριες του τραγουδιού μας, έδωσαν την μάχη για την ιδιωτική όσο και την δημόσια εικόνα τους, για την γυναικεία αξιοπρέπεια, για το δικαίωμα τους στον αυτοκαθορισμό, «σηκώθηκαν από την καρέκλα και στάθηκαν στο πάλκο όρθιες» (λέγεται πως η Μαρίκα Νίνου σηκώθηκε πρώτη απ’ όλες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι υποβολείς: Η μουσική συναντά την ποίηση στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ12.09.2018

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ο σκηνοθέτης γράφει στο σκηνοθετικό του σημείωμα: «Με χαρά ανέλαβα τη σκηνοθεσία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος, όταν με τίμησαν με την πρότασή τους οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί και νιώθω ευγνώμων που όλοι οι συντελεστές αυτού του έργου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής.

«Η Μαρίκα της Αθήνας κι η Μαρίκα της Αμερικής δεν συναντήθηκαν ποτέ. Αυτό θα διορθώσουμε απόψε. Απόψε η Μαρίκα της Αθήνας θα βρει κόρη και μητέρα. Απόψε οι δυο γυναίκες θα πουν τα δικά τους».

Δύο Μαρίκες. Οι «Αγίες» του Λαϊκού μας Τραγουδιού, μυθικές γυναικείες παρουσίες – σε μια παράσταση όπου ο άντρας «λάμπει» διά της απουσίας του- φωτίζουν το πάλκο και τα ιστορικά νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας τους, μέσα από αφηγήσεις και αγαπημένα τραγούδια που έχουν περάσει στο συλλογικό μας ασυνείδητο – σμυρνέικα, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά, αλλά και πρωτότυπα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου και του Οδυσσέα Ιωάννου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Οδυσσέας Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Παίζουν: Γιώτα Νέγκα, Κορίνα Λεγάκη, Νικολέτα Καρρά

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 35€, VIP2: 30€, Α΄ Ζώνη: 25€, Β΄ Ζώνη: 20€, Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό(έως 12 ετών), ΑΜΕΑ (χωρίς αμαξίδιο), Συνοδός ΑΜΕΑ στην B' Ζώνη: 18€ ,Γ' Ζώνη: 16€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 10 Νοεμβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ευθύμιος Παππάς
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/marika-me-eipane-marika-me-bgalane-2/
Πληροφορίες Χώρου: Embassy Theater: Πατριάρχου Ιωακείμ 5, Αθήνα 10673, Τηλ: 2111000365
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Dolls, των Μαρίας Ιωάννου και Κατερίνας-Άρτεμις Πολύδερα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
ΘΕΑΤΡΟ
Λεονάρντα, του Γιώργου Καλογερόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η ζωή στα χέρια της: Η «κωμικοτραγωδία» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Γιοζεφίνε η αοιδός: Χαράλαμπος Γωγιός-Σάββας Στρούμπος ανεβάζουν Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Η "Μουγγή Καμπάνα" του Θανάση Τριαρίδη επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Η τέχνη του να μην: Μια σύγχρονη ανάγνωση του καφκικού «Καλλιτέχνη της Πείνας» στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Αρχιμάστορας Σόλνες, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
“violet76 – is that horror?”: Ένα dancegig της Χριστίνας Σκουτέλα στο ΙΛΙΟΝ Plus
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μεγάλο Φαγoπότι: Η εμβληματική ταινία του Marco Ferreri γίνεται παράσταση στο Θέατρο Συγγρού 33
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ (machine): Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη “συνάντηση” Σαίξπηρ–Μύλλερ στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ισμήνη» της πολυβραβευμένης Καρόλ Φρεσέτ στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γεωργίου Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά