MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Blue Train, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου για 2η χρονιά στο Θέατρο Άλμα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το θεατρικό έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, «Blue Train», συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, το επιτυχημένο “ταξίδι”, του στη σκηνή του Θεάτρου Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το δημοφιλές θεατρικό έργο «Blue Train» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Άλμα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Η παράσταση, που ενθουσίασε το κοινό για την αυθεντική και συγκινητική της προσέγγιση, επιστρέφει για να συνεχίσει το επιτυχημένο της ταξίδι.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μιχάλη, ενός 45χρονου άνδρα που αντιμετωπίζει την υπαρξιακή του κρίση, επιστρέφει ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Στο ρόλο της μητέρας Σοφίας, η διαχρονική και αγαπημένη του κοινού Μαρία Αλιφέρη. Μαζί τους συνεχίζει ο Γιάννη Τσουμαράκης – σε έναν ρόλο που κέρδισε τις εντυπώσεις – ενώ, στο Blue Train, «επιβιβάζονται» φέτος, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Μαριλού Κατσαφάδου και Λάμπρος Κωνσταντέας, που με τις ερμηνείες τους έρχονται να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στους πολυδιάστατους χαρακτήρες του έργου.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγο πριν τα 45α του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις επιλογές και τις φοβίες του.

Το «Blue Train» είναι ένα σύγχρονο έργο που με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή κρίση μιας γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητά της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με τον αμείλικτο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πύλη της Κόλασης: Η παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού επανέρχεται στο ιστορικό Αμφι-Θέατρο12.09.2018

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Σουλεϊμάν, σε συνδυασμό με τα σκηνικά της Ηλένιας Δουλαδίρη, τους φωτισμούς της Ζωής Μολυβδά Φαμέλη και τις μουσικές επιλογές μερικών από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της δεκαετίας του 90’, δημιουργούν μια γοητευτική, νοσταλγική ατμόσφαιρα για να μας θυμίσουν την εποχή που – όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης – «η μουσική, τα φώτα, οι καπνοί και το σεξ “θολώνουν” μια πραγματικότητα που δεν θέλουμε να δούμε». Το «Blue Train» είναι ένα κλείσιμο ματιού στη γενιά μου που μεγάλωσε μέσα σε αγκαλιές και τρυφερές προσδοκίες, για να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα, ουσιαστικά ανέγγιχτη. Και, όπως συμπληρώνει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, το «Blue Train» είναι μια παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο αμείλικτα ερωτήματα: «Ποιο είναι το τίμημα της αέναης παιδικότητας; Ποιο είναι το οριστικό βήμα της ενηλικίωσης; Κι αν δεν μας βγει; Έχει δεύτερη ζωή όπως στα video games; Υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ή μόνο οι ευθύνες των επιλογών μας;».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν

Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Χρήστος Ξυραφάκης

Παίζουν: Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Μαριλού Κατσαφάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Γιάννης Τσουμαράκης, Μαρία Αλιφέρη

Τιμές Εισιτηρίων: Από 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ηλεκτρονικά στο more.com και τηλεφωνικά στο 211 800 51 41
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/blue-train-2os-xronos
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άλμα,
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
ΘΕΑΤΡΟ
Εκτός Ύλης reloaded: Το βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή στο Θέατρο Βράχων
ΘΕΑΤΡΟ
Polyamorous: Η κωμωδία του Σπύρου Κακατσάκη στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Χλιμίντρισμα, του Μάριου Ποντίκα στο Bios – Πειραιώς 84
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
ΘΕΑΤΡΟ
The 5th Season – Fat Tuesday: Ο θίασος Novoflot φέρνει μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Πολύ: Το ποιητικό έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου επιστρέφει στο Μικρό Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο