MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μείωση ύλης, επαγγελματικός προσανατολισμός και η ΑΙ στην εκπαίδευση

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στόχευση της κυβέρνησης στην παιδεία.

Credits: John Schnobrich / Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στις δηλώσεις του σχετικά με την παιδεία και τις αλλαγές που επίκεινται, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία, την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μείωση ύλης

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξετάζονται προτάσεις για μια λελογισμένη μείωση της ύλης. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο και το συζητήσαμε με την Υπουργό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ύλης. Και με ικανοποίηση άκουσα ότι εξετάζονται προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για μια λελογισμένη μείωση της ύλης, έτσι ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα» επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεκινούν οι αιτήσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία 2025-202612.09.2018

Επαγγελματικός προσανατολισμός και τεχνητή νοημοσύνη

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που θα πρέπει να ξεκινά νωρίτερα στα σχολεία, από την Γ’ Γυμνασίου. «Ένα ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα νέα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε το έργο των εκπαιδευτικών: να τους απαλλάξουμε από γραφειοκρατική εργασία και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στον βασικό τους ρόλο, που είναι η διδασκαλία. Παράλληλα, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τα ίδια τα παιδιά. Το «πείραμα» του Ψηφιακού Φροντιστηρίου -και θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό- φαίνεται να έχει πετύχει, με δεκάδες χιλιάδες μαθητές να το αξιοποιούν. Ιδιαίτερα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 30 Μαΐου, έχουν πλέον πρόσβαση σε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί ουσιαστικά να τα βοηθήσει στην προετοιμασία τους».

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μουντιάλ, δίκες και γυναικοκτονίες – καμία κανονικότητα δεν είναι, αρκετά, κανονική
Επίκαιρα
Ακάθεκτος ο ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 10,6% στις αφίξεις και 9,5% στις εισπράξεις τον Απρίλιο
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση