MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Το Έργο των Δύο Χαρακτήρων, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατο Φούρνος

«Το Έργο των Δύο Χαρακτήρων» του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται, στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Στέλιου Γιαννακού. 

Monopoli Team

«Το Έργο των Δύο Χαρακτήρων» του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζεται, από τις 28 Απριλίου, στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Στέλιου Γιαννακού.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φελίς και η Κλαιρ Ντεβότο είναι ηθοποιοί και αδέρφια. Όταν εγκαταλείπονται από το θίασό τους  σε ένα θέατρο μιας άγνωστης πόλης, ολομόναχοι και αντιμέτωποι με το κοινό που καταφτάνει, αποφασίζουν να παίξουν «Το Έργο των Δύο Χαρακτήρων», ένα έργο του Φελίς, το οποίο φαίνεται να περιλαμβάνει πολλά στοιχεία από την προσωπική τους ζωή. Γεγονότα, αναμνήσεις και τραύματα ζωντανεύουν στη σκηνή από τα δύο αδέρφια. Το θέατρο αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη ύπαρξης γι’ αυτούς, το μόνο μέσο αυτοπροσδιορισμού που διαθέτουν. Παίζουν τη ζωή τους, τη δραματοποιούν για να την καταλάβουν, αυτοσχεδιάζουν πάνω στη μνήμη, δημιουργούν τη δική τους ιστορία και αγωνίζονται να ορίσουν την ταυτότητά τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σκληρό παρελθόν μέσω του θεάτρου, να μεταμορφώσουν το τραύμα σε τέχνη και μέσω της τέχνης να λυτρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίμαι η μετεμψύχωση της Σύλβια Πλαθ, της Κατερίνας Αγγελίτσα στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων» αποτελεί δημιουργία της ύστερης περιόδου του Τενεσί Ουίλιαμς, κατά την οποία, επηρεασμένος από συγγραφείς όπως ο Σάμουελ Μπέκετ και ο Χάρολντ Πίντερ, πειραματίστηκε με ένα νέο ύφος γραφής, και παρουσίασε έργα πολύ διαφορετικά από εκείνα που τον είχαν καθιερώσει ως έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς παγκοσμίως. Ο Ουίλιαμς το δούλευε για χρόνια, δημιουργώντας τρεις εκδοχές, που παρουσιάζουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ τους. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1967 στο Λονδίνο και το Σικάγο ως The Two-Character Play· η δεύτερη εκδοχή με τίτλο Outcry παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1971 και το 1973· η τρίτη με τίτλο και πάλι The Two-Character Play ανέβηκε το 1975. Αυτή η τελευταία εκδοχή ήταν που ο συγγραφέας επέλεξε να συμπεριλάβει στον 5ο τόμο των έργων του, The Theatre of Tennessee Williams, και αυτή παρουσιάζεται στην παράσταση. Ο Ουίλιαμς πίστευε πως Το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων» ήταν το αριστούργημά του και δήλωνε «βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στο μεδούλι της ύπαρξής μου, όπου κι αν βρίσκεται αυτή».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τενεσί Ουίλιαμς
Μετάφραση: Στέλιος Γιαννακός, Νικόλας Καλόγηρος, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη
Σκηνοθεσία: Στέλιος Γιαννακός

Σκηνικά: Αλέγια Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Μουσική: Βασίλης Αγγελόπουλος
Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
Χορογραφία: Κίνηση: Έλσα Σίσκου

Παίζουν: Στέλιος Γιαννακός, Ιωάννα Σίσκου

Διάρκεια: 80’
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 14€, Μειωμένο (φοιτητικό, ΑμεΑ, άνω των 65) 10€, Ατέλεια 7€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com | Τηλέφωνο ομαδικών κρατήσεων: 6939074486 *Η παράσταση είναι φιλική στα παιδιά
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/to-ergo-ton-dyo-xaraktiron-tenesi-oyiliams
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0646 0748
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Φιλάργυρος: Η κωμωδία του Μολιέρου γίνεται παιδική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή “γιορτάζει” στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας, του Εντουάρ Λουί στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Μια σύγχρονη Κάρμεν από το Barcelona Flamenco Ballet στον λόφο Φιλοπάππου
Θεατρικά Νέα
Η Ηλέκτρα του Δημήτρη Τάρλοου για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Η Ρένη Πιττακή επιστρέφει σε έναν ρόλο που την καθόρισε
Θεατρικά Νέα
Μια νέα «Έντα» με την Έλενα Τοπαλίδου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος