MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
11
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της ΕΡΤ στην Berlinale

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ελληνική σειρά μετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, γνωστό ως Berlinale.

Monopoli Team

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ανοίγει φτερά και εκτός συνόρων

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων επελέγη για να λάβει μέρος σε ένα από τα πιο εμβληματικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, γνωστό ως Berlinale, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που ελληνική σειρά μετέχει στη Berlinale, γεγονός που αποτελεί ορόσημο και για τις ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές συνολικά. Με την επιλογή αυτή, η Berlinale, ένας από τους κορυφαίους κινηματογραφικούς θεσμούς παγκοσμίως, αναγνωρίζει την καλλιτεχνική αξία και τη διεθνή εμβέλεια της σειράς.

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας» έχει φτάσει τις 4.000.000 θεάσεις μέσα σε μόλις ένα μήνα στο ERTFLIX, ενώ μεταδίδεται και από την ΕΡΤ1 κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00, προσελκύοντας μεγάλη τηλεθέαση.

Η σειρά, που επελέγη ανάμεσα σε άλλες σπουδαίες παραγωγές, θα λάβει μέρος στο Berlinale Series Market Selects 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλένη Ράντου για τη ‘Μαρία που έγινε Κάλλας’: «Κάναμε υπέρβαση και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα» (vid)12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παίζουν: Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας),  Demy Παπαδέα (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας),  Κάρμεν Ρουγγέρη (Φρόσω, γιαγιά της Μαρίας), Ιωάννης Παπαζήσης (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος), Χάρης Μαυρουδής (Μάριο Μπονάλτι, Ιταλός αξιωματικός, θαυμαστής της Μαρίας)

Επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Ανδρέας Εμπειρίκος), Νίκος Ορφανός (Μανώλης Καλομοίρης), Αλέξανδρος Βάρθης (Τάκης Σιγάρας), Χάρης Γρηγορόπουλος (Περικλής), Γιώργος Δεπάστας (Οικονομίδης), Αντριάνα Μπάμπαλη (Σοφία), Εύη Μάζη (Κάκια), Michael Edwards (Ρόμπερτ), Dirk Walter Sikorski (Χόρνερ), Michael Seibel (Σιμάνα), Christopher Scott (Ρέι), Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος (Βαρόνος) κ.ά.

Σενάριο (head–writer)-σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Σεναριογράφοι: Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Νάσης, Πένυ Φυλακτάκη, Μανίνα Ζουμπουλάκη
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Γαστεράτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης
Μουσική: Σταμάτης Σταματάκης
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Ήχος: 
Νίκος Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Φρόσω Ράλλη
Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα
Σκηνικά: Χρύσα Δαπόντε
Μακιγιάζ: 
Σωτηρία Μαλατέστα, Τζωρτζίνα Σιδέρη
Παραγωγή: ΕΡΤ
Παραγωγός: 
Ειρήνη Σουγανίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Feelgood Productions 

Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η Μεγάλη Χίμαιρα: Μετά από 1 εκ. θεάσεις έρχεται το 3ο επεισόδιο – Όσα θα δούμε
Cine News
Χρήστος Πολίτης: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός
Cine News
Η Diane Morgan ήρθε στη Στέγη χωρίς τη Philomena Cunk (αλλά όχι ακριβώς)
Cine News
«Και ΕΛ και ΑΛ»: Τo βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ιλίρ Τσούκο στη Μικρή Σκηνή της Στέγης
Cine News
«Οι Αθώοι»: Η μουσική της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
COSMOTE TV: Το 2026 ξεκινά με το «Star Trek: Starfleet Academy» και νέα σεζόν «The Rookie»
Cine News
Από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη μέχρι την Οδύσσεια: Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2026
Cine News
Béla Tarr: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες
Cine News
Critics’ Choice Awards 2026: Θρίαμβος για το “Μια μάχη μετά την άλλη”
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Λέμε «αντίο» στο Stranger Things με 10 ταινίες που μας θυμίζουν όσα αγαπήσαμε στη σειρά
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση