MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Belladonna of Sadness
Couture
EPiC: Ο Elvis Presley σε μια μοναδική συναυλία
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
How to Shoot a Ghost
Interstellar
KinoFest στην Αθήνα
Madonnas
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mauthausen
No Budget Story
Pillion
Regan
Scream 7
Sirât
The Mortuary Assistant
Vampyr
Weapons
Winona
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μικρή Αμελί (με υπότιτλους)
Η μύγα
Η τούρτα του προέδρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θα σε σκοτώσουν
Θεώρημα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κραυγές και ψίθυροι
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαρσουπιλαμί (με υπότιτλους)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλόου απ
Μυστικός πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη (μεταγλωττισμένη)
Ο δρόμος του εγκλήματος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οικογένεια προς ενοικίαση
Ο μάγος του Κρεμλίνου
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο μυστικός πράκτορας
Περσόνα
Πολύδροσο
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Σαν αδέρφια
Σπασμένη φλέβα
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το λιμάνι της αγωνίας
Το μεγαλείο
Το τραγούδι του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Φθινοπωρινή σονάτα
Φραντς Κάφκα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
Αισθηματική

Queer

Η κατά Γκουαντανίνο μεταφορά του ημιαυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Μπάροουζ έχει γοητευτικά σημεία αλλά αχρείαστα – αν όχι ενοχλητικά- χαρακτηριστικά.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 136'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Παραδομένος στους πειρασμούς μιας ζωής χωρίς κανένα περιορισμό, ο αμερικανός συγγραφέας Γουίλιαμ Λι αναζητά στις κακόφημες γειτονιές της Πόλης του Μεξικού, νέες εμπειρίες. Όταν συναντά το νεαρό ναύτη Γιουτζίν Άλερτον, ξέρει ότι ήρθε η στιγμή για να αφεθεί ολοκληρωτικά στον έρωτα που θα τον οδηγήσει στην επόμενη φάση της ύπαρξης του.

Περισσότερο Απιτσαπόνγκ παρά Μπάροουζ

Ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι ικανός για το καλύτερο («Είμαι ο έρωτας», «Να με φωνάζεις με το όνομα σου») αλλά και το χειρότερο («Σουσπίρια»). Το νέο του φιλμ ενώ ξεκινά δυνατά και φιλοδοξεί να πιάσει τις ευαίσθητες, βρώμικες χορδές από το ιδιοσυγκρασιακό ερωτικό σύμπαν του Μπάροουζ, καταλήγει σε ένα αδόκιμο «ρεαλισμό», λουσμένο μεν στο εκτυφλωτικό φως του Μεξικού αλλά ενοχλητικά γυαλιστερό και φυσικά χωρίς τα σκοτεινά σημεία του λογοτεχνικού έργου του Μπάροουζ.

Τον κύριο εκφραστή των μπίτνικ υποδύεται ένας αποφασισμένος για όλα Ντάνιελ Κρεγκ που διαλύει μεμιάς όλο το μάτσο οικοδόμημα του Τζέιμς Μποντ σε μια γενναία και τολμηρή ερμηνεία. Ο βρετανός σταρ είναι ο κύριος λόγος για να δει κάποιος το «Queer» καθώς δίνει και την ψυχή του προκειμένου να υπάρχει μια ζωηρή συνέπεια μεταξύ του Λι (alterego του συγγραφέα) και του Μπάροουζ.

Θα μπορούσαμε ίσως να δούμε με αρκετό ενδιαφέρον και γιατί όχι να απολαύσουμε το «Queer» αλλά από τη μια ο ναρκισσισμός του Γκουαντανίνο (που σπαταλά ενέργεια αλλά κι αρκετή δυναμική από το στόρι, σε αχρείαστα «αισθαντικά» καρέ προκειμένου να μας θαμπώσει το βλέμμα) κι από την άλλη η ολοκληρωτική ψυχεδελική αφέλεια της σεκάνς στη ζούγκλα, μας βάζει φρένο.

Όλο το τρίτο μέρος είναι δανεισμένο θαρρείς από την κινηματογραφική μυθιστορία αποκρυφισμού του Απιτσαπονγκ Βερασετάκουλ («Ανάμνηση», «Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του») που φυσικά ελάχιστη σχέση έχει με τη συγκλονιστική εντροπία που κυριαρχεί στο έργο του Μπάροουζ. Κερασάκι στην άγευστη τούρτα η καρικατούρα της Λέσλι Μάνβιλ, στο ρόλο φευγάτης βοτανολόγου που ζει στον Αμαζόνιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Σενάριο: Γουίλιαμ Σ. Μπούροους, Τζάστιν Κουρίτζκες

Παίζουν: Ντρου Ντροέγκε, Ντάαν ντε Βιτ, Ενρίκε Ζάγκα, Ντρου Στάρκι, Τζέισον Σουάρτζμαν, Άριελ Σκάλμαν, Ντάνιελ Κρεγκ, Κόλιν Μπέιτς

Διάρκεια: 136'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2024

Rating: 2
Διανομή: Σπέντζος Φιλμ
Περισσότερα από CINEMA