MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Sacrifice»: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Romain Gavras

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας του Romain Gavras, Sacrifice, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και συγκεκριμένα στην Πειραιώς 260.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Πρόκειται για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του ελληνικής καταγωγής Γάλλου σκηνοθέτη, βασισμένη σε σενάριο που έγραψε από κοινού με τον θεατρικό συγγραφέα Will Arbery.

Η κινηματογραφική ταινία Sacrifice είναι συμπαραγωγή Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το Ίδρυμα Ωνάση (Onassis Cinema) και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Γυρίστηκε στη Βουλγαρία και την Ελλάδα (Δράμα, Αθήνα, Λαύριο, Σαντορίνη). Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν στο πλαίσιο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στον κινηματογραφικό, οπτικοακουστικό και ευρύτερο πολιτιστικό τομέα του  Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ).

Η επιλογή της Πειραιώς 260 έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο χώρος αυτός αποτελεί πλέον τοπόσημο σύγχρονου πολιτισμού λόγω της σπουδαιότητας του ρόλου που έχει διαδραματίσει τα τελευταία 20 χρόνια ως πυλώνας πρωτοπόρας καλλιτεχνικής δραστηριότητας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBabygirl: Στο πιο ερωτικό θρίλερ της χρονιάς η Halina Reijn εξερευνά τη γυναικεία σεξουαλικότητα12.09.2018

Λίγα λόγια για τα γυρίσματα στην Πειραιώς 260

Η ένταξη της Πειραιώς 260 στους χώρους εκδηλώσεων του Φεστιβάλ το 2006, σηματοδότησε το άνοιγμά του στην avant-garde κοινότητα καλλιτεχνών καθώς και σε διαφορετικές ομάδες του κοινού, ενώ δημιούργησε ένα σύγχρονο κέντρο καλλιτεχνικής έκφρασης και αναψυχής της ευρύτερης περιοχής.

Πολύ γρήγορα, έγινε το κατ’ εξοχήν hotspot των παραστατικών τεχνών καθώς φιλοξένησε μερικές από τις πιο πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δράσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, μέσα από δυναμικές ενέργειες εξωστρέφειας του Φεστιβάλ, όπως η πλατφόρμα grape – Greek Agora of Performance, εξελίχθηκε σε πόλο προσέλκυσης όχι μόνο ξένων καλλιτεχνών αλλά και εκπροσώπων διεθνών καλλιτεχνικών οργανισμών και ΜΜΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την παραγωγή της ταινίας εργάστηκαν πάνω από διακόσιοι (200) Έλληνες καλλιτέχνες και τεχνικοί.

Η ιστορία του Sacrifice

Το μυθιστόρημα «Ιωάννα της Λωραίνης» είναι η έμπνευση για την ταινία, η οποία ακολουθεί την Τζόαν (Anya Taylor-Joy), μια γυναίκα που ακούει μια «προφητεία» για την καταστροφή του κόσμου. Με τους φανατικούς οπαδούς της, εισβάλλει σε μια πολυτελή φιλανθρωπική εκδήλωση και παίρνει τρεις ομήρους: τον σταρ του κινηματογράφου Μάικ Τάιλερ (Chris Evans), τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο Μπράκεν (Vincent Cassel) και την Κέιτι (Ambika Mod), η οποία είχε την ατυχία να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Οι τρεις τους υποχρεώνονται να την ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι που είναι ταυτόχρονα επικό και ευτράπελο, μέχρι που ο Μάικ έρχεται αντιμέτωπος με το καίριο ερώτημα: τι θα θυσίαζε ο ίδιος για την ανθρωπότητα;

Στο Sacrifice συμμετέχει μία λαμπερή ομάδα καλλιτεχνών: οι ηθοποιοί Chris Evans, Anya Taylor-Joy, Salma Hayek Pinault, Sam Richardson, Vincent Cassel, John Malkovich, Ambika Mod, Jade Croot, Jeremy O. Harris, η τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός Charli xcx, ο πρωτοεμφανιζόμενος σε ταινία Σουηδός ράπερ Yung Lean, και η πρόσφατα βραβευμένη με Tony ηθοποιός Miriam Silverman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο top 10 των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου για το 202412.09.2018

Ο Romain Gavras έχει ξεχωρίσει για τις ταινίες και τα μουσικά του βίντεο, που μεταδίδουν ισχυρό κοινωνικοπολιτικό μήνυμα. Μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία “Our Day Will Come” (2010), ακολούθησαν οι ταινίες “The World Is Yours” (2018) και “Athena” (2022). Η τελευταία έχει χαρακτηριστεί σύγχρονη τραγωδία και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Παράλληλα, τα μουσικά του βίντεο, όπως για τα κομμάτια “Stress” και “Born Free”, συνέβαλαν στη φήμη του, ενώ για το βίντεο “Gosh” του Jamie XX κέρδισε Χρυσό Λέοντα το 2016.

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Tim Curry: Από τους στενούς κορσέδες στο camp μακιγιάζ – Η τέχνη του να είσαι «too much»
Cine News
49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα όσα θες να ξέρεις για τη φετινή διοργάνωση
Cine News
Tim Curry: Ο πρωταγωνιστής του “Rocky Horror” έφυγε από τη ζωή – Ο φόρος τιμής στο Broadway
Cine News
Εθνικός Ελληνορώσων: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη
Cine News
Spider-Man-Brand New Day: Έτοιμο να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» στο παγκόσμιο box office
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
Cine News
Από την «Ευτυχία» στο οσκαρικό «Αληθινός Πόνος»: 8 λόγοι για να ανοίξεις την TV αυτό το ΣΚ
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #9: Σινέ Κήπος, το πιο γουεσαντερσονικό σινεμά της Αθήνας
Cine News
32ο AIFF: Ο Παβελ Παβλικόφσκι στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα της «Πατρίδας»