MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
23
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Αιμίλιος Χειλάκης: «Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να μιλήσω για την πολιτική μέσα από μία τέχνη που λέγεται θέατρο» (vid)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος μίλησε-μεταξύ άλλων- για τη σχέση πολιτικής και θεάτρου, αλλά και για το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της πατρίδας και του διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων βάσει θρησκευτικής ή άλλης ταυτότητας.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Επειδή ήμουν ένα πολύ πολιτικοποιημένο παιδί από μικρός, συνειδητοποίησα ότι εγώ μπορώ να μιλήσω για την πολιτική, δηλαδή για την πολιτεία μας, για το πώς ζούμε κάθε μέρα, μέσα από μία τέχνη που λέγεται θέατρο. Γιατί έχει και πλάκα. Γιατί είναι και ωραίο. Γιατί ασχολείσαι με κάτι το οποίο έχει μια ακρίβεια, περνάς και μια μαθητεία μέσα σε αυτό», εξομολογήθηκε ο Αιμίλιος Χειλάκης στο πλατό του «Καλύτερα Αργά» και την Αθηναΐδα Νέγκα.

Την ίδια ώρα ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε διεξοδικά στο πώς γίνεται περισσότερο ‘πατριώτης’ μεγαλώνοντας. «Το πέρασμα του χρόνου εμένα με κάνει πιο πατριώτη. Αλλά με την έννοια ότι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά την πατρίδα μας. Γιατί η πατρίδα μας έχει μέσα ανθρώπους, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από εμάς, από το γενικό σύνολο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετική σεξουαλικότητα, αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον εαυτό τους σε σχέση με το φύλο. Δεν είναι μόνο το βιολογικό φύλο, είναι και το φύλο που εγώ θα ήθελα να είμαι ή θα ήθελα να ανήκω ή ‘μη με μπερδεύετε με τα φύλα, δεν θέλω να ανήκω σε κάποιο από αυτά’. Μπορεί να είμαι ένας μετανάστης, ο οποίος έχει έρθει σε αυτήν τη χώρα, ‘δεν ήθελα να μείνω εδώ, ξέρετε εγώ είμαι από τη Συρία, αλλά πέρασα από ‘δω γιατί θέλω να πάω στη Γερμανία και με κρατήσατε. Μπορείτε να με ενσωματώσετε στο κοινωνικό σύνολο, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να είμαι ένας παραβάτης διαρκώς;’», σημείωσε.

«Δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω τους ανθρώπους βάσει της θρησκευτικής τους ιδέας. Αυτό το κάνουν από μόνοι τους οι ίδιοι. Εγώ δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον Χριστιανό ή κάποιον Μουσουλμάνο. Ούτε Χριστιανός είμαι ούτε Μουσουλμάνος. Δεν με ενδιαφέρει το ότι δεν υπάρχει Θεός», είπε τέλος ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓρηγόρης Βαλτινός: «Κάθε φορά που ξεκινάω έναν ρόλο νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρω» (vid)12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Ο Theo James είναι ο νέος Global Brand Ambassador της Gant
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
ShowBiz
O Γιάννης Πάριος απαντά στα αρνητικά σχόλια
ShowBiz
Dolly Parton: Βανδαλίστηκε το αστέρι της στη Hollywood Walk of Fame
ShowBiz
Lisa Kudrow: Το ένα πράγμα που δεν θα έκανε ποτέ για χάρη των fans των ‘Friends’
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
ShowBiz
«Απανταχού γυναίκες, σε οποια ηλικία, μη μασάτε»: Η Ελένη Ράντου, το bikini body στα 62 και μια κοινωνία που ακόμα κρίνει το γυναικείο σώμα
ShowBiz
Δύο μαύρα πουκάμισα: Δεύτερο trailer για την νέα σειρά του MEGA
ShowBiz
Απεβίωσε ο διανοούμενος Στέλιος Ράμφος σε ηλικία 87 ετών
Cine News
Ντέρτι: Νέο τρέιλερ μάς βάζει μέσα στο σύμπαν της νέας σειράς του ANT1
ShowBiz
«Η μουσική μου έχει σκοπό να ενώνει τους ανθρώπους»: Η Katy Perry κατά του Λευκού Οίκου
ShowBiz
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια»: Η Εύα Σιμάτου αποχαιρετά τον σύζυγό της μ’ ένα ποίημά του