MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα

Dirty Dancing κάτω από τα αστέρια, Athens Pride με πολύ μουσική, χορευτικά battles στο Φεστιβάλ Αθηνών, εκθέσεις, πάρτι, συναυλίες και πολλά άλλα με ελεύθερη είσοδο, από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Tο Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», στην πλατεία Συντάγματος

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί», το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος. Από το πρωί του Σαββάτου, η πλατεία θα γεμίσει με κόσμο που ανυπομονεί για τα εργαστήρια, τις συναυλίες και φυσικά την πορεία. Από τις 11:00, στο ανοιχτό περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου, θα γίνεται ενημέρωση από τους Γιατρούς του Κόσμου αναφορικά με τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης του ιού του HIV, ενώ μεταξύ 17:00 και 20:00 θα διενεργείται δωρεάν rapid testing για τον HIV, την ιογενή ηπατίτιδα και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Στον χώρο του Workshop από τον εθελοντισμό του Athens Pride, θα πραγματοποιηθούν 3 εργαστήρια, το Βάψε την Ντουλάπα σου(14:00 – 16:00), το Έλα σε εμάς αν είσαι μόνο σου (12:00-13:00 & 16:00-17:00) και το Body Painting (12:00 – 21:00). Από τις 19:00-21:00, παράλληλα με την πορεία, ο Nakis, η Pamairi και η Aria Di Vine θα προσκαλέσουν στη σκηνή τους: Aggelina, Cilia Katrali, Leo, Papazό και Dj Set Oben Budak, ενώ η Aria Di Vine θα εμφανιστεί και σε μια live performance. Αργότερα, θα ηγηθούν της παρουσίασης η Athinoid και η Zoe Pre, ενώ το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής περιλαμβάνει μια πληθώρα ταλαντούχων καλλιτεχνών(σε αλφαβητική σειρά): Aaron Sibley, Anastasia, Daphne Lawrence, Ekati, Eleonora Zouganeli, Heelcat, James Indigo, Joanne, Mania, Ria, Tamta.
Σάββατο 15 Ιουνίου, από τις 11:00
Πλατεία Συντάγματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Pride 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την πορεία υπερηφάνειας – Το πρόγραμμα της ημέρας12.09.2018

2. Hip hop battle & All styles battle στην Πειραιώς 260

Το AEF Urban Dance Contest, που μύησε το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του hip hop και του street dance, επιστρέφει για τέταρτη φορά φέτος με νέες εκρηκτικές χορευτικές αναμετρήσεις σε δύο διαδοχικές βραδιές, το Σάββατο 15 και τη Κυριακή 16 Ιουνίου, με επιμέλεια πάντα του χορευτή και χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου και του συνοδοιπόρου του χορευτή, Περικλή Πετράκη. Αναγνωρισμένοι και ανερχόμενοι χορευτές και χορεύτριες θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες (1vs1 Hip Hop Battle και 2vs2 All Styles Battle) για να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή/της νικήτριας του 4ου AEF Urban Dance Contest αλλά και αξιόλογα χρηματικά έπαθλα. Οι κριτές, διακεκριμένοι χορευτές και χορεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι φετινοί νικητές και νικήτριες, ενώ και στις δυο βραδιές θα μας συντροφεύει η πληθωρική, γνώριμη φωνή του host Sifu Versus και θα ακούγονται χορευτικές μουσικές από τα decks του DJ Amaze Me.
Σάββατο 15 Ιουνίου και Κυριακή 16 Ιουνίου στις 22:00
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

3. Προβολή του «The Swimmers» και συζήτηση στο πλαίσιο του Refugee Week Greece

The Swimmers,@refugeeweek.gr

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης του φετινού Φεστιβάλ Refugee Week Greece στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί από τις 17-23 Ιουνίου, με φετινή θεματική “Το Σπίτι μας”, θα προβληθεί η ταινία «The Swimmers». Μια ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία των αδελφών Mardini, Sara και Yusra, οι οποίες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Συρία το 2015 εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου. Ζητήματα πολέμου, εκτόπισης και δύναμης των ανθρώπινων σχέσεων, των ονείρων και της ανθεκτικότητα των ατόμων τίθενται στο προσκήνιο, μέσα από τη συγκλονιστική περιπέτεια των αδελφών, οι οποίες ταξίδεψαν μέσω της Ελλάδας θέτοντας τις καρδιές τους και και τις κολυμβητικές τους ικανότητες σε ηρωική χρήση. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με προσκεκλημένο τον Hassan Akkad, βραβευμένο σκηνοθέτη και παραγωγό, ο οποίος εργάστηκε στην παραγωγή της ταινίας και τον Χρήστο Δημόπουλο, Διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Απαιτείται η κράτηση εισιτηρίων εδώ.
Παρασκευή 14 Ιουνίου, ώρα προσέλευσης: 18:30, χαιρετισμοί: 18:45, έναρξη ταινίας: 19:00, έναρξη συζήτησης: 21:25 (γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική)
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21

4. Έκθεση φωτογραφίας «La Route De Cacao» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

La Route De Cacao, @digitalculture.gov

Τα εγκαίνια μιας μοναδικής έκθεσης φωτογραφίας, με κεντρικό θέμα το κακάο μάς περιμένουν στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Το 2023, η ΜΚΟ Green Project πραγματοποίησε το 8ο “πράσινο φωτογραφικό οδοιπορικό” της, διασχίζοντας 4.074 χλμ. στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γκάνα, το Τόγκο, το Μπενίν και τη Νιγηρία, σε 12 βιολογικές φυτείες κακάο, 10 μνημεία Unesco και 1 εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ταξίδεψε στη Δυτική Αφρική, στο “σημείο μηδέν” του πλανήτη, όσον αφορά τις ευάλωτες ανθρώπινες κοινότητες που πασχίζουν να προσαρμοστούν σε ένα “θανατηφόρο μείγμα” απειλών από την κλιματική κρίση. Εκεί, που παρόλα αυτά, παράγονται τα 2/3 της παγκόσμιας συγκομιδής κακάο, και βρίσκονται 12 από τα πιο σημαντικά μνημεία Unesco στην Αφρική. Μέσα από τις φωτογραφίες, θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή των καλλιεργητών κακάο -με ανθρώπους, δηλαδή, που φροντίζουν τη γη τους με σύνεση και που ακολουθούν τη δική τους φιλοσοφία βιωσιμότητας.
Εγκαίνια Παρασκευή 14 Ιουνίου, ώρα 20:00, διάρκεια έκθεσης από 14 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου(Δευτέρα- Παρασκευή 18:00-22:00)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

5. Παρουσίαση-συναυλία από το σύνολο αυτοσχεδιασμού RSLG στο Ωδείο Αθηνών

Πηγή: Ωδείο Αθηνών

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας μάς παρουσιάζει τους RSLG, ένα σύνολο που σχηματίστηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στο χώρο της σύγχρονης τζαζ μουσικής. Μαζί με το σχήμα, θα εξερευνήσουμε ένα αρκετά ευρύ μουσικό πεδίο, διερευνώντας θέματα που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση των μουσικών, τη στιγμιαία σύνθεση, τις μεθόδους δόμησης και τη διαπραγμάτευση αρχετύπων με βάση τα οποία μπορεί να υφανθεί το νήμα ενός μουσικού έργου. Οι RSLG είναι ανοιχτοί στις επιρροές και συχνά εντάσσουν στη μουσική τους και άλλα είδη όπως η ηλεκτρονική μουσική και διάφορα συγγενή μουσικά ιδιώματα. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό: Interplay (2016), Steps (2019) και Tiger Hour (2024), ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ στην Αθήνα, όπως Six d.o.g.s., θέατρο Τριανόν, Booze, φεστιβάλ Χίμαιρες, θέατρο ρεματιάς Χαλανδρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.ά. Ο Βασίλης Ρούπας(προετοιμασμένο πιάνο), ο Παναγιώτης Ράπτης(σαξόφωνο, φλάουτο, melodica, electronics) και ο Στέλιος Γιαννουλάκης (EMS Synthi100, circuit-bent devices) μάς προσκαλούν να τους γνωρίσουμε και να ακολουθήσουμε τα δικά τους μουσικά μονοπάτια.
Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 19:00
Στην αίθουσα Κ3 στο Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου 17-19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ για μια δωρεάν συναυλία στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

6. Οι ασπρόμαυρες δημιουργίες της Χρύσας Τέλιου στη γκαλερί Art Zone 42

Approaching the Bizarre, Χρύσα Τέλιου

Η Χρύσα Τέλιου ασχολείται με το κολλάζ εδώ και 10 περίπου χρόνια. Έχει εκθέσει τα έργα της σε ομαδικές εκθέσεις σε χώρους στην Αθήνα, σε πέντε Applied Arts Festival της σχολής Ορνεράκη, σε πέντε φεστιβάλ AthensCon καθώς και στο Λονδίνο στο LondonCon. Η πρώτη της ατομική παρουσίαση με τίτλο ‘’Approaching the Βizarre’’, θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Art Zone 42. Μέσα από τα εικαστικά της σύνολα, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε γρίφους και μυστήρια, καθώς η Χρύσα Τέλιου εμπνέεται αρκετά για τα δημιουργήματά της από τις αρχές του σουρεαλισμού και του ντανταϊσμού. Μέσα από τις ασπρόμαυρες δημιουργίες, θα έρθουμε σε επαφή με τις σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, την καταπίεση αλλά και τους προβληματισμούς που γεννιούνται μέσα σε αυτές- πάντα έχοντας ως πλαίσιο αναφοράς το αιώνιο παράδοξο του θανάτου και του έρωτα. Μια νουάρ, δραματική χροιά περιβάλλει τα μηνύματα που οι επισκέπτες της γκαλερί καλούνται να αποκωδικοποιήσουν ήδη από τα εγκαίνια της έκθεσης, σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου.
Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:00(Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου 2024)
Art Zone 42 Gallery, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Άγαλμα Τρούμαν, Αθήνα
*Πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνικά 210 7259549 και εδώ.

7. Dirty Dancing κάτω από τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Park your Cinema και Park your Cinema Kids έχουν επιστρέψει και μάς υπόσχονται ένα ανέμελο καλοκαίρι. Έτσι, αυτή τη Παρασκευή θα παρακολουθήσουμε την διαχρονικά αγαπημένη ταινία «Dirty Dancing». Η 17χρονη Μπέιμπι κάνει διακοπές με τους γονείς της. Η ίδια είναι σίγουρη ότι μπροστά της βρίσκεται ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι, ωστόσο όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Τζόνι, έναν γοητευτικό καθηγητή χορού που παραδίδει μαθήματα σε παραθεριστές. Η Μπέιμπι αρχίζει μαθήματα χορού με τον Τζόνι και σύντομα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Αυτή είναι η υπόθεση της επιτυχημένης ταινίας των ’80s που μάς ταξιδεύει στο καλοκαίρι του 1963, με αρκετό γκλίτερ και πολλά τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, «(I’ve Had the) Τime of my Life». Επιπλέον, το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21.00, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία «The Little Mermaid / Η Μικρή Γοργόνα (2023)», στο πλαίσιο της σειράς Park your Cinema Kids.
Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

8. Idée fixe, ή αλλιώς η χρήση επαναλαμβανομένων μοτίβων σε ένα λογοτεχνικό έργο, στη γκαλερί Crux

Δημήτρης Χρηστίδης

O ορισμός idée fixe, περιγράφει την χρήση επαναλαμβανομένων μοτίβων σε ένα λογοτεχνικό έργο και έχει χρησιμοποιηθεί από την ψυχολογία για την υποδήλωση εμμονικών σκέψεων που επηρεάζουν και καθορίζουν την συμπεριφορά μας. Οι έμμονες ιδέες ή πως οι εμμονές και οι προσωπικές αφηγήσεις νοηματοδοτούν εκ νέου καθημερινά και οικεία αντικείμενα, είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται η έκθεση. Μια σειρά αντικειμένων από το περιθώριο των αντιλήψεών μας, μετατρέπονται σε «πράγματα» που φέρουν μυθολογίες ή αφηγούνται μια προσωπική ή συμβολική ιστορία, ξεπερνώντας τον λειτουργικό τους ρόλο. Για την ομαδική έκθεση «Idées Fixes: Τα πράγματα» η γκαλερί Crux επιλέγει ζωγραφικά, κυρίως, έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών (Ευγενία Αποστόλου, Βαγγέλης Γκόκας, Εύη Ζαμπέλη, Ανέστης Ιωάννου, Νίκος Καναρέλης, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Παναγιώτης Κεφαλάς, Μελίνα Μόσλαντ, Φωτεινή Πούλια, Άννα Σαμαρά, Δημήτρης Φραγκάκης, Δημήτρης Χρηστίδης, Poka-Yio) που τοποθετούν αυτά τα αντικείμενα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους και της δικής μας προσοχής.
Παρασκευή 14 Ιουνίου, από 17:00-21:00 και Σάββατο 15 Ιουνίου, από 13:00-17:00
Crux Galerie, Σέκερη 4, Κολωνάκι

9. Εικαστική δράση για μικρούς και μεγάλους στο ΚΠΙΣΝ

Η έκθεση της Άλεξ Μυλωνά, με τίτλο «Εκπλήρωση» επικεντρώνεται στη σχέση της γυναικείας καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ιστορική και θεσμική πραγματικότητα, τους περιοριστικούς όρους, το όνειρο και την έμπρακτη υπέρβαση. Με αφορμή την υπαίθρια αυτή έκθεση, ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών προσκαλούνται σε ένα εικαστικό παιχνίδι ανοιχτής ροής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα της Άλεξ Μυλωνά και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν, σαν παζλ, σχήματα εμπνευσμένα από τις φόρμες που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις, φτιάχνοντας το δικό τους γλυπτό μικρού μεγέθους. Στη συνέχεια και στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες φωτογραφίζονται με τα γλυπτά που δημιούργησαν παίζοντας με το σώμα, το υλικό και την κλίμακα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 16 Ιουνίου από 12:00-14:00
Εσπλανάδα, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
*Προτείνεται να φέρετε τη δική σας φωτογραφική μηχανή ή κάμερα. Εκτιμώμενος χρόνος συμμετοχής 20′-30′

10. Συναυλία από το πιάνο ντούο Αντίθεσις στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το πιάνο ντούο Αντίθεσις έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει τα βραβευμένα έργα του Διαγωνισμού Σύνθεσης για δύο πιάνα 2022-23, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου και αφιερώθηκε στη μνήμη του Θόδωρου Αντωνίου. O Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος, που παίζουν μαζί ως πιάνο ντούο Αντίθεσις, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους όταν ακόμα σπούδαζαν στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Σπούδασαν με τον Δημήτρη Τουφεξή και την Αλίκη Βατικιώτη στην Ελλάδα, καθώς και με τους Frank Wibaut και James Gibb στο Λονδίνο. Σε αυτή τη συναυλία, ο Πέτρος και ο Δημήτρης θα ερμηνεύσουν τα τρία βραβευμένα έργα του διαγωνισμού, καθώς και έργα για δύο πιάνα του 20ού αιώνα που έχουν ως κοινό παρονομαστή την παραδοσιακή μουσική, την τζαζ και το έργο του Τζωρτζ Γκέρσουιν. Απαιτείται η είσοδος με δελτία εισόδου.
Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19:30
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Buena Vista All Stars στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

11. Changeover: The party στο ΚΠΙΣΝ

Ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει η εβδομάδα, πέρα από ένα πάρτι στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος; Την Κυριακή 16 Ιουνίου, το SNFCC Youth Council γιορτάζοντας το κλείσιμο ενός κύκλου, που θα συνεχίσει να παίρνει διαφορετικές μορφές και σχήματα και διοργανώνει το “Changeover”, ένα συναυλιακό πάρτι με ήχους της ανατολικής Μεσογείου. Τη μουσική αυτή γιορτή – που θα λειτουργήσει ως πέρασμα προς κάτι καινούργιο – θα ανοίξει ο DJ Αλέχος, γνωστός για το πώς συνδυάζει την ελληνική και κυπριακή κουλτούρα με ιδιαίτερα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία. Στη συνέχεια, οι Ody Icons θα ανεβούν στη σκηνή για να ξορκίσουν το drama, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τους Kobrah Habibi και ένα πολυμορφικό πάρτι. «Ένας Ήλιος, πολλές ημέρες», μια μετάβαση.
Κυριακή 16 Ιουνίου στις 20:00

Θόλος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
*Η παρουσία των Ody Icons θα είναι προσβάσιμη μέσω διερμηνείας στην ΕΝΓ. Στις 16/06, θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια Shuttle Bus, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών: Σύνταγμα – Συγγρού-Φιξ – ΚΠΙΣΝ: 19.00, 20.00, 20.30 και ΚΠΙΣΝ – Συγγρού-Φιξ – Σύνταγμα: 23.30, 00.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά φεστιβάλ που θα μάς ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις