MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η τρανς κολυμβήτρια, Λία Τόμας, μετά τη διαμάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

Η Λία Τόμας ηττήθηκε στη νομική υπόθεση εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου.

Πηγή: Getty Images
Monopoli Team

Η Λία Τόμας, είναι Αμερικανίδα κολυμβήτρια. Έγινε γνωστή, σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Μάρτιο του 2022, όταν και έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε κολεγιακό τίτλο στο NCAA σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ. Τότε, πολλοί την κατηγόρησαν ότι έκανε φυλομετάβαση προκειμένου να γίνει πιο «ισχυρή» στο άθλημά της. «Έκανα την αλλαγή για να είμαι ευτυχισμένη, να είμαι αληθινή με τον εαυτό μου», είχε πει η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού σε αριθμούς – Ολυμπιακά αγωνίσματα θα προβληθούν για πρώτη φορά σε σινεμά12.09.2018

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η νίκη της το 2022, είχαν ως συνέπεια την αλλαγή των κανονισμών από τη World Aquatics (της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου), και πλέον απαγορεύεται η συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών κορυφαίων διοργανώσεων «σε όποιον έχει περάσει το όποιο στάδιο της ανδρικής εφηβείας». Έπειτα από αυτήν την απόφαση, η αθλήτρια προσέλαβε δικηγορική εταιρεία, ώστε να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS) στην Ελβετία. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Λία Τόμας έχασε τη νομική προσφυγή εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο, κάτι που ισοδυναμεί με τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz