MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Πόση βιταμίνη D χρειάζεσαι για να παραμείνεις υγιής;

Σίγουρα έχετε ακούσει διαφορετικές συστάσεις από διαφορετικές πηγές σχετικά με τη βιταμίνη D. Τι ισχύει τελικά;

Πηγή: Unsplash
Monopoli Team

Η βιταμίνη D είναι ένα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας για την οικοδόμηση και τη διατήρηση υγιών οστών. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο, το κύριο συστατικό των οστών, μόνο όταν υπάρχει βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D ρυθμίζει επίσης πολλές άλλες κυτταρικές λειτουργίες. Οι αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και νευροπροστατευτικές της ιδιότητες υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού, τη μυϊκή λειτουργία και τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα θεραπεία για σπάνια νόσο του αίματος12.09.2018

Η βιταμίνη D δεν βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, αλλά μπορείτε να τη λάβετε από εμπλουτισμένο γάλα, εμπλουτισμένα δημητριακά και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες. Το σώμα σας παράγει επίσης βιταμίνη D όταν το άμεσο ηλιακό φως, όπου μετατρέπει μια χημική ουσία στο δέρμα σας σε μια ενεργή μορφή της βιταμίνης (καλσιφερόλη).

Η ποσότητα βιταμίνης D που παράγει το δέρμα σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ώρα της ημέρας, η εποχή, το γεωγραφικό πλάτος και η μελάγχρωση του δέρματός σας. Ανάλογα με το πού ζείτε και τον τρόπο ζωής σας, η παραγωγή βιταμίνης D μπορεί να μειωθεί ή να απουσιάζει εντελώς κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιατροφή και γονιμότητα: Πώς συνδέονται;12.09.2018

Όμως η κατανόηση της ποσότητας της D που χρειάζεστε μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, επειδή υπάρχουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με το πόση πρέπει να λαμβάνουν οι ενήλικες, με αποτέλεσμα πολλοί να μη λαμβάνουν την ποσότητα που χρειάζονται.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά