MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
HIGHLIGHTS

Τζαζ στην Τεχνόπολη, τέχνη και μουσική στο ΕΜΣΤ, κοκτέιλ και πάρτι: Αυλαία για το 3ο This is Athens City Festival

Με καλοκαιρινά πάρτι, τζαζ στην Τεχνόπολη, εικαστικά και μουσική στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, χορό, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, οινοποσία και κοκτέιλ, ισπανόφωνο κινηματογράφο έθνικ μελωδίες που ενώνουν, ολοκληρώνεται το το 3ο This is Athens – City Festival, η πιο δυναμική φεστιβαλική γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

Monopoli Team | 30.05.2024 Φωτογραφία εξωφύλλου: Cherise, Athens Jazz 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Αυλαία για το 3ο This is Athens – City Festival, η μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, που, φέτος, ήρθε να δώσει “παλμό” σε πολυσύχναστα αλλά και απρόσμενα σημεία της πόλης με πολλές εκδηλώσεις που είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Την τελευταία εβδομάδα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του με δωρεάν είσοδο στις εκθέσεις και μουσική βραδιά στην ταράτσα του, η Τεχνόπολη κατακλύζεται από τζαζ μελωδίες στο πλαίσιο του 23ου Athens Jazz, το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζεται με προβολές στους κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas και Αελλώ Cinemax. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων θα λάβει χώρα ένα αντάμωμα παραδοσιακής μουσικής από διάφορες χώρες του κόσμου στο πλαίσιο του Athens Garden Festival. Η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης δίνει παραστάσεις χορού στα πιο απρόσμενα σημεία της πόλης. Η πλατεία Βικτωρίας, η Καπνικαρέα και ο Λυκαβηττός υποδέχονται το κοινό με ξεσηκωτικά καλοκαιρινά πάρτι. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοξενεί το opening party του Athens Cocktail Weeks και στήνει μια γιορτή κρασιού στο πλαίσιο του Athens Wine Selfie. Και τέλος η ομάδα «Κέντρο Βάρους» παρουσιάζει, στο Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού, την πρωτότυπη παράσταση κουκλοθεάτρου «Εφημερία», ενώ το Τheatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, την μουσική κωμωδία Τhe Last Lunch του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: Τι θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα;12.09.2018

Το EMΣT στο This is Athens City Festival

Το This is Athens – City Festival κλείνει έναν μήνα 250+ ανοιξιάτικων εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, με μια περιήγηση στις εκθέσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και μία μουσική βραδιά στην ταράτσα του Μουσείου. Η περιήγηση στις εκθέσεις του ΕΜΣΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 έως τις 23:00 με ελεύθερη είσοδο. Από τις 19:00 έως τις 23:00, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μια μουσική βραδιά στην ταράτσα και τη βεράντα του εστιατορίου του μουσείου NYN ESTI, παρέα με τη μοναδική θέα της πόλης και τις μουσικές των παραγωγών του Voice Radio, Γιώργου Μουχταρίδη, Ραφαέλλας Ράλλη και Dj Snatch.
Πέμπτη 30/5, 11:00 – 23:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Καλλιρρόης & Αμβροσίου Φραντζή, Αθήνα.

Athens Jazz 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cherise

Το 23ο Athens Jazz επιστρέφει πιο δυναμικό και ανατρεπτικό από ποτέ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2024, με μια συναρπαστική διοργάνωση γεμάτη μουσική, παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις για όλους. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα θα συγκεντρώσει φέτος ένα άκρως πολυσυλλεκτικό line up γεμάτο καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανερχόμενα σχήματα καθώς και ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εγχώρια τζαζ σκηνή.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 30 Μαΐου ανοίγει η Κύπρος και η εξαιρετική Βρετανοκύπρια ερμηνεύτρια Erika Soteri, λίγο πριν απολαύσουμε τη βαθιά εκφραστικότητα του Mathias Eick Quintet από τη Νορβηγία. Η βραδιά ολοκληρώνεται με τον εξαιρετικά πολυπράγμων Ιταλό Paolo Fresu και το Devil Quartet του. Την Παρασκευή 31 Μαΐου στη σκηνή ανεβαίνουν οι Product May Contain από την Πολωνία, η πολύπλευρη Εσθονή καλλιτέχνιδα Mingo Rajandi και το εξαιρετικό ντούοαπό την Τσεχία Zabelov Group. To Σάββατο 1η Ιουνίου, τους ρυθμούς ανεβάζει η επτάδα των Shake Stew από την Αυστρία με την γκρουβάτη τρέλα της, οι ξεσηκωτικοί Sunbörn από τη Δανία και η Βρετανίδα ερμηνεύτρια με την ακαταμάχητη φωνή Cherise. Την Κυριακή 2 Ιουνίου υποδεχόμαστε τη Nana Rashid, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα που έχει αναδείξει η Δανία τα τελευταία χρόνια, το πολυβραβευμένο Daahoud Salim Quintet από την Ισπανία και, τέλος, το γκρουβάτο και γεμάτο φαντασία σχήμα από τη Γερμανία, Botticelli Baby.
26 Μαΐου – 03 Ιουνίου 2024
Ελεύθερη Είσοδος
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτούς τις αθηναϊκούς κήπους γιορτάζουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού12.09.2018

8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών, με 17 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Roberto Bonilla και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών. Προβολές θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. *Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.
30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024

Εισιτήρια: Προβολή: 8 ευρώ. Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμεΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες, 65+): 6 ευρώ*. Προπώληση: Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα cinemax.gr  και στα ταμεία των κινηματογράφων Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (ώρες 20.00 – 23.30) και Αελλώ Cinemax (ώρες 18.00 – 23.30).
Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Αθήνα, Μετρό Αμπελόκηποι).
Αελλώ Cinemax (28ης Οκτωβρίου / Πατησίων 140, Αθήνα).

Athens Garden Festival στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει τo Athens Garden Festival, ένα μοναδικό διήμερο φεστιβάλ, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Για δύο ημέρες, καταξιωμένα μουσικά σχήματα, έμπειροι χορευτές κι ένα κοινό, εξοικειωμένο και μη, θα δώσουν το παρόν σε ένα αντάμωμα παραδοσιακής μουσικής από διάφορες χώρες του κόσμου.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου ο Όθων Μπικάκης από την Κρήτη, λυράρης, συνθέτης και ερμηνευτής συναντάει τον Πάνο Καρτίμπελη, σολίστ της κιθάρας φλάμενκο και την Δροσιά Χαρίση, ερμηνεύτρια φλαμένκο σε μια μεσογειακή συνομιλία των δύο μουσικών τόπων. Χορεύει φλαμένκο η Μαρία Μανδραγού. Την Παρασκευή 31 Μαΐου η Ειρήνη Τουμπάκη, ερμηνεύτρια με μεγάλη πορεία στο Σμυρνέϊκο, το ρεμπέτικο και το έντεχνο και ο Μάριος Στρόφαλης συνθέτης των συλλογών European taxim, soundtrack και tango συνθέτης, πιανίστας και ακκορντεονίστας, συναντούν τους «tangueros» Κώστα Βλαχόπουλο, σολίστ χρωματικής φυσαρμόνικας και Herman Mayr, κιθαρίστα, μπασίστα και ερμηνευτή από το Μπουένος Άϊρες, σε μια υπερπόντια διαχρονική μουσική συνομιλία. Μαζί τους ο Νίκος Μήλας στο βιολί και η Αθηνά Κουκή στο κανονάκι.
Πέμπτη 30/5 και Παρασκευή 31/5, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2, Αθήνα.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης σε απρόσμενα σημεία της πόλης

Στην καρδιά της Αθήνας, ξεκινάει μια πρωτοβουλία που φέρνει τον χορό σε πλατείες και άλλα σημεία, κάνοντας τον αστικό μας χώρο ένα ζωντανό σκηνικό για μια τέχνη που κινείται και ενώνει. Πρόκειται για χορευτικές στιγμές σε απρόσμενα σημεία μέσα στην πρωτεύουσα, από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Η σειρά των παραστάσεων αυτών περιλαμβάνει διάφορα σόλο και ομαδικές χορογραφίες, όλες εμπνευσμένες από τους ανθρώπους, την πόλη και τις πολυμορφίες της, με στόχο τη δημιουργία μιας γέφυρας ανάμεσα στον πολιτισμό και την καθημερινότητα. Την Πέμπτη 30 Μαΐου, 20:30 – 21:30, η ΚΣΟΤ θα βρεθεί στην Ομόνοια και τη Παρασκευή 31 Μαΐου, 20;00 – 21:00, στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ελεύθερη Είσοδος.

Βικτώρια Music Sessions

Η αφρόκρεμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής δίνει ραντεβού στα Βικτώρια Music Sessions, στην Πλατεία Βικτωρίας, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Οι καλλιτέχνες και djs George Apergis, Fo, Clubkid και Artemios θα σας ψυχαγωγήσουν με ένα πολυσυλλεκτικό μίγμα που περιλαμβάνει house, techno, electro και freestyle ακούσματα.
Παρασκευή 31/5, 17:30 – 23:00
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Βικτώριας, Αθήνα.

Pride FM Kick Off Party στην Καπνικαρέα

Την τελευταία μέρα της Άνοιξης, το This Is Athens – City Festival και ο Pride 98.6, διοργανώνουν ένα street party στην καρδιά της Αθήνας: στην οδό Ερμού. Μέσα από το open van studio, o αγαπημένος Γιάννης Καστανάκης θα εκπέμπει live από τις 18:00. Στις 20:00 αρχίζει το πάρτι, με DJ sets κι ένα μοναδικό live gig από τον Leon of Athens και την μπάντα του. Μέσα από αυτή τη μουσική γιορτή μιλάμε απλά, κανονικά και αυτονόητα για την αποδοχή, την συμπερίληψη και την ισότητα. Ενώνουμε τις φωνές μας, χορεύουμε και τραγουδάμε μέχρι…μέχρι να πέσει το σκοτάδι.
Παρασκευή 31/5, 18:00
Ελεύθερη Είσοδος
Καπνικαρέα, Πλατεία Καπνικαρέας, Αθήνα.

«The Last Lunch» στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας

Το Τheatre of the No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία Τhe Last Lunch του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα. Μια σουρεαλιστική, New Age φαρσοκωμωδία που αναδεικνύει τις ζωές που ελπίζουμε και προσποιούμαστε ότι ζούμε. Στο «τραπέζι» του «The Last Lunch», έρχεται ο Ιησούς για να διδάξει την ανιδιοτελή αγάπη, αλλά οι άνθρωποι τον βαπτίζουν σε έναν κουβά σφουγγαρίσματος, αρνούνται να αγαπήσουν, προσεύχονται μόνο με εγωιστικά κίνητρα, τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, το σεξ και η προσωπική επιτυχία. Γι’ αυτό και Εκείνος αποφασίζει να περάσει τη ζωή του λύνοντας sudoku και ούτε λόγος για «Δευτέρα Παρουσία». Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης; Σε έναν κόσμο όπου ο Ιησούς αντιμετωπίζει την αδιαφορία και τον εγωισμό των ανθρώπων, η παράσταση αποτυπώνει με χιούμορ και βαθιά σημασία τα διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης. *Παίζουν: Ίλια Α. Παππά, Κωνσταντίνος Αδρακτάς, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Ανέστης Ισχνόπουλος, Μιχάλης Θεοδωράκης κ.α.
Παραστάσεις: Eως 3 Ιουνίου 2024 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com.
Χώρος: Theatre of the No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα.

Opening Party: Athens Cocktail Week στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

To Opening Party του Athens Cocktail Weeks, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης στo πλαίσιo του This is Athens – City Festival, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Πάνω από 12 Cocktail bars σερβίρουν πάνω από 25 δημιουργικά κοκτέιλ, σε μια βραδιά γεμάτη μουσικές από live dj sets γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών.
Σάββατο 1/6, 18:00 – 23:00
Ελεύθερη Είσοδος
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα.

Athens Wine Selfie στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Μια πραγματική γιορτή κρασιού στο κέντρο της Αθήνας με πάνω από 150 ετικέτες κρασιών από καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά. Ένας «δειγματισμός» εμβληματικών ετικετών από την εγχώρια αλλά και παγκόσμια οινική παραγωγή. Κορυφαία ελληνικά και ξένα κτήματα επιλέγουν τις αγαπημένες τους δημιουργίες και «κοντράρονται» σε ένα περιβάλλον ευγενούς ανταγωνισμού, υπό τους ήχους καταξιωμένων μουσικών παραγωγών και κριτές, μυημένους και ερασιτέχνες, αλλά πρωτίστως λάτρεις του κρασιού.
Κυριακή 2/6 και Τετάρτη 3/6, 17:00 – 22:00
Ελεύθερη Είσοδος
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα.

Athens All Star Party στον Λυκαβηττό

Οι μεγαλύτεροι promoters της Αθήνας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια από τις κορυφαίες στιγμές του This is Athens – City Festival 2024, στο parking του Λυκαβηττού. Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους Street Outdoors και τη συγκλονιστική τελευταία Κυριακή του περσινού φεστιβάλ, το Athens All Stars υπόσχεται να γράψει ιστορία, μετατρέποντας το «μπαλκόνι» της Αθήνας σε μία απέραντη χορευτική πίστα. Line Up: Chevy x Papaioannou, Frankie Lluc, Street Outdoors Soundsystem.
Κυριακή 2/6, 18:00 – 23:00
Ελεύθερη Είσοδος
Parking Θεάτρου Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα.

Κουκλοθέατρο: Εφημερία στο Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού

Η ομάδα Κέντρο Βάρους παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Εφημερία» στο Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του This is Athens – City Festival.  Ένας νοσοκομειακός θάλαμος. Τέσσερα κρεβάτια. Τέσσερις κούκλες-ασθενείς. Οι κουκλοπαίκτριες ορατές, σε ρόλους γιατρών, νοσηλευτών, συνοδών. Μικρά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους. Κομμάτια που «κουμπώνουν» στις ψυχές των θεατών της Εφημερίας. Κομμάτια που άλλοτε φέρνουν χαμόγελα κι άλλοτε δάκρυα. Ασθενείς έρχονται, φεύγουν, οι ιστορίες τους περνούν η μια δίπλα στην άλλη, χωρίς απαραίτητα να συναντιούνται. Το νοσοκομείο δεν αδειάζει ποτέ. Η επιγραφή «Εφημερεύει» παραμένει φωτισμένη. Μια πρωτότυπη παράσταση για να γνωρίσουμε το κουκλοθέατρο αλλιώς.
Δευτέρα 3/6, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων 82, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπονομεύοντας τα στερεότυπα: Η Cindy Sherman στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις