MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

6 μαγευτικές φυσικές πισίνες της Ελλάδας για βουτιές αυτό το καλοκαίρι

Το κολύμπι σε αυτές τις «πισίνες» είναι μια μοναδική εμπειρία αν σας αρέσει να γίνεστε ένα με τη φύση.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μπορεί το καλοκαίρι να αναζητάμε χρυσές αμμουδιές και καταγάλανες θάλασσες, όμως οι πισίνες της φύσης κερδίζουν τις εντυπώσεις με την άγρια ομορφιά τους, προσελκύοντας όσους αναζητούν πιο… ιδιαίτερα μέρη για τις βουτιές τους. Περιτριγυρισμένες από βράχια και καταρράκτες ή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, οι παρακάτω φυσικές πισίνες της Ελλάδας κάνουν το κολύμπι μια μοναδική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 αποδράσεις για να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα12.09.2018

Βάθρες, Σαμοθράκη

Πηγή: Shutterstock

Στη Σαμοθράκη οι πιο ωραίες βουτιές γίνονται στις περίφημες βάθρες, τις μικρές φυσικές πισίνες με τα κρυστάλλινα δροσερά νερά, που περιτριγυρίζονται από βράχια και μικρούς ή μεγάλους καταρράκτες. Για να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο, προετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα και σκαρφάλωμα. Όσο πιο πολλές προσπερνάς, τόσο πιο εντυπωσιακές (και με λιγότερο κόσμο) συναντάς. Η πιο ξακουστή είναι αυτή του Φονιά. Το ίδιο ονειρικό όμως είναι και το τοπίο στη Γριά Βάθρα. Οι αναζωογονητικές βουτιές στα νερά τους είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Γκιόλα, Θάσος

Πηγή: Shutterstock

Η Γκιόλα (γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης») είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, σχηματισμένη ανάμεσα στα βράχια, που αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για τους τουρίστες της Θάσου. Πρόκεται για ένα μικρό θαύμα της φύσης, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, σε απόσταση 40 χλμ από το Λιμένα. Μόλις λίγα εκατοστά τη χωρίζουν από τη θάλασσα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) να ανανεώνονται από τα κύματα. Το κολύμπι εδώ είναι μια μαγική εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί