MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

4 αποδράσεις για να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα

Από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι τις ακτές του Μυρτώου Πελάγους, αυτοί οι προορισμοί συνδυάζουν μοναδικά βουνό και θάλασσα.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να οργανώσετε μια απόδραση που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Το ιδανικό σενάριο περιλαμβάνει βόλτες σε γραφικά χωριά, πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στην υπέροχη ανοιξιάτικη φύση, αλλά και βουτιές σε παραλίες κάτω από το βουνό. Ιδού τέσσερις ιδανικοί προορισμοί για εσάς που θέλετε τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Πήλιο

Μακρινίτσα (πηγή: Shutterstock)

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου το Πήλιο είναι ένας παράδεισος. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα η θάλασσα δεν εναρμονίζεται τόσο ιδανικά με το βουνό όσο στο Πήλιο. Με περισσότερα από 30 χωριά, το βουνό των Κενταύρων μοιάζει ανεξάντλητο. Πορταριά, Μακρινίτσα, Βυζίτσα, Μηλιές και Τσαγκαράδα είναι μερικά από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά πηλιορείτικα χωριά. Αν κινηθείτε στην ανατολική πλευρά, με ορμητήριο την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι ή τον Κισσό, μπορείτε να επισκεφθείτε φημισμένες παραλίες στο Αιγαίο όπως ο Μυλοπόταμος, η Φακίστρα, η Πλάκα και το Παπά Νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 υπέροχα χωριά για ανοιξιάτικες αποδράσεις12.09.2018

Μυλοπόταμος (πηγή: Shutterstock)

Εάν πάλι επιλέξετε το νότιο Πήλιο, θα βρείτε γραφικούς οικισμούς και υπέροχες παραλίες για ήρεμες διακοπές. Σταθμός για όσους κινούνται σε αυτή την πλευρά του βουνού είναι το κεφαλοχώρι της Αργαλαστής που ατενίζει το Αιγαίο και τον Παγασητικό. Ανακαλύψτε τα γαλήνια ψαροχώρια Λεφόκαστο και Κάλαμος στα παράλια του Παγασητικού, πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία του γραφικού Λαύκου, δείτε το ηλιοβασίλεμα από τη Μηλίνα και την πολυφωτογραφημένη Τζάστενη και συνεχίστε μέχρι το ψαροχώρι της Αγίας Κυριακής για να περάσετε απέναντι στο νησάκι Παλαιό Τρίκερι.

Κίσσαβος

Μεταξοχώρι (πηγή: Shutterstock)

Στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας και νότια της κοιλάδας των Τεμπών, ακριβώς απέναντι από τον Όλυμπο, υψώνεται ο Κίσσαβος (γνωστός και ως Όσσα), ένα καταπράσινο και πανέμορφο βουνό που κρύβει στον όγκο του γραφικά χωριά, ιδανικά για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Το Μεταξοχώρι αποτελεί την ήρεμη δύναμη του Κισσάβου και ιδανική βάση για περιηγήσεις. Είναι ένα ωραιότατο χωριουδάκι σε υψόμετρο 300 μ. με ιδιαίτερα αρχοντόσπιτα – μάρτυρες της εποχής που άκμαζε το χωριό χάρη στην εκτροφή μεταξοσκώληκα. Σε απόσταση αναπνοής, βρίσκεται η Αγιά, μια γραφική κωμόπολη χτισμένη στους πρόποδες του Κισσάβου, με αξιόλογα αρχοντικά και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό της Ανατολής, τη Μελιβοία με την υπέροχη θέα και τη γραφική Άνω Σωτηρίτσα.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b