MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Samos Young Artists Festival: Με Λεωνίδα Καβάκο, παγκόσμιες πρεμιέρες και ζωντανή μουσική στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

To Samos Young Artists Festival επιστρέφει, για 14η χρονιά, στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο, με επτά μέρες γεμάτες μουσική και πολιτισμό, ανερχόμενους και καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και ένα πρόγραμμα που καλύπτει μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών.

Samos Young Artists Festival: Επτά ημέρες γεμάτες μουσική και πολιτισμό κάτω από τον έναστρο ουρανό
Φωτογραφία: Kevin_Dalferth
Monopoli Team

Το Samos Young Artists Festival (SYAF) επιστρέφει για 14η χρονιά στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο, συγκεντρώνοντας, Έλληνες και ξένους ανερχόμενους αλλά και καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Φωτογραφία: Kevin_Dalferth

Επτά ημέρες γεμάτες μουσική και πολιτισμό κάτω από τον έναστρο ουρανό

Ιδιαίτερος προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Έλληνας σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής και ένας από τους λαμπρότερους βιολιστές στην ιστορία της μουσικής ερμηνείας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ, θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα ενός κομματιού που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ από τον συνθέτη του ινστιτούτου Curtis Έιντριεν Γουόνγκ, ο οποίος συνέθεσε το έργο αυτό περνώντας ένα μήνα στη Σάμο, με υποτροφία του Ιδρύματος Schwarz και του Curtis Institute of Music. Η σύνθεση αυτή καθώς και πολλά αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου θα ερμηνευτούν από διεθνώς αναγνωρισμένους και πολυ-βραβευμένους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Γραμμένος, η Αλεξία Μουζά, ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος, η νικήτρια υψηλού κύρους βραβείων Γιουνσίν Σονγκ, τα μέλη του καταξιωμένου κουαρτέτου Erinyes, Στέργιος Θεοδωρίδης και Μαρίγια Ράισανεν και η πιανίστα και απόφοιτος της σχολής Julliard, Τζάνις Καρίσα.

Λεωνίδας Καβάκος

Επίσης, θα συμπράξουν ο βαρύτονος Βίτορ Μπίσπο, η Ιρλανδή τραγουδίστρια Νιβ Ο’Σάλιβαν, μέλος και απόφοιτη του Opernstudio της Κρατικής Όπερας Βαυαρίας, και ο πιανίστας Μαρτσέλο Αμαράλ. Η Πορτογαλέζα τραγουδίστρια Μπεατρίς Φελίσιο θα εμφανιστεί μαζί με τον παρτενέρ της, τον κιθαρίστα Ζουάου Ντομίνγκος, και τoν Ρούι Πόσου στην πορτογαλική κιθάρα. Το έργο τους θα παρουσιάσουν και η Γαλλο-Δομινικανή τραγουδίστρια Σιρίλ Αιμέ με τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα, συνθέτη και παραγωγό Ματίς Πικάρ, ο Ιταλός μπασίστας Ματέο Μπορτόνε και ο Γάλλος τζαζ ντράμερ Γιοάν Σερά.

Καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου, είναι και φέτος ο τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, νικητής του πρώτου βραβείου στον υψηλού κύρους Διεθνή Διαγωνισμό Paulo Cello στη Φινλανδία και η πιανίστα Μάσα Ιλιάσοφ, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μινσκ της Λευκορωσίας, η οποία ζει και διδάσκει στο Μόναχο.

Γιουνσίν Σονγκ,

Επτά ημέρες γεμάτες μουσική και πολιτισμό κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο μαγευτικό αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, με θέα τη θάλασσα, τα νησιά και τις ακτές της γειτονικής Τουρκίας.

Το Samos Young Artists Festival παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου.

Το φετινό πρόγραμμα συνοπτικά:

Τετάρτη, 7 Αυγούστου
Βραδιά Τζαζ

Σιρίλ Αιμέ – τραγούδι
Ματίς Πικάρ – πιάνο
Ματέο Μπορτόνε – μπάσο
Γιοάν Σερά – κρουστά

Πέμπτη, 8 Αυγούστου
Μαγευτικές Μελωδίες: Έργα Προκόφιεφ, Βέμπερν, Μότσαρτ

Διονύσης Γραμμένος – κλαρινέτο
Αλέξανδρος Σακαρέλλος – βιολί
Γιουνσίν Σονγκ – βιολί
Μαρίγια Ράισανεν – βιόλα
Στέργιος Θεοδωρίδης – τσέλο
Τζάνις Καρίσα – πιάνο

Παγκόσμια πρεμιέρα

Το κομμάτι που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ από τον συνθέτη του ινστιτούτου Curtis, Έιντριεν Γουόνγκ  | Μέρος της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Schwarz και του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis.

Παρασκευή, 9 Αυγούστου
My Song Rings Out…: Βραδιά Όπερας

Έργα Ντβόρζακ, Ραβέλ, Μπραμς, Ντονιτσέτι, Μπιζέ
Νιβ Ο’Σάλιβαν – μέτζο σοπράνο
Βίτορ Μπίσπο – βαρύτονος
Μαρτσέλο Αμαράλ – πιάνο

Σάββατο, 10 Αυγούστου
Τζάνις Καρίσα – Σόλο ρεσιτάλ πιάνου
Έργα Σκαρλάτι, Αλμπένιθ, Σούμπερτ, Σούμαν

Τζάνις Καρίσα – πιάνο

Κυριακή, 11 Αυγούστου
Leonidas & Friends: Έργα Ραβέλ και Μπραμς

Λεωνίδας Καβάκος – βιολί
Αλέξανδρος Σακαρέλλος – βιολί
Ηλίας Λιβιεράτος – βιόλα
Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν – τσέλο
Αλεξία Μουζά – πιάνο

Αλεξία Μουζά

Δευτέρα, 12 Αυγούστου
Διάλογοι: Έργα Σούμαν, Σοστακόβιτς, Πουλένκ, ντε Σαρασάτε

Διονύσης Γραμμένος – κλαρινέτο
Γιουνσίν Σονγκ – βιολί
Αλέξανδρος Σακαρέλλος – βιολί
Ηλίας Λιβιεράτος – βιόλα
Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν – τσέλο
Τζάνις Καρίσα – πιάνο
Αλεξία Μουζά – πιάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Η καρδιά της μουσικής χτυπά δυνατά στον Κήπο του – Όλα όσα θα ακούσουμε αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

Τρίτη, 13 Αυγούστου
Φάντο

Μπεατρίς Φελίσιο – τραγούδι
Ρούι Πόσου – πορτογαλική κιθάρα
Ζοάου Ντομίνγκος – κιθάρα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Samos Young Artists Festival 2024

Περισσότερα από Εκδηλώσεις