MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Uterus, από την Ομάδα Λεστρέφ στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη

Η παράσταση «Uterus» της ομάδας Λεστρέφ, μια συρραφή ιστοριών που αντανακλούν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα, παρουσιάζεται, στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη, σε σκηνοθεσία Μαρκέλλας Φανού.

Uterus, από την Ομάδα Λεστρέφ στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη
Monopoli Team

Μια ιστορία πέντε γυναικών. Πέντε ιστορίες μιας γυναίκας. Χιλιάδες ιστορίες χιλιάδων γυναικών. Το «uterus» της ομάδας Λεστρέφ, που παρουσιάζεται 1-2 Ιουνίου, στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη, είναι μια παράσταση που αφορά την γυναικεία ύπαρξη ανά τους αιώνες. Αποτελεί μια συρραφή ιστοριών που αντανακλούν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα. Πώς είναι να ζεις σε μια πατριαρχική κοινωνία που θέλει να σε φιμώσει; Αποστομώσει, δαμάσει και εντέλει να σε κυριεύσει εντελώς;

Uterus, από την Ομάδα Λεστρέφ στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη

Με μοχλό το παραμύθι της Σταχτοπούτας, το οποίο ακόμα και σήμερα παρουσιάζεται χωρίς καμία αλλαγή στα μικρά παιδιά και μέσα από μικρές αληθινές ιστορίες γυναικών που κακοποιήθηκαν, κυνηγήθηκαν και στοχοποιήθηκαν, η παράστασή μας ανοίγει μια κουβέντα για το φεμινιστικό ζήτημα και την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες από τους συντρόφους, τους εργοδότες, τους γονείς, τους φίλους αλλά και από τις ίδιες τις γυναίκες.

Το ύφος της παράστασης είναι ένα μωσαϊκό ρεαλισμού, χοροθεάτρου, σκετς και τελετουργίας, με ζωντανό τραγούδι επί σκηνής και λιτή σκηνογραφία. Εμπνευσμένο από το παραμύθι «Σταχτοπούτα φτου ξελευθερία» της Ρεμπέκα Σόλνιτ, με επιρροές από το βιβλίο “Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους” της ψυχαναλύτριας Κλαρίσα Πίνκολα Εστές και αναφορές σε κείμενα της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Ομάδα Λεστρέφ

Η ομάδα Λεστρέφ αποτελείται από πολλές διαφορετικές γυναίκες που με τόπο συνάντησης τον απελευθερωμένο πλέον Λόφο Στρέφη, έμπλεξαν τις ιστορίες τους με τα δέντρα και τον ουρανό φτιάχνοντας την παράσταση Uterus.

Η ομάδα Λεστρέφ επανοικειοποιείται το θεατράκι του Λόφου κάνοντας φεμινιστικό θέατρο δρόμου. Στις δύσκολες μέρες της «ανάπλασης» του Λόφου Στρέφη όπου η  παρουσία της αστυνομίας αποθάρρυνε όλες τις δραστηριότητες, η παράσταση Uterus παίχτηκε σε πολλές παραλλαγές σπασμένη σε διάφορα κομμάτια, σε όλους σχεδόν τους χώρους του Λόφου Στρέφη. Γιατί οι δημόσιοι ελεύθεροι χώροι αφήνονται να ρημάξουν και να ερημώσουν με τον ίδιο τρόπο που οι ανάγκες και τα θέλω της γυναίκας αγνοούνται συστηματικά μέσα στα χρόνια. Ήταν και αυτό ένα έναυσμα για την ομάδα να ξεκινήσει τις δράσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑσανσέρ, μια ποπ τραγωδία του Σταυριανού Κιναλόπουλου στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός12.09.2018

Θηλυκότητες που έδωσαν Ιδέες, Έμπνευση, Κείμενα, Στήριξη, Προσωπικές Ιστορίες, Αγκαλιές, Νόημα, Το Ίδιο Τους Το Πρόσωπο: Βιβή Κικίδη, Πέγκη Βαλμά, Σίλια Καρφοπούλου, Έφη Κωφοτζούλη, Τζοάννα Αντιγόνη Νάστου, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Χρυσικοπούλου, Aphrodite.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόφος Στρέφη, θεατράκι

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7μμ

Παίζουν: Γιούλη Στάμου, Ηλέκτρα Τσακαλία, Μαργαρίτα Αλυγιζάκη Λε Παζολέκ, Radix Angelica,

Σύλληψη, Δραματουργία, Σκηνοθεσία: Μαρκέλλα Φανού
Επιμέλεια Κίνησης: Σίλια Καρφοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νάνσυ Παλτά
Στίχοι και Φωνητικά: Radix Angelica
Ηχογραφημένη φωνή: Ερμελίντα
Ενδυματολογικό: Ιωάννα Αλυγιζάκη Λε Παζολέκ
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις