MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ιρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Μαδρίτη και Όσλο ανακοίνωσαν πως θα αναγνωρίσουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από την Τρίτη 28 Μαΐου – Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά κάλεσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Monopoli Team

«Σήμερα η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία ανακοινώνουν ότι αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάνοντας λόγο «για ιστορική ημέρα, σημαντική για την Ιρλανδία και την Παλαιστίνη».

«Τώρα κάθε ένας από εμάς θα λάβει όποια μέτρα είναι απαραίτητα σε εθνικό επίπεδο για να τεθεί σε ισχύ η απόφαση αυτή», πρόσθεσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

«Είμαι πεπεισμένος ότι και άλλες χώρες θα μας ακολουθήσουν και θα κάνουν αυτό το σημαντικό βήμα τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαρέμβαση για την Παλαιστίνη στο ΕΜΣΤ: «Δεν υπάρχουν πια μουσεία στη Γάζα»12.09.2018

Ισπανία – Νορβηγία

Η Ισπανία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν πως θα αναγνωρίσουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από την Τρίτη 28 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στέρε, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από τις 28 Μαΐου.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Στέρε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Όσλο, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 28 Μαΐου.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός απηύθυνε με αυτή την αφορμή «ισχυρή έκκληση» σε άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα