MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 8 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Άτλας της Δεκαετίας του 2000, του Παντελή Φλατσούση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση, «Άτλας της Δεκαετίας του 2000», από τις 10 Μαΐου, στην Κεντρική Σκηνή, με ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών: Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα, Αναστάσης Γεωργούλας. Επί σκηνής οι μουσικοί Παιδί Τραύμα και Emi Path. Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί την δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: Είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως η δεκαετία αυτή είναι ταυτόχρονα  εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωσή αυτής της υπόσχεσης. Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά φιλοξενεί …ένα μεγάλο show: τον «Άτλαντα της δεκαετίας του 2000», τη νέα παράσταση του Παντελή Φλατσούση. Μία παράσταση που με τη συνθήκη του show και με εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας, live video, ζωντανή μουσική και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών επιχειρεί να ξαναθυμηθεί τα χρόνια της δεκαετίας του 2000.
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:30, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:30 και στις 21:15, Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασ. Γεωργίου. Τηλ: 210 41 43 310.

Αίμα στη Σκηνή, του Τσάρλς Λάντλαμ στο Σύγχρονο Θέατρο

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Η ανατρεπτική κωμωδία «Αίμα στη Σκηνή» του Αμερικανού συγγραφέα και ηθοποιού Τσαρλς Λάντλαμ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, με ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών που αποτελείται από τους Θάνο Λέκκα, Αλέξανδρο Βάρθη, Ρένα Κυπριώτη, Χρήστο Σταθούση, Φοίβο Μαρκιανό, Μαριλένα Μόσχου, Μάκη Νάνο. Από τις 10 Μαΐου 2024 στο Σύγχρονο Θέατρο. H κωμωδία του Τσαρλς Λάντλαμ «Stage Blood» (στην κυριολεξία σημαίνει το ψεύτικο «αίμα» που χρησιμοποιείται στα θέατρα και στον κινηματογράφο) αφορά τη ζωή στο θέατρο ενός οικογενειακού θιάσου τρίτης κατηγορίας που βρίσκεται σε μία κάποια αμερικανική πόλη (Mudville, Λασπούπολη) και πρόκειται να παρουσιάσει «Άμλετ». Μόνο που για την δεδομένη παράσταση ο θίασος δεν έχει Οφηλία (η ηθοποιός που την ερμήνευε τα βρόντηξε κι έφυγε). Ευτυχώς, μία γηγενής της Λασπούπολης, η Έλφι Φέι ξέρει τον ρόλο της σαιξπηρικής ηρωίδας από στήθους κι έτσι αναλαμβάνει τον ρόλο.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή: 19:00. Παρασκευή, Σάββατο: 21:15.
Εισιτήρια: 15€ (Κανονικό), 13€ (Μειωμένο), 8€ (Ατέλεια). Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/

Μάθε με να φεύγω, του Άκη Δήμου: Η νέα παράσταση της bijoux de kant ανεβαίνει στο HOOD art space

Φωτογραφία: Εβίτα Σκουρλέτη

Η νέα παράσταση της bijoux de kant,  το πρωτότυπο και ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου, «Μάθε με να φεύγω», θα παρουσιάζεται από τις 10 Μαΐου – και για 16 μόνο παραστάσεις –  στο HOOD art space, τον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση χώρο της Ομάδας, στο κέντρο της Αθήνας. Η Αγνή, ιδιοκτήτρια ενός παλιού ξενοδοχείου χτισμένου κοντά στα ερείπια ενός αρχαίου παλατιού. Ο αδερφός της Ίων, συγκάτοικος, σύμμαχος και αντίπαλός της. Ένας μυστηριώδης ανώνυμος Άντρας, που επιστρέφει χρόνια μετά από μια θυελλώδη ερωτική νύχτα που πέρασε εκεί. Ένα παραλίγο ειδύλλιο, ένας ανεξιχνίαστος φόνος κι ένας βίαιος, εντελώς παράλογος χωρισμός. Ένα ιδιότυπο διακειμενικό παιχνίδι με την επιστροφή του ομηρικού Οδυσσέα στην Πηνελόπη του. *Παίζουν: Στέλιος Δημόπουλος, Θανάσης Δήμου, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης.
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 21:00.
Εισιτήρια: 14€ κανονικό, 12€ μειωμένο. Προπώληση: more.com.
Bijoux de kant HOOD art space, Πολυκλείτου 21, Μοναστηράκι.

Κάτι διαφορετικό 2, από την ομάδα C for Circus στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Οι C for Circus, μετά την επιτυχία του «Κα ἐφύτευσεν ὁ Θεός παράδεισον», γιορτάζουν τα δέκα χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα («Κάτι διαφορετικό» 2013) και σας καλούν σε μια ξέφρενη γιορτή ζωής και διαφορετικότητας, με την παράσταση «Κάτι διαφορετικό 2», που ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζηαπό την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και για λίγες παραστάσεις. Με ένα αυτοσχέδιο σατιρικό βαριετέ, σε πρωτότυπο κείμενο και μουσική, οι C for Circus χτίζουν έναν κόσμο μέσα στον οποίο χωράνε τα πάντα. Ένα πάρτι ενηλικίωσης που γιορτάζει την ζωή, την αντίσταση στην ρουτίνα και την σοβαροφάνεια, που τολμάει να ρισκάρει και να πλάθει κόσμους παράδοξους αλλά πέρα για πέρα αληθινούς.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή 20.00. Πέμπτη έως Σάββατο 21.00. 
Εισιτήρια: Κανονικό 16 ευρώ. Μειωμένο 14 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους και ΑμεΑ, με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας/κάρτας). Προπώληση: more.com
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3. Τηλ. 2103636144.

Άλλες εποχές, του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

«Άλλες εποχές», του Χάρολντ Πίντερ. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη, κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Δημήτρης Αλεξανδρής (Ντίλι), η Δέσποινα Κούρτη (Άννα) και η Ερατώ Πίσση (Κέιτ). Σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα, οι Κέιτ και Ντίλι έχουν επιλέξει να μένουν μακριά από την πραγματικότητα. Η εμφάνιση της Άννας, παλιάς φίλης της Κέιτ, μοιάζει εκ πρώτοις σαν μια τυπική επίσκεψη. Όμως, σταδιακά η Άννα λειτουργεί σαν καταλύτης στη σχέση του ζευγαριού, αποκαλύπτοντας πως και οι δύο αποκρύπτουν πράγματα για το παρελθόν τους, και κυρίως το ότι θυμούνται και αντιλαμβάνονται τις κοινές τους εμπειρίες εντελώς διαφορετικά.
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 18 ευρώ, Ανέργων, Φοιτητικό, Άνω των 65, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ, Ομαδικό (10+ άτομα): 12 ευρώ, Ατέλειες: 5 ευρώ (αποκλειστικά στο ταμείο). Προπώληση: more.com. 
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη. Τηλ: 210.82.17.877.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι “Μαρίκες” δεν είναι διάσημες περσόνες: Διαχρονικές ιστορίες γυναικών εντός και εκτός σκηνής12.09.2018

Συναυλίες

Ο Τεμπέλης Δράκος: Το μαγικό μουσικοθεατρικό σύμπαν του Γιώργου Χατζηπιερή επιστρέφει στο Μέγαρο

Ο «Τεμπέλης Δράκος»έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο για 4 συναυλίες, την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου. Η μουσική παράσταση, που ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη σε σύλληψη-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, μεταφέρει το μαγικό σύμπαν του Τεμπέλη Δράκου στη σκηνή, σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με ποιότητα και σεβασμό προς τους θεατές. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής ζωντανεύουν, με τις ξεχωριστές ερμηνείες τους, το Ελεφαντάκι, την Πατάτα, το Βουνό, την Αλεπού, το Σκουλουκούιν, τον Κόκορα, τον Παγωτατζή και όλους τους ήρωες αυτής της διασκεδαστικής δρακο-ιστορίας που έχει αγαπηθεί τόσο σε Ελλάδα και Κύπρο. Μαζί τους, η Παιδική Χορωδία του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη, δύο ηθοποιοί-χορευτές, η Φωτεινή Μουχτούρη και ο Νίκος Γονίδης, αλλά και μία δεκαμελής ορχήστρα ταλαντούχων μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των αυθεντικών ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούσιη.
Παραστάσεις: Παρασκευή 10 Μαΐου, 19.30. Σάββατο 11 Μαΐου, 19.30. Κυριακή 12 Μαΐου, 17.00 και 19.30.
Εισιτήρια: 12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 €. Παιδική έκπτωση – 30%. Προπώληση: megaron.gr. 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

‘Ήθος”: Η Μαρίτα Παπαρίζου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο ΗΘΟΣ, βασισμένη στους μύθους των Ηρακλή, Θησέα και Οδυσσέα, τις ζωές, τα πάθη και τους ανθρώπους τους, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, στις 20.30. Σε αυτή την ξεχωριστή συναυλία, η Μαρίτα Παπαρίζου θα ερμηνεύσει επί σκηνής τα πάθη και τα κατορθώματα των ηρώων σε μουσική των Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Ραμώ, Ρεμπέλ και Γκλουκ. Τη συνοδεύει η ορχήστρα Novarte Εnsemble υπό τη μουσική διεύθυνση του αναγνωρισμένου Ιταλού μαέστρου Μαουρίτσιο Κολαζάντι και το φωνητικό σύνολο Filii Notas υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μπαζού. Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχουν αναλάβει η Φωτεινή Παπαθανασίου και ο Γιώργος Αχλαδιώτης, ενώ συμμετέχει η μεσόφωνος Ρόζα Καπόν Πουλημένου.
Παρασκευή 10/5, 20:30
Εισιτήρια: €12, €15 ,Φοιτητικό, παιδικό: €10. Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700) και www.ticketservices.gr.
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα 176 74. Τηλέφωνο: 21 3088 5700.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLubomyr Melnyk, street art και γαστρονομικά events: Τα highlights της δεύτερης εβδομάδας του 3ου This is Athens – City Festival12.09.2018

Εκθέσεις

«Περί ζωγραφικής» στο Κέντρο Τεχνών Μετς

Η ομαδική έκθεση «Περί ζωγραφικής» –  Η Αναζήτηση της Αισθητικής Σύνθεσης στον Σύγχρονο Κόσμο παρουσιάζεται, στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, με τη συμμετοχή πέντε αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας: Αγγελική Αντωνέα, Αντρέας Βεντούρης, Φίλιππος Κούτρικας, Irina Kouzmenko, Γιώργος Λουλούδης. Όπως επισημαίνει η επιμελήτρια της έκθεσης Νιόβη Κρητικού: Στον πολύχρωμο και πολυδιάστατο κόσμο της ζωγραφικής, η έκθεση “Περί ζωγραφικής” αναδεικνύει πέντε απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, οι οποίοι αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις. Καθιστώντας την αναμέτρηση με τους πατέρες της αναγέννησης και του μοντερνισμού έναν ενοποιητικό μίτο της δημιουργικής τους πορείας, διαμορφώνουν έναν καίριο και συνάμα σύγχρονο διάλογο με την ιστορία της τέχνης.
Εγκαίνια: 09/05/24, στις 19.00-22.00  | Διάρκεια: 09-30/05/24
Ωράριο: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17.00-20.30 Τετάρτη και Σάββατο: 11.00-15.00.
Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Μέτς Πλησίον στάσης Μετρό Ακρόπολης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStreet parties, live σε όλη την Αθήνα, μουσικοθεραπεία με βιβλία: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις