MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision: Η EBU έκρυψε τις αποδοκιμασίες για το Ισραήλ – Στο Βέλγιο δεν μεταδόθηκε η εμφάνιση

Παράλληλα, στη Σουηδία χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στην Eurovision.

Monopoli Team

Ο Β’ ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision μεταδόθηκε ζωντανά από το Μάλμε της Σουηδίας το βράδυ της Πέμπτης. Η Edan Golan με το Ισραήλ ήταν μία από τις 16 διαγωνιζόμενες συμμετοχές που κατάφεραν να κερδίσουν μία από τις 10 θέσεις στον μεγάλο τελικό.

Η συμμετοχή του Ισραήλ προκάλεσε αντιδράσεις, με χιλιάδες να διαδηλώνουν στους δρόμους της Σουηδίας και άλλους να μπούκοτάρουν τον διαγωνισμό φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Γάζα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλές χιλιάδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Al Jazeera, ανάμεσα στους 10-12 χιλιάδες διαδηλωτές βρισκόταν και η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Παράλληλα, οι αποδοκιμασίες στην εμφάνιση του Ισραήλ καλύφθηκαν από ψεύτικα χειροκροτήματα, κάτι που πρόσεξαν οι θεατές, αλλά επιβεβαίωσε και η EBU. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού.
Την ίδια ώρα, η βελγική τηλεόραση διέκοψε αργά το βράδυ της Πέμπτης τη μετάδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για να καταδικάσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου από το Ισραήλ, ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η VRT διέκοψε τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθεί για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

«Πρόκειται για δράση του συνδικαλιστικού σωματείου. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ισραηλινό κράτος. Επιπλέον, το Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Ως εκ τούτου, διακόπτουμε προσωρινά την εκπομπή μας. Τώρα, παύση πυρός”, αναφέρθηκε στο μήνυμα στην οθόνη.

Σήμερα, η Μαρία Κοζάκου εμφανίστηκε στην εκπομπή ‘Πρωίαν σε είδον’ και προσπάθησε να εξηγήσει τον λόγο, για τον οποίο συμμετέχει το Ισραήλ στην φετινή Eurovision και δεν αποκλείστηκε όπως η Ρωσία, ενώ και οι δύο χώρες έχουν εισβάλλει σε ξένες χώρες, λέγοντας ότι το ισραηλινό κανάλι δημόσιας τηλεόρασης, το οποίο εκπροσωπεί η ισραηλινή συμμετοχή, προσπαθεί να κρατά την δημοσιογραφική ουδετερότητά του απέναντι στο καθεστώς του Νιεταχάου.

Περισσότερα από ShowBiz