MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε ποιες χώρες σερβίρουν τα περισσότερα… έντομα;

Η συμβολή τους στην επισιτιστική ασφάλεια και η απειλή της κλιματικής κρίσης.

Monopoli Team

Τα έντομα αποτελούν ένα γνώριμο … πιάτο σε μη ευρωπαϊκούς πολιτισμούς αλλά σταδιακά διάφορα είδη εγκρίνονται ως βρώσιμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το επιχείρημα της ενίσχυσης της επισιτιστικής ασφάλειας και της προώθησης βιώσιμων τρόπων αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Μία από τις πιο ολοκληρωμένες έρευνες στο είδος της που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2024 στο nature.com, εντόπισε 2205 είδη εντόμων, από 25 διαφορετικές τάξεις τα οποία θεωρούνται βρώσιμα. Αυτές οι τάξεις ποικίλλουν ως προς την παγκόσμια κυριαρχία τους μεταξύ των εδώδιμων ειδών εντόμων με τα κολεόπτερα να αποτελούν την επικρατέστερη τάξη, που αποτελεί το 32,0% των εδώδιμων ειδών εντόμων, ακολουθούμενα από τα υμενόπτερα (15,5%), τα λεπιδόπτερα (15,2%), τα ορθόπτερα (14,1%) και τα ημίπτερα (11,4%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνανάς: Μπορεί αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;12.09.2018

Σε ποιες χώρες καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός βρώσιμων ειδών εντόμων

Η Ασία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό βρώσιμων ειδών εντόμων (932), ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική (συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού) (529), την Αφρική (464) και τη Νότια Αμερική (300). Αντίθετα, η Ωκεανία έχει τον μικρότερο αριθμών.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα; Ο διαιτολόγος απαντά με έρευνες και στοιχεία!12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα