MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Daniel Radcliffe ξεκαθάρισε πως δεν χρωστάει στη J.K. Rowling καμία υποστήριξη

Ο Daniel Radcliffe αν και παραδέχθηκε ότι χρωστάει την πορεία της καριέρας του στην συγγραφέα του «Χάρι Πότερ», J.K. Rowling, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την τρανσφοβία της.

Daniel Radcliffe
Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia
Monopoli Team

Ο Daniel Radcliffe αποφάσισε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο σχετικά με τους “δεσμούς” που αναμφίβολα συνδέουν την καριέρα του με τη συγγραφέα των βιβλίων «Χάρι Πότερ», J.K. Rowling.

Ο υποψήφιος για Tony ηθοποιός είχε προηγουμένως διαβεβαιώσει τους θαυμαστές του franchise ότι τα τρανσφοβικά σχόλια της Rowiling δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτικά των κοινωνικοπολιτικών απόψεων των ηθοποιών που συμμετείχαν στις ταινίες «Χάρι Πότερ». Τώρα, σε συνέντευξη του στο Atlantic, προχωράει σε μια εκτίμηση της “κληρονομιάς” της.

«Μου προκαλεί θλίψη. Κοιτάζω πίσω στον άνθρωπο που γνώρισα, τις συναντήσεις μας, τα βιβλία που έγραψε, τον κόσμο που δημιούργησε. Όλα αυτά για εμένα έδειχναν μια βαθιά ενσυναίσθηση», δήλωσε ο ηθοποιός, ενώ επιβεβαίωσε, επίσης, πως, μετά τα τρανσφοβικά tweets της Βρετανίδας συγγραφέως, τον Ιούνιο του 2020, δεν είχε καμία άμεση επαφή μαζί της.

Ο Daniel Radcliffe ομολογεί πως χωρίς την Rowling δεν θα είχε την καριέρα που έχει σήμερα: «Η πορεία της ζωής μου δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτόν τον άνθρωπο». Ωστόσο, κάτι τέτοιο, για τον ίδιο δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι ηθικά υποχρεωμένος να συμφωνεί με τις προσωπικές απόψεις της συγγραφέως: «Αυτό δεν σημαίνει ότι χρωστάς σε κάποιον άλλον τα πιστεύω σου για όλη σου τη ζωή». 

Ο ηθοποιός μίλησε και για τις δηλώσεις υποστήριξης στην τρανς κοινότητα, τις οποίες έκανε το 2020, στον απόηχο των viral tweets της Rowilng:

«Είχα εργαστεί με ΛΟΑΤΚΙ+ μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θα ήταν δειλό από μέρους μου το να μην πω τίποτα», εξήγησε ο Radcliffe, «Ήθελα να βοηθήσω όσους πλήγωσαν τα σχόλια της Jo. Και να ξεκαθαρίσω πως αν αυτές είναι οι δικές της απόψεις της, δεν είναι, όμως, οι απόψεις όλων όσων σχετίζονται με το franchise. Θα συνεχίσω να στηρίζω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Δεν θα κάνω περεταίρω σχόλιο επ’ αυτού». 

Επιπλέον, ο Daniel Radcliffe, είχε δηλώσει, στο Indiewire, το 2022, ότι ο «Χάρι Πότερ» είχε απήχηση «σε τόσα πολλά queer και τρανς παιδιά και νέους» και ο ίδιος αισθανόταν την ευθύνη να υποστηρίξει τους θαυμαστές του.

«Γνώρισα τόσα πολλά queer και τρανς παιδιά και νέους που είχαν ταυτιστεί με τον Πότερ. Βλέποντας τους να πληγώνονται εκείνη την ημέρα, ήθελα να γνωρίζουν πως δεν αισθάνονται όλοι στο franchise με αυτόν τον τρόπο. Ήταν πολύ σημαντικό. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη αν είχα παραμείνει σιωπηλός». 

Ενώ ο Radcliffe έκοψε τους δεσμούς του με την Rowling, η Warner Bros. Discovery δεν το έκανε

Αντίθετα επέκτεινε τη συνεργασία της με την αμφιλεγόμενη συγγραφέα. Μια επερχόμενη σειρά “Harry Potter” στο Max θα διασκευάσει και τα επτά βιβλία, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και άλλες ταινίες prequel.

Η Max και ο επικεφαλής περιεχομένου της HBO Casey Bloys χαρακτήρισαν την αμφιλεγόμενη τρανσφοβική δημόσια στάση της Rowling «μια πολύ διαδικτυακή συζήτηση, πολύ ευαίσθητη και περίπλοκη» και όχι σχετική με τη μεταφορά των μυθιστορημάτων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10+1 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο στο Netflix12.09.2018

«Προτεραιότητα μας είναι αυτό που βρίσκεται στην οθόνη», δήλωσε ο Bloys. «Προφανώς, η ιστορία του ‘Χάρι Πότερ’ είναι απίστευτα θετική και αφορά την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας – αυτό που υπάρχει στην οθόνη». 

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από ShowBiz