MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10+1 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο στο Netflix

Ποιες νέες ταινίες και σειρές θα απολαύσουμε στην πλατφόρμα του Netflix αυτόν τον Μάιο;

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 02.05.2024

Επιστροφές αγαπημένων ηθοποιών και ιστοριών, βιβλία και θεατρικά έργα που ζωντανεύουν μέσα από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, κινούμενα σχέδια για μικρούς και μεγάλους, true crime ντοκιμαντέρ για τους τολμηρούς, επιστημονική φαντασία για εκτόξευση της αδρεναλίνης, ρομαντικές κομεντί, οι νέες σεζόν των αγαπημένων μας σειρών, τα νέα εθιστικά Netflix originals, αλλά και παραγωγές με… ελληνική αύρα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Netflix γι’ αυτόν τον μήνα!

#1 Ένας Άντρας με τα όλα του

Ο Jeff Daniel, ο Ηλίθιος ή ο Πανηλίθιος (οι απόψεις διίστανται ανά τα χρόνια) του ομώνυμου κωμικού κλάσικ, επιστρέφει στην τηλεοπτική μεταφέρομαι του μυθιστορήματος του αξέχαστου συγγραφέα Tom Wolfe, με τίτλο «Ένας άντρας με τα όλα του». Σ’ ένα παράλληλο σύμπαν ο κεντρικός χαρακτήρας θα μπορούσε να είναι μια άλλη (και ταυτόχρονα ίδια) εκδοχή του Ντόναλντ Τραμπ. Η πλοκή ακολουθεί έναν πολωτικό μεγιστάνα, του οποίου την πόρτα ξαφνικά χτυπάει η πτώχευση. Ενώ η αυτοκρατορία του ραγίζει ολοένα και γρηγορότερα, όλοι όσοι μπορούν να επωφεληθούν από την καταστροφή του ενώνουν τις δυνάμεις τους και ορμούν σαν τα κοράκια κατά πάνω του, με σκοπό να μην του αφήσουν τίποτα. Ο Τσάρλι θα υπερασπιστεί την αυτοκρατορία του μέχρι τελικής πτώσεως. Το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνουν οι Lucy Liu, Diane Lane, William Jackson Harper και Tom Pelphrey.
*Διαθέσιμη από 2 Μαΐου 

#2 Unfrosted

Υπήρξε μια εποχή που στην κοινωνία των ΗΠΑ το γάλα και τα δημητριακά αποτελούσαν όχι μόνο τον πρωταγωνιστή του πρωινού γεύματος, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας. Το Unfrosted λαμβάνει χώρα στο πιο εκείνης της περιόδου, το 1963, όπου δύο κολοσσοί της βιομηχανίας δημητριακών, μάχονταν κουτί με κουτί, για την πρωτιά στο πρωινό τραπέζι της Αμερικής. Ο αμφιλεγόμενος Jerry Seinfeld, γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Netflix, πλάι στους Melissa McCarthy, Amy Schumer, Hugh Grant, Max Greenfield, Jim Gaffigan σε ένα εντυπωσιακό καστ. Η ξεκαρδιστική ιστορία για το πως δημιουργήθηκε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά σνακ της Αμερικής, τα Pop Tarts της Kellogg’s, αλλά και η πολυτάραχη και επεισοδιακή μάχη της εταιρίας με τον τότε Νο1 ανταγωνιστή Post, μάς δίνει μια γενναία γεύση από τα δημητριακά του 60’, αλλά και του τοξικού ανταγωνισμού της βιομηχανίας.
*Διαθέσιμη από 3 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShōgun: Φινάλε για το έπος που ανέτρεψε τα δεδομένα του ιστορικού δράματος – 5 λόγοι που αξίζει να το δεις12.09.2018

#3 Thank you, Next

Ερωτική απογοήτευση, προδοσία, ghosting, εκρηκτικές δικαστικές διαμάχες. Το Thank you, Next, μετά από τεράστια τραγουδιστική επιτυχία της Ariana Grande, γίνεται και σειρά. H Layla, μια πολύ επιτυχημένη δικηγόρος, αναλαμβάνει την δικαστική υπόθεση της χρονιά, με την διάσημη Τρίτη σύζυγο Tuba Tepelioglu. Παράλληλα με το απαιτητικό επαγγελματικό εγχείρημα, η Layla μπαίνει στον κόσμο του μοντέρνου dating και με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
*Διαθέσιμη από 9 Μαΐου

#4 Η μητέρα της νύφης

Τι κάνουν η Brook Shields, η Miranda Cosgrove (iCarly) και o Benjamin Bratt μαζί σε μια ταινία; Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για την ολοκαίνουρια ρομαντική κομεντί της πλατφόρμας. Η Shields, είναι η μητέρα της νύφης, η οποία όταν καταφτάνει στο εξωτικό νησί που θα γίνει ο γάμος της κόρης της, συνειδητοποιεί πως ο πατέρα του γαμπρού είναι ο ίδιος άνθρωπος που της ράγισε την καρδιά στα νιάτα της. Ο πρώτος της έρωτας. Νέα φλερτ, γαμήλια παρατράγουδα και παλιές σπίθες που σιγά σιγά ξανανάβουν και γίνονται φλόγες που ταλαιπωρούν τους πρωταγωνιστές, συνθέτουν μια σύγχρονη κωμωδία που δεν θέλεις να χάσεις!
* Διαθέσιμη από 9 Μαΐου

#5 Cooking Up Murder: Η ιστορία του Θεζάρ Ρομάν

Φίλοι του true crime, φυσικά και δεν θα σας αφήναμε έτσι. Μαζευτείτε. Ο πολύ στοχευμένος και έξυπνος τίτλος cooking up murder, μαγειρεύοντας φόνο, ταιριάζει τάλε κουάλε στο πρόσωπο της ημέρας. Ο Cesar Roman, αποτέλεσε έναν πασίγνωστο και άκρως επιτυχημένο σεφ/επιχειρηματία/πρώην πολιτικό. Ο εν λόγω Ισπανός κύριος, λοιπόν, έχτισε μια περιβόητη καριέρα πάνω σε απατεωνιές, δολοπλοκίες και παράνομες ενέργειες. Το Νοέμβριο του 2018, κατηγορήθηκε για την δολοφονία της κοπέλας του. Όπως αποδείχτηκε ο Roman την είχε διαμελίσει μερικούς μήνες νωρίτερα. Από την ουτοπική και επιτυχημένη εικόνα στον κόσμο της γκουρμέ μαγειρικής, μέχρι την αποκρυστάλλωσή της και την αποκάλυψη των πραγματικών του χρωμάτων, το ντοκιμαντέρ αναλύει κάθε λεπτομέρεια για την σκοτεινή πλευρά του αδίστακτου δολοφόνου και εγκληματία.
*Διαθέσιμη από 10 Μαΐου

#6 Μπρίτζερτον: Σεζόν 3, Μέρος 1

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα δύο τηλεοπτικά project, τα οποία ανυπομονούμε να δούμε εδώ και πολύ καιρό. Τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις και τα καθιερωμένα προωθητικά βίντεο με παλιούς και νέους χαρακτήρες που συστήνονται έχουν ήδη πάρει φωτιά, όπως ακριβώς και η αδημονία μας. Ο παραμυθένιος και αριστοκρατικός κόσμος του Bridgerton επιστρέφει και αυτή τη φορά το φως πέφτει στον τρίτο γιο της γνωστής οικογενείας, Colin και την Penelope. Ένοχα μυστικά, κρυφές σχέσεις και γενικά πολύ… τσαγάκι στην Τρίτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς.
*Διαθέσιμη από 16 Μαΐου

#7 Maestro in Blue: Σεζόν 2

Και η στιγμή που όλοι περιμέναμε (σχεδόν) έφτασε. Μετά από περίπου 1 ½ χρόνο αναμονής, η δεύτερη σεζόν του Μαέστρο, της πρώτης ελληνικής σειράς που είδαμε στην πλατφόρμα, προσγειώνεται επιτέλους στο Netflix. Η συνέχεια της καθηλωτικής ιστορίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται να ξετυλίξει το κουβάρι των αποριών και των ερωτηματικών που μας άφησε το τέλος του πρώτου κύκλου. Νέες αφίξεις, ένα έγκλημα που πασχίζει να μείνει συγκαλυμμένο, ζωές που προσπαθούν να συνεχίσουν. Ωστόσο, αν έχουμε μάθει κάτι από την παπακαλιατική εμπειρία μας, αυτό είναι ότι η αλήθεια έρχεται πάντα στο φως και παρέα φέρνει τις συνέπειές της πραγματικότητας των πράξεων του καθένα. Υπομονή, λίγο ακόμα έμεινε.
*Διαθέσιμη από 16 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaestro: Στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν – Backstage φωτογραφίες12.09.2018

#8 Θέλμα η Μονοκερίνα

Το Θέλμα η Μονοκερίνα, δίνει πνοή στο λαμπερό σύμπαν των παιδικών βιβλίων του Aaron Blabey, στο οποίο όλα είναι πιθανά. Η Θέλμα είναι ένα μικρό πόνυ, που ονειρεύεται να γίνει μια λαμπερή σταρ της μουσικής. Σε μια ροζ και γεμάτη λάμψη στιγμή της μοίρας, η Θέλμα μεταμορφώνεται σε μονόκερο και ανεβαίνει αμέσως στο παγκόσμιο στερέωμα. Αλλά αυτή η νέα ζωή της δόξας έχει ένα κόστος.
*Διαθέσιμη από 17 Μαΐου

#9 Μάλιγκαν: Σεζόν 2

Τι γίνεται όταν η γη έχει κατακτηθεί από εξωγήινους; Όταν η πλειοψηφία του πληθυσμού της έχει αφανιστεί; Υπάρχει ελπίδα; Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έχει ο Μάλιγκαν. Ο Μάλιγκαν είναι ένα από τους λίγους ανθρώπους που έχουν απομείνει στη γη, προσπαθώντας να βρουν μια λύση για το πως θα επαναφέρουν το ανθρώπινο είδος και να επιστρέψουν στα δεδομένα προ-εισβολής. Η δεύτερη σεζόν της σειράς μας παρουσιάζει περισσότερες ξεκαρδιστικές περιπέτειες, αστεία σκηνικά και ενδεχομένως το κλειδί που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση του ανθρωπίνου είδους.
*Διαθέσιμη από 18 Μαΐου

#10 Atlas

Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια ταινία, στην οποία η Jenifer Lopez συναντάει την τεχνητή νοημοσύνη, αγγίζοντας την επιστημονική φαντασία; Ειλικρινά, δεν ξέρω. Αλλά θα το διαπιστώσω στο Atlas, το νέο sci-fi sensation του Netflix. Το Atlas υπόσχεται πολλά περισσότερα από μια ακόμα ταινία με ρομπότ εναντίον ανθρώπων, Υπόσχεται μια ιστορία για την βαθιά εμπιστοσύνη, για την δύναμη που αυτή φέρει και ακόμα μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Η Lopez υποδύεται την Atlas, μια ιδιότροπη αναλύτρια δεδομένων που μισεί την τεχνητή νοημοσύνη όσο μισεί και τους ανθρώπους. Όταν καλείτε να φέρει εις πέρας την σύλληψη ενός πανίσχυρου ρομπότ – με το οποίο η ίδια έχει κάποιο παρελθόν, θα χρειαστεί να πιστέψει και να εμπιστευτεί αυτό το οποίο χρόνια πολεμάει. Το AI.
*Διαθέσιμη από 24 Μαΐου

+1… Σμύρνη μου Αγαπημένη

Το Μαέστρο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη άνοιξε τον δρόμο για πλήθος ελληνικών παραγωγών να εισέλθουν στην πλατφόρμα του ελληνικού Netflix. Αυτό τον Μάιο, η κινηματογραφική εκδοχή του θεατρικού αριστουργήματος της Μιμής Ντενίση θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτές. Η ταινία φυσικά αφορά την καταστροφή της Σμύρνης, ενώ ακολουθεί την ιστορία μιας Ελληνίδας από την υψηλή κοινωνία σε μια βασανισμένη Σμύρνη στην αυγή του 20ού αιώνα. Μετρώντας παραπάνω  από έναν αιώνα από την καταστροφή, ξαναζούμε τα αιματηρά και απάνθρωπα επεισόδια στη Σμύρνη, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Καραντινάκη. Στην ταινία συναντάμε μεταξύ άλλων τους: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση.
*Διαθέσιμη από 29 Μαΐου

Περισσότερα από Cine News