MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ

Ο Πάνος Μουζουράκης… «Μεγαλώνει»: Λίγος Ευαγγελάτος, λίγος Καραμουρατίδης και λίγη κρίση ηλικίας συνθέτουν τον νέο δίσκο

Ο Πάνος Μουζουράκης, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης (23/04) τον ολοκαίνουριο δίσκο τους “Μεγαλώνω” στον Μπλε Παπαγάλο κι εμείς ήμασταν εκεί.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Τι γίνεται όταν δύο κορυφαίοι Έλληνες τραγουδοποιοί, ορκισμένοι Μποφιλικοί, συναντούν μουσικά την θηλυκή εκδοχή της Νατάσας Μποφίλιου; Η απάντηση βρίσκεται στο καινούριο αγαπημένο μας bromance.

Οι “φύλακες άγγελοι” της Νατάσσας Μποφίλιου δάνεισαν λίγη από τη μουσική μαγεία τους στον Πάνο Μουζουράκη. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος συνυπογράφουν τον ολοκαίνουριο δίσκο του καλλιτέχνη και κάπως έτσι τον γλιτώνουν από τις… ατασθαλίες της κρίσης ηλικίας.

Το «Μεγαλώνω» έσκασε σαν πυροτέχνημα πριν από λίγο καιρό που κυκλοφόρησε και αποτελεί την μουσική – και όχι μόνο – ωρίμανση του Πάνου.

Εννιά ιδιαίτερα συναισθηματικά τραγούδια, κομμένα και ραμμένα ειδικά για το εύρος του καλλιτεχνικού φαινομένου που ακούει στο όνομα Πάνος Μουζουράκης. Φορτισμένοι και ειλικρινείς στίχοι που αντανακλούν την αλήθεια του ψυχισμού του, “ντυμένοι” με τις πιο ταιριαστές μελωδίες. Μπόνους: η μουσική βόλτα του Πάνου με τον Νίκο ΠορτοκάλογλουΣτο Πάρκο.

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου, βρεθήκαμε στον ειδυλλιακό χώρου του Μπλε Παπαγάλου και δεν θα πούμε ψέματα. Πάθαμε κι εμείς αγάπη.

Νατάσσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης, Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης

Σε μια άκρως ευχάριστη ατμόσφαιρα και με μουσική υπόκρουση τα κομμάτια του «Μεγαλώνω», σιγά σιγά κατέφθανα συνεργάτες και πολύ καλοί φίλοι του Πάνου Μουζουράκη. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν πρόσωπα όπως η λαμπερή σύζυγός του, Μαριλού Κόζαρη, η απαστράπτουσα Νατάσα Μποφίλιου, ο χρόνιος bestie Κωστής Μαραβέγιας, η Τόνια Σωτηροπούλου που έσπευσαν να στηρίξουν τους φίλους τους.

H Μαργαρίτα Μάτσα, από την Minos EMI, το δισκογραφικό σπίτι του Πάνου και του νέου δίσκου, προσφώνησε τους τρεις καλλιτέχνες λέγοντας χιουμοριστικά πως «είναι η πρώτη φορά που ο Θέμης και ο Γεράσιμος γράφουν δίσκο για καλλιτέχνη που δεν είναι η Νατάσα Μποφίλιου».

Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κωστής Μαραβέγιας, Μαργαρίτα Μάτσα και Πάνος Μουζουράκης

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έκανε την αρχή, φανερά περήφανος για την συνεργασία, της οποίας η δημιουργία κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

«Παρουσιάζουμε έναν δίσκο που θέλαμε να κάνουμε από τότε κιόλας που γνωρίσαμε τον Πάνο. Με τον Θέμη είχαμε πάντα την βαθιά επιθυμία να κάνουμε έναν δίσκο, που θα ήταν η Νατάσα Μποφίλιου… σε αγόρι κι ο Πάνος είναι πολύ κοντά σε αυτό. Θέλουμε πολύ να ακούσουμε τους στίχους και τη μουσική μας μέσα από την φωνή του»

Ο Θέμης Καραμουρατίδης, με κεφάτη και παιχνιδιάρικη διάθεση, υπογράμμισε πως «ο Πάνος είναι αυτή την στιγμή ό,τι πιο λαμπερό υπάρχει στο ελληνικό τραγούδι. Δεν έχει ταβάνι σαν ερμηνευτής». Εγκωμίασε την αεικινησία του τραγουδιστή, η οποία κρύβει την υπέρμετρη αγάπη του για αυτό που κάνει, αλλά και ένα σύνολο απεριόριστων ικανοτήτων.

Μαριλού Κόζαρη και Πάνος Μουζουράκης

Σαν υπερήφανος πατέρας, μάς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας αρέσει κάποιο από τα τραγούδια, ενώ τόνισε τρυφερά πως ήρθε η στιγμή κι ο ίδιος ο Πάνος να καταλάβει πώς είναι ένας καταπληκτικός ερμηνευτής. Λίγο αργότερα, μας αποκάλυψε ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, κατά τη δημιουργία του δίσκου.

«Ο Πάνος δεν είναι ένας Έλληνας τραγουδιστής. Ο Πάνος είναι ένας διεθνής τραγουδιστής στην Ελλάδα. Πώς φτιάχνεις έναν δίσκο, ο οποίος δεν είναι ελληνικός με την έννοια της ρίζας και της σύνδεσης με το ελληνικό τραγούδι, το έντεχνο από το οποίο προερχόμαστε».

Όταν ήρθε η σειρά του, ο ίδιος ο Πάνος Μουζουράκης φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος. Άφησε το άλμπουμ και την ασπρόμαυρη φωτογραφία που απεικόνιζε τους τρεις τους (την οποία κρατούσε περήφανα όση ώρα μιλούσαν οι άλλοι δύο) και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το “Μεγαλώνω” και την συνεργασία που πρόσμενε καιρό. Τι ήταν, όμως αυτό που τον κρατούσε από το να την επιδιώξει νωρίτερα.

Το artwork του δίσκου υπογράφει ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, ενώ τις φωτογραφίες που το πλαισιώνουν η Μαρία Λαζαρίδου και ο Πάνος Γιαννακόπουλος

«Το ότι ξέρουμε τους φίλους μας και δεν θέλουμε να τους ταλαιπωρούμε , αυτό ήταν το ένα στοιχείο που με κράτησε από το να απευθυνθώ στον Γεράσιμο και τον Θέμη και να τους παρακαλέσω να μου γράψουν ένα δίσκο. Και το άλλο ήταν ότι δεν ήθελα να πάρω την αποκλειστικότητα από τη Νατάσσα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άλμπουμ αποτελεί ξεκάθαρα την καλύτερη μέχρι τώρα δουλειά του. Αγκαλιάζοντας ανά διαστήματα τους φίλους και συνεργάτες που κάθονταν δεξιά και αριστερά του, μοιράστηκε μαζί μας την λυτρωτική λειτουργία που είχε για εκείνον το άλμπουμ, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην αποφυγή της κρίσης μέσης ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Μεγαλώνω”: Ο Πάνος Μουζουράκης κυκλοφόρησε το νέο του album12.09.2018

«Με αυτόν τον τρόπο (με το “Μεγαλώνω”) γλιτώσατε και εμένα και την οικογένειά μου από την κρίση μέσης ηλικίας, να αγοράσω μια φεράρι σε πέντε χρόνια από τώρα, να το σκάσω με τις τρέλες μου. Αισθάνομαι ότι ωρίμασα μέσα από αυτόν τον δίσκο και αισθάνομαι ευλογημένος».

Το τέλος της βραδιάς σηματοδότησε η προβολή μερικών από τα βιντεοκλίπ των τραγουδιών του δίσκου, σε μια ειδυλλιακή προβολή στο απέναντι κτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Έλενα Λεώνη τραγουδά για τη «Γυναίκα» μαζί με τις Νατάσσα Μποφίλιου, Μάρθα Φριντζήλα και Κόρα Καρβούνη12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b