MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΡΩΤΑΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ

Είναι συνέχεια «μπουκωμένη» η μύτη σας και δεν αναπνέετε σωστά; Η ρινοπλαστική μπορεί να βοηθήσει!

Έχουμε συνδέσει τη ρινοπλαστική μόνο με την αλλαγή στο σχήμα της μύτης, ωστόσο η λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή μας!

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Η εμφάνιση μιας μύτης είναι κάτι που όλοι μας προσέχουμε σε ένα πρόσωπο, το δικό μας ή του συνομιλητή μας: μικρή, μεγάλη, ίσια ή στραβή, η μύτη επηρεάζει πολύ την εικόνα μας. Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, όταν μιλάμε για την «ιδανική» μύτη, δεν αναφερόμαστε μόνο στο σχήμα αλλά και στο εάν εξασφαλίζει ανεμπόδιστη αναπνοή που επιτρέπει τη σωστή οξυγόνωση του οργανισμού και τον καλό, αναζωογονητικό ύπνο!

Τι είναι η λειτουργική ρινοπλαστική

Πρόκειται για μία εφαρμογή ρινοπλαστικής που συνδυάζει αισθητική και λειτουργική αρτιότητα στη μύτη. Ο χειρουργός παρεμβαίνει σε πολλαπλά ανατομικά σημεία της μύτης, όπως το ρινικό διάφραγμα, οι κόγχες, το ακρορρίνιο και η ράχη της, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητά της και εναρμονίζοντας -εάν χρειάζεται- με απόλυτη φυσικότητα το σχήμα της μύτης με το υπόλοιπο πρόσωπο.

«Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι μία πολύ δημοφιλής επέμβαση, που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του ασθενούς προσφέροντάς του ανεμπόδιστη αναπνοή», εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, Επιστημονική Συνεργάτης Υγεία & Μητέρα.

Η δυσχέρεια της αναπνοής είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει σημαντικά τη ποιότητα ζωής, αλλά μπορεί να λυθεί εύκολα, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία

«Πραγματοποιείται ενδοσκοπικά και επιτρέπει τη διόρθωση του διαφράγματος, των κογχών και όλων των ανατομικών δομών που συμμετέχουν στην αναπνοή με ακρίβεια αλλά και οριστικά. Η πλέον σύγχρονη τάση στη λειτουργική ρινοπλαστική είναι να παρεμβαίνει ο χειρουργός μόνο στο παθολογικό κομμάτι αφήνοντας ως έχει τη στήριξη της μύτης. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν μοσχεύματα ώστε να αποκατασταθούν όλα τα αίτια που προκαλούν τη δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο ασθενείς έχει έρθει για να διορθώσει ένα αποτυχημένο χειρουργείο. Τα μοσχεύματα αυτά λαμβάνονται είτε από τον χόνδρο του διαφράγματος είτε από το πτερύγιο του αφτιού και όλη η διαδικασία είναι απλή και δεν αφήνει ουλές. Η λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί να γίνει είτε με εσωτερικές τομές είτε με μια μικρή τομή στη στυλίδα (βάση της μύτης) η οποία δεν θα αφήσει κανένα ορατό σημάδι», εξηγεί η Ανατολή Παταρίδου.

Ανατολή Παταρίδου χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής και τραχήλου, Επιστημονική Συνεργάτης Υγεία & Μητέρα

Τι να περιμένετε μετά τη ρινοπλαστική

Με τις νέες τεχνικές ρινοπλαστικής η ανάρρωση είναι πιο γρήγορη και η επούλωση πιο άμεση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Η ενδοσκοπική μέθοδος κάνει ουσιαστικά ανώδυνη την επέμβαση, δεν υπάρχει πρήξιμο και μελανιές και μετά την επέμβαση ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του. Ακόμη και η παραμονή στο νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη εάν μιλάμε για ανθρώπους χωρίς προβλήματα υγείας! «Η δυσχέρεια της αναπνοής είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει σημαντικά τη ποιότητα ζωής, αλλά μπορεί να λυθεί εύκολα, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Όλοι πλέον αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η μύτη δεν αρκεί να είναι ωραία, πρέπει να είναι και λειτουργική. Ευτυχώς πλέον, μία και μόνη χειρουργική επέμβαση αρκεί για να εξασφαλίσει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά», σημειώνει η Ανατολή Παταρίδου.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b