MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στο Καλλιμάρμαρο σήμερα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ολυμπιακή φλόγα ξεκινά το ταξίδι της προς τη Γαλλία μετά την 11ημερη λαμπαδηδρομία στη χώρα μας. Η τελετή παράδοσης θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Monopoli Team

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Αλιάγας ενώ κεντρικό ρόλο στην τελετή θα έχει η Νάνα Μούσχουρη.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει το φωνητικό σύνολο «CHÓRES» (Κόρες) συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας, Μαρίνα Σάττι. Μουσική Διεύθυνση, Μιχάλης Οικονόμου.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας θα ερμηνευθούν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Μουσική Διεύθυνση Χορωδίας ΕΡΤ, Μιχάλης Παπαπέτρου. Μουσική Διεύθυνση, Μιχάλης Οικονόμου.

Μπάμπης Βελισσάριος

Επίσης ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος θα ερμηνεύσει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο τον “Ολυμπιόνικο”, σε ποίηση Πινδάρου σε απόδοση Γιώργου Χειμωνά, μελοποιημένο από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τη συνοδεία της ορχήστρας και της χορωδίας της ΕΡΤ.

Το Ολυμπιακό Φως θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Η είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b